(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av FA-cupfinalen, tre kamper fra PostNord-ligaen og åtte fra Norsk Tipping-ligaen. Bonuspotten er oppe i hele 2,9 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Lørdag kan DU vinne hele 14 millioner i Lotto. Legg din kupong her!

1. Chelsea - Liverpool
Spilles på nøytral bane, Wembley Stadium. Endelig er det klart for finalen i FA-cupen, og vi får servert et toppoppgjør mellom Chelsea og Liverpool. Chelsea har vært mer ustabile enn på lenge nå i det siste hvor de står med 2-2-2 på sine seks siste seriekamper etter at de slo Crystal Palace i semifinalen i FA-cupen. Med fem poeng ned til Tottenham på femteplass er nok likevel Champions League-plassen sikret etter seieren over Leeds (3-0) sist, og med fire poeng ned til Arsenal blir det nok også en bronsemedalje om ikke noe helt spesielt skjer i de to siste rundene. Etter at Liverpool knep seieren i ligacupfinalen på straffer (0-0 etter ordinær tid) har nok garantert Chelsea lyst på revansje og noe sølvtøy i premieskapet. Chilwell, Hudson-Odoi og Kovacic er ute, mens Kante er usikker.

For Liverpool sin del er fokuset litt mer spredd, for de har viktige kamper igjen både i serie, FA-cup og Champions League. Formen er helt lysende, og de har nå spilt 15 kamper uten tap. Men etter at de bare klarte 1-1 hjemme mot Tottenham nest sist har de nå tre poeng opp til Manchester City med to runder igjen å spille, og det kan se ut som de må ta til takke med sølvet denne sesongen selv om de slo tilbake med en borteseier 2-1 over Aston Villa tidligere denne uken. De kommer også fra en sterk borteseier 3-2 over Villarreal, noe som tok de til en CL-finale mot Real Madrid som skal spilles om to uker. Både den og den viktige innspurten i Premier League kan ta noe av fokuset til Klopp og hans mannskap foran denne kampen, men de har uansett vist en gryende form i alle turneringer over lang tid. De slo ut serieleder Manchester City 3-2 i semifinalen, og de slo altså Chelsea i ligacupfinalen for et par måneder siden. Legger man til at begge møtene i serien har endt uavgjort med 1-1 og 2-2 så har altså alle møtene lagene mellom denne sesongen endt uavgjort. Fabinho er eneste fravær.

Liverpool går som toget, men kan bli noe forstyrret av både serie og CL foran denne finalen. Chelsea har holdt Liverpool til uavgjort i alle tre møtene så langt denne sesongen, og de kan fort klare det også denne gang. Vi prøver UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Notodden - Arendal
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Ingenting har klaffet for Notodden i starten av denne sesongen, og etter bare ett poeng av 15 mulige har de måtte se seg selv ende helt nederst på tabellen. Etter 2-2 mot Sotra i den første kampen har det blitt tap, tap, tap og tap, hvor de tapte knepent 0-1 borte mot Ørn Horten sist. Hjemmekampene har ikke vært like ille, men 2-2 mot Sotra og 1-3 mot Moss er likevel langt under pari.

Arendal har stikk motsatt innledning, hvor de med 3-2-0 er ubeseiret hittil. Etter seieren 3-1 over Sotra sist ligger de på en fin andreplass med elleve poeng, fire poeng bak ledende Moss. Arendal har hatt et flott tak på Notodden de siste sesongene, hvor de nå har vunnet de seks siste kampene med blant annet 2-1 både borte og hjemme forrige sesong.

Helt motsatt innledning for lagene denne sesongen, og med den statistikken Arendal har mot Notodden de siste årene taper de ikke her. UB bør holde.

3. Sotra - Staal Jørpeland
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Sotra holdt plassen med seks poengs klarering forrige sesong, og de bør vel være fornøyde om de klarer det samme i år. Starten har vist at de nok kommer til å ligge på nedre halvdel, hvor fem poeng på fem kamper ikke er helt optimalt når man ser at motstanderne har pådratt seg røde kort i hele tre av kampene. Alle kampene har dog vært av det jevne slaget, og hjemmekampene viser fire av seks mulige poeng etter 1-1 mot Øygarden og 2-0 mot Flekkerøy.

