(Nettavisen)

Ukens midtukekupong består av finalen i European Conference League, alle åtte kampene i midtukerunden i Eliteserien og tre av kampene fra midtukerunden i OBOS-ligaen. Sju av kampene spilles onsdag kveld, de resterende fem spilles torsdag kveld. Bonuspotten er på ca 450 000 kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 17.55.

1. Roma - Feyenoord
Air Albania Stadium er vertskap onsdag når vi skal få oppleve tidenes første Europa Conference League-finale. Roma jakter sitt første europacuptrofé gjennom klubbens lange historikk. Trener José Mourinho har imidlertid aldri tapt en europacupfinale. Tok seg til finale etter 1-1 borte mot Leicester i førstekvartfinale, mens Tammy Abraham scoret vinnermålet i hjemmereturen som Roma vant 1-0.

Nederlandske Feyenoord slo ut tsjekkiske Slavia Praha i kvartfinalen etter 3-3 hjemme i første kamp og noe overraskende 3-1 seier borte i returmøtet i den tsjekkiske hovedstaden. Vant så 3-2 hjemme mot Marseille i første semifinalen og holdt unna med 0-0 i bortereturen. Tok et bejublet seriegull i Nederland i 2016/17-sesongen, men ikke vært med i noen gullkamp i Eredisvisie siden den gang. Endte på tredjeplass denne sesongen, tolv poeng bak gullvinner Ajax og ti poeng bak serietoer PSV Eindhoven.

Roma er store favoritter i historiens første finale i European Conference League. Vi gir Mourinhos menn full tillit. H.

2. Lillestrøm - Vålerenga
I og med at Viking måtte nøye seg med 1-1 borte mot Tromsø søndag kveld, overtok Lillestrøm tabelltoppen i Eliteserien etter sin 4-1 seier borte mot Sandefjord lørdag ettermiddag. Lillestrøm med en kamp mindre spilt enn Viking også og står med knallsterke 6-2-0 på sine åtte første seriekamper. Hjemme på Åråsen er Lillestrøm uten poengtap og uten baklengsmål på sine fire første.

Vålerenga med en skuffende hjemmekamp mot HamKam på 16. mai og 1-1 var nok et korrekt resultat slik den kampen utviklet seg. Gjorde ingen dårlig bortekamp mot Strømsgodset søndag, men slapp inn tre mål på fem minutter i slutten av den første omgangen og lå under 0-3 til pause, til tross for at de dominerte banespillet. Fikk satt inn to reduseringer i andre omgang, men endte opp med 2-3 tap. Fire av lagets fem bortekamper er tapt og Vålerenga har ikke prestert som forventet hittil og ligger nede på en skuffende 10. plass med 10 poeng.

De to siste tilsvarende på Åråsen har endt 0-0 og uavgjortfaren er helt klart tilstede også onsdag. Vi tror uansett ikke Lillestrøm taper. HU.

3. Bodø/Glimt - Strømsgodset
Tøft kampprogram og viktige skader er nok en del av forklaringen på at Bodø/Glimt kun står med 12 poeng på sine sju første seriekamper. Søndag løsnet det borte mot Haugesund med 4-1 seier, men kampen var nok mye jevnere enn det sluttresultatet skulle indikere. Tre av fire hjemmekamper på Aspmyra har endt med poengdeling, mens den ene seieren kom mot Vålerenga med hele 5-1.

Et svært effektivt Strømsgodset var nest best i det meste hjemme mot Vålerenga søndag, men endte opp med å vinne kampen 3-2. Har tatt seg voldsomt sammen etter 0-5 tapet hjemme mot Sandefjord 23. april og tatt ti poeng på de fire påfølgende seriekampene. Avansert helt opp til 4. plass med sine 13 poeng og har klart godkjente 2-1-1 på fire spilte bortekamper.

Det endte 7-2 i tilsvarende kamp forrige sesong og Bodø/Glimt blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

4. Kristiansund - Tromsø
Kampen er utsatt og blir trukket. Folkerekken viser 35-30-35 onsdag morgen. Vi må spille HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Odd - Sandefjord
Etter en flott start på sesongen med 2-0 seier hjemme mot Tromsø, 2-1 seier hjemme mot Viking og et ufortjent 0-1 tap borte mot Rosenborg i de tre første seriekampene, gikk "lyset" for Odd med fire strake tap. Det kulminerte hjemme mot Haugesund på 16. mai med 0-4 tap. Pål Arne Johansens menn tok rev i seilene og vant 1-0 borte mot Jerv søndag, fullt fortjent var det også. Dermed står Odd med ni poeng på sine åtte første seriekamper og ligger på 11. plass.

