Gå til sidens hovedinnhold

Kilde tar en dobbel i Wengen

Det står 1-1 mellom gigantene Kilde og Odermatt i Wengen. Vi tror Kilde tar en dobbel og vinner lørdagens utforklassiker.

(Nettavisen)

World Cup Wengen Sveits

Konkurranseprogrammet er som følger:

Lørdag 15. januar: Utfor - Rennstart kl 12.30

Live odds etter rennstart

Konkurransen ser du på NRK1.

Oddsen på konkurransen finner du her

Det er klart for den 92 utgaven av Lauberhornrennene i den lille landsbyen Wengen i Sveits. Dette er en av de store klassikerne i alpinsirkuset, og fartsløperne skal gjennom et tøft rennprogram disse tre dagene.

Det første utforrennet i Wengen ble arrangert i 1930 og ble vunnet av Christian Rubi fra Sveits, foran engelskmennene L.F.W Jackson og Bill Bracken. Dette må definitivt vært storhetstiden til britiske fartskjørere.

Den moderne utforløypen i Wengen er den lengste de kjører i løpet av sesongen. Løypen er hele 4480 meter lang, og starten ligger 2315 meter over havet. Når kjørerne dundrer inn i målhenget etter ca 2 minutter og 30 sekunders beinhard jobbing krysser de mållinjen som ligger 1287 meter over havet.

Dette er en syrefest, og det har vært mye dramatikk i den tøffe løypen. Best huskes kanskje fallet til østerrikske Gernot Reinstadler under treningen i 1991. Han omkom etter et stygt fall i målhenget og rennene ble avlyst.

Mestvinnende utforløper siden verdenscupen ble etablert er Franz Klammer fra Østerrike med sine tre seiere. Det samme antall seiere står sveitseren Beat Feuz med. Han er nok motivert for å bli den mestvinnende etter denne helgen.

Norge står med to seiere i utfor i dette klassiske rennet. Lasse Kjus vant her i 1999, mens Aksel Lund Svindal var raskest av samtlige i 2016.

Spillefrist for lotto er lørdag kl 18

Utfor lørdag

Som ventet ble fredagens noe kortere utforrenn i Wengen en kamp mellom Aleksander Aamodt Kilde og to Sveitsere. Kilde var på hugget og avgjorde det hele til sin fordel 19 hundredeler foran supermannen Marco Odermatt, og like bak Odermatt fulgte hans landsmann Beat Feuz.

I lørdagens klassiker vil det nok være de samme løperne som dominerer. Da skal de kjøre hele traseen(ca 45 sekunder lengre enn på fredag), og dette vil favorisere en Kilde som er utrolig godt trent, og flyr nedover fjellsiden for øyeblikket.

Seier til Kilde gir 3,00 i odds. Det spiller du på her

Dominik Paris er nok skuffet etter fredagens niendeplass. Han vil også profitere på den lange løypen på lørdag og kan blande seg inn i pallkampen.

Østerrikerne Daniel Hemetsberger, Max Franz og Matthias Mayer var de som kom nærmest pallen på fredag. De kan være kandidater for topp tre hvis de treffer perfekt. Da er det i så fall Mayer som kanskje har det største potensialet.

Oddsen på konkurransen finner du her