Staal Jørpeland er ferske på dette nivået etter at de rykket opp foran denne sesongen. Og de har fått merke nivåforskjellen med 0-2-3 og elleve baklengsmål på fem kamper. De har møtt noen av "kanonene" allerede i Egersund og Arendal, hvor de overrasket med å klare 2-2 borte mot Arendal. De har faktisk gjort det best på fremmed gress, for i tillegg til 2-2 mot Arendal har de holdt Ørn Horten til 0-0 og tapt knepent 2-3 for Odd 2.

Begge disse lagene blir nok å finne på nedre halvdel. Sotra har vært ok her på hjemmebane, men vi dobler likevel opp med HU når Staal faktisk har vært best borte så langt.

4. Asker - Bærum
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Asker har absolutt ikke fått en ønsket start på sesongen, og forrige sesongs treer i sin avdeling har bare hentet fire poeng på fire kamper. Det har vært en jevn innledning på denne avdelingen hittil, men Asker kommer nok ikke til å ligge helt nede på 11.plass ved sesongslutt. Det er mest borte de har trøblet, mens hjemme kommer de fra 1-1 mot Kjelsås og senest 3-2 over Brattvåg før de dro til Tromsø å tapte 0-2 for Tromsdalen.

Bærum fikk tre strake tap helt i starten, før de endelig tok sine første poeng etter 2-1 hjemme over Alta. 2-2 hjemme mot Levanger sist var også godkjent, men der spilte Levanger nesten en hel omgang med ti spillere og Bærum burde kanskje ha klart å utnytte det bedre. Dermed står Bærum med 1-1-3 og fire poeng, og der gir en plass under streken målforskjellen bak Asker.

Asker har vunnet de fem siste kampene mot Bærum, og her på hjemmebane skal de kunne ta tre viktige poeng. H.

5. Grei - Lyn
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Grei er nyopprykket på dette nivået, og de har virkelig fått kjenne på nivåforskjellen eter 1-0-4 på de fem første kampene. De slo Ready 1-0 i sin første hjemmekamp for sesongen, men det ble noe skuffende 2-4 mot Os i deres siste før de også røk 0-3 borte mot Grorud 2 nå sist. det blir nok en kamp for å unngå nedrykk denne sesongen for Grei.

Lyn jakter på sin side opprykk til PostNord-ligaen, og de kunne nok ikke fått noe særlig bedre start enn den de nå har. 4-1-0 betyr nesten full pott, hvor det bare er Skeid 2 som har klart å knipe et poeng etter 0-0 tredje sist. 2-1-0 på bortebane er fint, og de ligger helt i toppen av tabellen sammen med Grorud 2 som er det eneste andre laget som står med 13 poeng etter de fem første kampene. Jan Halvor Halvorsen har dermed fått en fin start på sin trenerkarriere i Oslo-klubben.

Her skal Grei få det tøft mot høytflyvende Lyn, og noe annet enn en enkel B vil overraske.

6. Spjelkavik - Volda
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Spjelkavik var med helt i toppen forrige sesong, men måtte til slutt nøye seg med den litt sure andreplassen bak Træff som rykket opp. Da var de ganske tighte på eget gress med 13 poeng og 8-4 på sju hjemmekamper. Denne sesongen har de ikke åpent like solid, og 1-2-2 på fem kamper er nok under pari. De har spilt to hjemmekamper med ganske så sprikende resultat, hvor de først slo Florø 4-1, før de tapte hele 2-5 for Elverum i sin andre. 1-1 borte mot Hønefoss sist var fullt godkjent.

Volda skapte ikke noen store overskrifter i starten av denne sesongen i positiv forstand, for de måtte vente helt til sin fjerde kamp før deres første trepoenger for sesongen endelig kom med 2-1 borte over Kongsvinger 2. Men de fulgte like godt opp med enda en seier sist over Toten (1-0), og dermed står de med 2-1-2 etter de fem første rundene.