Etter sin smått utrolige 5-0 seier borte mot Strømsgodset i fjerde serierunde, har det gått aldeles på tverke for Sandefjord. 1-3 tap hjemme mot Vålerenga tredje sist, ble etterfulgt av 0-3 tap borte mot Rosenborg på 16. mai og lørdag ble det 1-4 tap hjemme mot Lillestrøm. Ligger tredje sist med kun seks poeng, men har vunnet to av fire spilte bortekamper.

1-2 og 2-3 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene, så her gjelder det å være på vakt. HB.

6. Aalesund - Jerv
Etter tre kamper med kun ett poeng og ingen scoringer, slo Aalesund og ikke minst Sigurd Haugen tilbake borte mot Sarpsborg 08 søndag kveld. Hjemmelaget gikk tidlig opp i 1-0, men to scoringer signert svært dyktige Sigurd Haugen snudde kampen til 2-1 seier for Aalesund. Som dermed avanserte til 11. plass med sine 11 poeng.

Nyopprykkede Jerv har kun scoret tre mål, men det har vært nok til å sikre laget sju poeng. Alle scoringene og poengene er tatt på hjemmebane. Skuffende hjemmekamp mot formsvake Odd søndag som endte i 0-1 tap.

Ingen tvil om at Aalesund er en motivert favoritt i denne, men nå skal opp mot en lavtliggende motstander. Vi gir uansett Aalesund full tillit. H.

7. Viking - HamKam
Viking hadde tre poeng i lomma langt inn i overtiden borte mot Tromsø søndag kveld, men tre minutter på overtid scoret Tromsø og sørget for 1-1 og poengdeling. Dermed måtte Viking overlate tabelltoppen til Lillestrøm, begge står med 20 poeng. Fem hjemmekamper for Viking har gitt fire seire og en poengdeling. Zlatko Tripic sliter fortsatt med lysken og spiller ikke torsdagens kamp.

HamKam med en strålende hjemmekamp mot Rosenborg søndag kveld og burde og skulle vunnet den kampen. Måtte nøye seg med 1-1, det var nyopprykkede HamKams femte uavgjorte på de sju første kampene. Står med totalt åtte poeng, eneste kampen laget har tapt er borte mot Tromsø i andre serierunde (1-2). Har holdt både Kristiansund og Vålerenga til poengdeling på bortebane.

HamKam har vist seg vanskelige å slå, så vi tar med en halvgardering i denne. HU.

8. Rosenborg - Haugesund
De fem siste kampene på midtukekupongen spilles alle torsdag kveld.

Rosenborg med enkel 3-0 seier hjemme mot et tafatt Sandefjord på 16. mai, men kan prise seg lykkelige over å ha fått med seg ett poeng fra Briskeby søndag kveld. RBK var nest best i det meste av den kampen, men hjemmelaget spolerte sine sjanser til å ta tre velfortjente poeng. Rosenborg med kun 0-3-1 på bortebane, men resultatmessig har det sett bedre ut på hjemmebane med 2-1-0 på de tre første.

Etter å ha innledet sesongen med fem strake tap, slo Haugesund tilbake med 2-0 seier hjemme mot Kristiansund tredje sist og overbevisende 4-0 seier borte mot Odd på 16. mai. Skapte mange sjanser hjemme mot Bodø/Glimt søndag, men et effektivt bortelag vant den kampen 4-1.

Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende på Lerkendal. Rosenborg er ikke friskmeldt. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Sarpsborg 08 - Molde
Tre ettmålstap, to ettmålsseire, 5-2 seier borte mot Tromsø og 1-1 hjemme mot Rosenborg er fasiten til Sarpsborg 08 på de sju første seriekampene. Kom tidlig foran med 1-0 hjemme mot Aalesund søndag, men rotet bort initiativet og tapte kampen 1-2. Ligger på 7. pålass med ti poeng.

