Gå til sidens hovedinnhold

I helgen blir det tidenes første for Formel 1

Det er et helt nytt format for Silverstone, Formel 1 og fartssirkuset.

(Nettavisen)

Formel 1 forandres hele tiden, med små og store revolusjonere som påvirker løp og førere. Når nå legendariske Silverstone skal ønske hele sirkuset velkommen er det med et helt nytt format.

Som vanlig er det først trening. Den er på 1 time på fredag, så er det en kvalifisering på fredag som avgjør rekkefølgen for en helt ny øvelse: Sprint kvalifisering på lørdag. Denne sprinten avgjør så rekkefølgen man starter på under det komplette løpet søndag.

Selve sprintkvalifiseringen gir også poeng: Man får 3 poeng for seieren, 2 for andreplassen og 1 for tredjeplassen. Løpet er på 100 kilometer, litt under en tredjedel av det komplette løpet søndag.

Før løpet har Mercedes meldt at de har oppdatert, men ikke oppgradert bilen sin. Hva det betyr vet få, og det går mange rykter på nett om hva man egentlig gjør. Red Bull sier på sin side at de fortsetter å oppgradere sin 2021-bil.

Her finner du all oddsen

Ryktene om hvem som skal kjøre for hvilke lag neste år er allerede igang. Hamilton har skrevet ny kontrakt, men om Bottas fortsetter er usikkert. Kanskje kan George Russell - junioren på Williams ta over? Hos Red Bull tror man at Perez fortsetter, men det kan være at man henter Pierre Gasly opp. Det er også en spennende fører i F2, Juri Vips, som du plutselig kan får høre mye mer om. Om Guayno Zhou, som nå leder F2, kommer opp vil det kinesiske markedet våkne enda mer. Se også opp for russeren Robert Shwartzman.

Om det påvirker løpet på søndag? Ja. I hvert fall for førerne som føler de må levere. Perez er kanskje mer sikker enn Bottas, men Gasly vil prøve å imponere...

I tillegg virker det som om McLaren har funnet et nytt gir. Lando Norris har fått det som Daniel Ricciardo mener er en vanskelig bil til å fungere, og hvem vet hva som kan skje når plutselig formatet forandres?

Her finner du all oddsen

Hamilton med god odds

Max Verstappen er favoritt i England. Oddsen er 1.67, og da er det plutselig mer fristende å satse på Lewis Hamilton med 2.75. Hamilton har vunnet 7 ganger på Silverstone. De siste årene er det bare Sebastian Vettel som har slått ham, i 2018.

Oddsen på at Lando Norris skal ta topp 6 er lave 1.32. Den er ikke veldig interessant siden oddsen på Hamilton på det samme er 1.2. Skal du ha en litt bedre odds kan du vurdere Pierre Gasly med 2.15. Gasly har hatt gode plasseringer i år, og kan klare en topp 6.

Det siste spillet som kan være spennende er en topp 10, og skal George Russell få sin sjanse neste år med Red Bull kan han vise noe her. Russell har kjørt fint, men har ikke topp 10 enda, og ingen poeng. Det ble nummer 11 sist i Østerrike. Oddsen er 2.25

Langskudd? Hva med Sergio Perez på Pole Position? 18 i odds?

Her finner du all oddsen