Spjelkavik var gode i fjor, men har slitt så langt i år. Likevel skal de ha greie sjanser hjemme mot Volda, og vi prøver H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

7. Toten - Hønefoss
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Toten ligger helt i bunn etter fem runder, med skarve tre poeng og hele 17 baklengsmål. De fikk sin eneste seier her på hjemmebane etter 2-1 over Raufoss 2 nest sist og 0-1 borte mot Volda sist var også et stritt fremover etter at de hadde røket på stygge 0-7 mot Aalesund 2 og 1-5 mot Kongsvinger 2 i de to bortekampene før det. Også forrige sesong var det forsvaret som skapte problemer, hvor de slapp inn over tre mål i snitt pr kamp (42 på 13 kamper), men likevel klarte å berge plassen.

Hønefoss på sin side lå fint med i toppen forrige sesong, men endte til slutt opp fire poeng bak Ørn Horten som rykket opp. De har ikke helt klart å følge opp fjoråret, for 1-1-3 på de fem første er dessverre godt under middels med tap for andrelagene til både Molde, Raufoss og Hødd i tillegg til en sterk hjemmeseier over Elverum (2-1) og 1-1 hjemme mot Spjelkavik sist.

Hønefoss har langt ifra roset markedet med sitt spill så langt, men Toten slipper inn altfor mange mål. Det kan bli deres skjebne her, og vi satser på at Hønefoss slår litt tilbake med en seier. B.

8. Bjarg - Lysekloster
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Ujevne Bjarg har væt blandet kompott så langt med 2-1-2. De har vunnet og tapt både på hjemme og bortebane her i serieinnledningen, og det er litt vrient å lese hva man kan få av Bjarg som endte på 5.plass forrige sesong. Da var de også i samme avdeling som Lysekloster, og i den enkle serien som ble spilt endte det med et solid tap 0-4 på bortebane.

Lysekloster vant altså forrige sesongs møte ganske klart, men totalt endte Lysekloster klart dårligere enn Bjarg på tabellen med sin 9.plass hele sju poeng under Bjarg. de har startet sesongen bedre enn hjemmelaget med 3-1-1, og de kommer fra to fine seire over Haugesund 2 (4-1) og Stord (3-0). Dermed ligger Lysekloster oppe på en fin andreplass med ti poeng, selv om de allerede har hele fem poeng opp til ledende Brann 2.

Denne er vrien. Bjarg var best i fjor, men tapte bortekampen mot Lysekloster, Denne sesongen er det bortelaget som har kommet best i gang, og her må vi gardere opp. Det blir UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Orkla - Steinkjer
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Orkla ligger så vidt over streken etter 1-0-4 her i starten, og det ser allerede nå ut som om det nok blir en kamp for å overleve i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen. De fikk en ganske kjip start med 1-2 hjemme for Rana og 2-7 borte mot Rosenborg 2, men så har de skjerpet seg noe i de siste kampene. Først slo de Trygg/Lade hele 5-1 på hjemmebane, før de ble et nummer for små hjemme mot Junkeren når de tapte 0-2. Sist møtte de tabelltopp Byåsen borte, og der klarte de lenge å holde 1-1 før det til slutt ble tap 1-2 etter et sent straffespark. Likevel viser de god bedring her på slutten, selv etter et par viktige skadefravær.

Steinkjer er nyopprykket fra 4.divisjon, men har likevel levert greit her i starten på sesongen. Særlig på hjemmebane har de vært gode med 2-1 over Rosenborg 2 og 5-0 over Trygg/Lade, mens de har trøblet mer i bortekampene som begge har endt med tap 1-6 for Strindheim og 2-4 for Melhus. Totalt gir det 2-0-3 så langt, og det blir helt klart hjemmekampene som blir Steinkjers våpen for å klare å beholde plassen.

Orkla har vist noe bedring her på slutten, og hjemmekamper som denne blir som cupfinaler å regne for Orkla denne sesongen. Steinkjer er klart best hjemme, men skal ikke utregnes helt. HU.