Molde kom tidlig foran med 2-0 hjemme mot Kristiansund lørdag kveld, men holdt ikke intensiteten oppe og "nøyde" seg med 2-1 seier. Det var lagets tredje strake seier, etter 3-4 tapet hjemme mot Viking fjerde sist. Har levert variabelt prestasjonsmessig, men er oppe på 16 poeng og tredjeplass.

Vi merker oss at det står 4-2-0 på de seks siste tilsvarende i Sarpsborg. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Bryne - Stabæk
De tre siste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra OBOS-ligaen og kampene spilles torsdag kveld.

Bryne innledet sesongen med fem strake 1-2 tap, før det ble 0-2 tap borte mot Raufoss i den sjette serierunden. Men står nå med fire poeng på de to siste etter 2-1 seier hjemme mot Åsane nest sist og 2-2 borte mot Grorud mandag kveld. Det blir nok en kamp for å overleve på Jæren denne sesongen. Endte på 10. plass som nyopprykket lag forrige sesong. Hadde da 7-3-5 hjemme på Jæren.

Stabæk er blant opprykksfavorittene og Eirik Kjønøs mannskap levert bra hittil, ihvertfall på bortebane. Der er det blitt full pott på fire kamper, mens det hjemme på Nadderud kun er blitt to poeng på tre kamper. Trives åpenbart best borte hittil.

Stabæk er nok et bedre lag enn Bryne og tre poeng skal være innen rekkevidde. B.

11. Kongsvinger - Brann
Nyopprykkede Kongsvinger med sitt fjerde bortetap for sesongen da det ble 0-1 tap mot KFUM Oslo mandag kveld. Hjemme på Gjemselunden har gått det gått mye bedre med 1-0 seier mot Skeid og 4-1 seier mot Raufoss, mens det ble 1-1 mot Åsane. Har altså møtt tre av de fem nederste lagene på hjemmebane.

Brann med tre overbevisende seire, etter at det kun fikk 1-1 hjemme mot Sogndal fjerde sist. 5-1 seier borte mot KFUM Oslo tredje sist, har blitt etterfulgt av to overbevisende 3-0 seire hjemme mot hhv Sandnes Ulf og Fredrikstad. Borte står Brann med tre seire av tre mulige.

Brann er laget som har overbevist mest i OBOS-ligaen hittil og vi gir bergenserne fulll tillit på midtukekupongen. B.

12. Mjøndalen - Ranheim
Mjøndalen var ikke den største opprykksfavoritten før sesongen tok til, men Vegard Hansens menn troner ensom på toppen med sine 22 poeng etter rekken 7-1-0 på åtte første seriekampene. Var effektive borte mot Sandnes Ulf mandag kveld og vant 2-0. Hjemme på Isachsen stadion står bruntrøyene med full pott, fire av kampene vunnet med ett mål.

Ranheim fikk en leksjon av Brann i seriepremieren hjemme med 0-4 tap, men har kommet til hektene igjen og ligger på 7. plass med 11 poeng. Erik Tønne sørget for ett fortjent Ranheim-poeng med sin utligning seks minutter på overtid hjemme mot Start mandag kveld (2-2). Er faktisk ubeseiret på bortebane på sine tre første (2-1-0)., men kun møtt lag fra nedre halvdel.

Mjøndalen rader opp seire, mens Ranheim har hevet seg mye siden seriepremieren. HU.

96-rekker:
1. Roma - Feyenoord H

2. Lillestrøm - Vålerenga HU

3. Bodø/Glimt - Strømsgodset H

4. Kristiansund - Tromsø HUB

5. Odd - Sandefjord HB

6. Aalesund - FK Jerv H

7. Viking - HamKam HU

8. Rosenborg - FK Haugesund HU

9. Sarpsborg 08 - Molde U

10. Bryne FK - Stabæk B

11. Kongsvinger - Brann B

12. Mjøndalen - Ranheim HU

432-rekker:
1. Roma - Feyenoord H

2. Lillestrøm - Vålerenga HU

3. Bodø/Glimt - Strømsgodset H

4. Kristiansund - Tromsø HUB

5. Odd - Sandefjord HB

6. Aalesund - FK Jerv H

7. Viking - HamKam HU

8. Rosenborg - FK Haugesund HUB

9. Sarpsborg 08 - Molde HUB

10. Bryne FK - Stabæk B

11. Kongsvinger - Brann B

12. Mjøndalen - Ranheim HU