(Nettavisen)

Steven Gerrard og hans Aston Villa er Manchester Citys siste hinder i jakten på seriegull.

Søndag skal Premier League-sesongen 2021/22 avgjøres, og situasjonen er ganske klar. Dersom Liverpool gjør jobben, og Steven Gerrards Aston Villa får med seg noe fra Etihad Stadium, er det de helrøde som er ligamestere.

Men statistikken til Villa mot Manchester City gir ingen grunn til optimisme hos Liverpool-fansen.

Dette spillet gir deg 2,15 i odds på Manchester City-seier mot Villa

City har vunnet ni av de siste ti ligakampene mot Aston Villa, hvorav de siste seks på rad. Faktum er at Manchester-laget ikke har tapt mot Villa siden september 2013. Den kampen ble spilt på Villa Park.

Villa har tapt elleve bortekamper på rad i ligaen mot City. Det er ingen klubber de har tapt like mange kamper på rad mot i historien.

Ikke nok med det.

Villa har kun vunnet én av de siste 15 bortekampene i siste serierunden. Det skjedde mot Chelsea i 2002.

Det er med andre ord vanskelig å tro at Villa skal utføre et mirakel på Etihad Stadium søndag.

Manchester City - Aston Villa

Odds: Manchester City vinner og det scores over 3,5 mål - 2,15 i odds

Kampstart søndag 22. mai kl 17.00

Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Etihad Stadium

Kampen vises på TV2 Sport Premium 1

Vi tror at Manchester City vinner og at det scores over 3,5 mål. Det kan du spille på her til 2,15 i odds

Manchester City oppgave søndag er enkel. De må slå Aston Villa på Etihad Stadium, da vil de ta sin fjerde Premier League-tittel på fem sesonger.

Det er et scenario som Pep Guardiola og spillerne hans vil være fornøyde med, og det vil være en gedigen overraskelse hvis Villa ødelegger

Tirsdag er det ca. 102 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

Forrige søndagens 2-2-kamp mot West Ham viste begge sider av denne sesongens City-lag. The Hammers avslørte de defensive svakhetene til Guardiolas lag når Kyle Walker, John Stones og Ruben Dias er ute.

Men de offensive kvalitetene i laget gjorde dem i stand til å slå tilbake etter å ha ligget under 0-2 til pause. Kampen endte 2-2, og bare en straffemiss av Riyad Mahrez gjør at det fortsatt er liv i tittelkampen.

Svekket City-forsvar

Manchester Citys John Stones og Kyle Walker er begge tilbake i trening, men det er usikkert om noen av dem blir involvert i søndagens kamp.

City kan for øvrig stille med samme troppen som spilte uavgjort mot West Ham.

Aston Villa og Steven Gerrard kommer til Manchester med samme troppen som spilte 1-1 mot Burnley, men Danny Ings og Philippe Coutinho er aktuelle fra start. De startet begge på benken i torsdagens kamp.

Leon Bailey kan være tilbake etter å ha stått over fire kamper på grunn av en ankelskade.

Vi har de siste ukene sett hvor gode Manchester City og Liverpool er når de havner under i kamper, ikke bare når de leder dem.

Kan tangere klubbrekord

City har kun tapt én kamp i Premier League siden oktober. Så gode er de. Historien er den samme for Liverpool, og det viser at de to klubbene i øyeblikket er langt foran de andre klubbene i den engelske toppdivisjonen.

Ikke det at vi tror det kommer til å skje, men skulle City eller Liverpool ligge under til pause i søndagens kamper, så vet du at de er i stand til å slå tilbake. City snubler ikke på hjemmebane.

Tirsdag er det ca. 102 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

Statistikken er også på deres side.

City har vunnet alle de fem siste kampene i siste serierunden med Pep Guardiola som manager. Målforskjellen er formidable 20-1!

Dersom the Citizens holder nullen i søndagens kamp, vil de tangere klubbrekorden på 22 kamper uten baklengs i samme sesong. Den forrige rekorden ble satt i 1999 på nivå tre i engelsk fotball.

Villa har ikke scoret i de tre siste kampene på Etihad, og selv om Walker og Stones er tilbake på treningsfeltet, mangler de lyseblå flere defensive spillere. Det gjør dem sårbare bakover. Likevel; de skal være gode nok til å få jobben gjort og knuse Liverpools håp om vinne firdobbelt.

City blir ligamestere, og tar sin åttende tittel. Og den fjerde med Pep Guardiola som manager.

Vi tror at Manchester City vinner og at det scores over 3,5 mål. Det kan du spille på her til 2,15 i odds