10. Trygg/Lade - Kolstad
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Trygg/Lade er nok et opprykket lag, og de har vært ekstremt ustabile her i starten på sesongen. De varierer veldig i prestasjonene, og etter at de tapte de tre første kampene slo de plutselig til med en meget sterk hjemmeseier 5-1 over Bodø/Glimt 2 nest sist. Men sist var det igjen tilbake på tapssporet etter hele 0-5 borte mot Steinkjer, og Trygg/Lade viser enorme problemer bakover med 19 baklengsmål på fem kamper. 1-0-4 betyr en plass under streken, og skal Trygg/Lade klare å holde plassen må de unngå den hawaiifotballen de nå viser.

Kolstad har også spilt noen forunderlige kamper her i starten. De startet med å ryke 1-4 for Bodø/Glimt 2 i første kamp, før de slo Nardo 3-2 hjemme like etter. Så lå de under 0-2 borte mot Tiller, før de snudde kampen til seier 3-2 etter tre mål på de seks siste minuttene. 5-1 borte over Innstranda etter det ble bare en gjennomkjøring, mens de ledet 2-0 hjemme over Strindheim nå sist før de kollapset helt og røk hele 2-5 hjemme i Parken. Fasit må være at man andri helt vet hva man får fra Kolstad.

Kolstad skal jo være det bedre laget her, men begge disse lagene har vist veldig jojo-tendenser her i starten og derfor må vi dekke opp litt. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Gjelleråsen - Skjetten
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Gjelleråsen var gode forrige sesong, og tok en fin andreplass bak umulige Gjøvik-Lyn som rykket opp etter 13 rake seire. Nå har de begynt i akkurat samme bane selv, hvor de står med meget sterke 5-0-0 og full pott etter fem kamper. Det gir tabelltet, og de har allerede opparbeidet seg en luke på fem poeng ned til Lørenskog på plassen bak. Hjemmekampene har begge blitt vunnet 2-1 over hhv. Lørenskog og Fu/Vo.

Skjetten har levert greit etter opprykket, men likevel noe ustabilt med 3-0-2 og ni poeng etter fem kamper. For de har vunnet alle sine tre kamper på hjemmebane, mens de så har tapt begge bortekampene med 0-7 mot Tromsø 2 og 2-3 mot Bossekop. Nå slipper de å reise like langt denne gang, men den noe svake borteformen gir likevel grunn til skepsis.

Gjelleråsen var sterke i fjor og har begynt feilfritt i år. Skjetten er nyopprykket og har vist seg klart best på hjemmebane. H.

12. Mjølner - Senja
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Mjølner fikk en fin start med 1-0 over Fløya før de har trøblet mer utover. 1-1-3 er smått labert, og nå kommer de fra tre strake tap. Hjemmekampene har vært jevne og knepne, hvor de i tillegg til seieren over Fløya har et knepent tap 0-1 for Strømsgodset 2. Fire poeng holder ikke til trygg plass, og foran denne runden har de kun et lag bak seg på tabellen.

Det laget er dagens motstander Senja, som med 0-1-4 fortsatt venter på sin første seier etter nedrykket fra PostNord-ligaen etter forrige sesong. Bortekampene har egentlig vært ok med 1-2 for Fløya og 1-3 for Skjervøy, mens hjemmekampene deres har bydd på hele tolv baklengs etter at de røk 1-4 for Mjøndalen 2 nå sist.

Det virker som Senja bare har fortsatt den dårlige stimen de hadde forrige sesong, og før de viser bedre takter får de ingen tillit herifra. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Chelsea - Liverpool UB

2. Notodden - Arendal UB

3. Sotra - Staal Jørpeland HU

4. Asker - Bærum H

5. Grei - Lyn B

6. Spjelkavik - Volda H

7. Toten - Hønefoss B

8. Bjarg - Lysekloster HUB

9. Orkla - Steinkjer HU

10. Trygg/Lade - Kolstad UB

11. Gjelleråsen - Skjetten H

12. Mjølner - Senja H

Sportspills 432-rekker:
1. Chelsea - Liverpool HUB

2. Notodden - Arendal UB

3. Sotra - Staal Jørpeland HU

4. Asker - Bærum H

5. Grei - Lyn B

6. Spjelkavik - Volda HU

7. Toten - Hønefoss B

8. Bjarg - Lysekloster HUB

9. Orkla - Steinkjer HU

10. Trygg/Lade - Kolstad HUB

11. Gjelleråsen - Skjetten H

12. Mjølner - Senja H