(Nettavisen)

Mens søndag er en fridag for vanlige folk, har dagen tradisjonelt vært en dag hvor Arsenal og Manchester United er på jobb.

2,20 i odds på at dette skjer i kampen mellom Arsenal og Manchester United

Søndagens kamp er det 29. Premier League-møtet mellom Arsenal og Mancester United på en søndag. Kun Chelsea mot Liverpool (32 ganger) og Liverpool mot Manchester United (31 ganger) har vært spilt oftere på denne ukedagen.

Og Arseanl og Martin Ødegaard liker tydeligvis søndagskamper.

Elleve av Arsenals 17 Premier League-seire i kampene mot United har kommet på søndager.

Arsenal - Manchester United

Odds: Arsenal og over 1,5 mål - 2,20 i odds

Kampstart søndag 22. januar kl. 17.30

Spillestopp kl 17.29

Emirates Stadium

Kampen kan sees på Vsport Premier League Skaff deg tilgang her

Vi tror Arsenal vinner og det scores over 1,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,20 i odds

Et drømmefrispark fra Michael Olise stoppet Manchester Uniteds seiersrekke på ni kamper i alle turneringer, men formen til Erik ten Hags lag er likevel svært god før søndagens kamp mot serieleder Arsenal.

Manchester United har nemlig kun tapt én av de siste 20 kampene i alle turneringer. Fasiten viser imponerende 16 seire, tre uavgjorte og bare ett tap.

1–1-resultatet i den utsatte kampen mot Crystal Palace i midtuken gjør at Manchester United er nummer tre på tabellen med 39 poeng, like mange som byrival Manchester City og åtte poeng bak serieleder Arsenal. Men begge lagene har én kamp mindre spilt enn Old Trafford-laget.

For Arsenal ser det rosenrødt ut. De vant derbyet mot Tottenham forrige helg, og the Gunners skaffet seg samtidig åtte poengs luke ned til Manchester City som innhar annenplassen.

Seieren gjorde at Arsenal nå for første gang er favoritter til å vinne Premier League i både i modellen hos statistikktjenesten Opta og hos bookmakerne.

Selv om Manchester City kuttet forspranget til fem poeng etter torsdagens 4-2-seier mot Tottenham, er Arsenal fortsatt favoritter hos Opta.

Martin Ødegaard og lagkameratene har tatt 47 poeng på 18 Premier League-kamper denne sesongen. Arsenal har aldri tidligere hatt så mange poeng etter 18 kamper. Det er kun fire lag i Premier League-historien som har klart å sanke flere poeng på samme tidspunkt i sesongen.

Mikel Artetas lag har vunnet fire av de fem ligakampene mot de såkalte topp seks -lagene. Det eneste poengtapet kom mot nettopp Manchester United i september. Da tapte the Gunners 3-1 på Old Trafford.

Nå vil de ha revansj.

På Emirates har de vært gode mot United.

United har faktisk gått målløse av banen i seks av de siste ni kampene på Emirates. Vi tror Arsenal vinner søndagens kamp, men vi tør ikke å sette penger på at the Gunners holder nullen.

Med Marcus Rashford på banen, som er livsfarlig på kontringer, og Bruno Fernandes og Christian Eriksen til å spille ham gjennom vil Manchester United alltid være en trussel.

Samtidig vil Manchester United være mer sårbare bakover uten suspenderte Casemiro til å rydde opp foran forsvarsfireren. Den brasilianske midtbanespilleren har vært svært viktig etter at han kom til Old Trafford. Han slukker branner over hele banen, samtidig som han balanserer midtbanen til United.

Siden første Premier League-kampen hans i i oktober viser statistikken at Casemiro er midtbanespilleren som har flest klaringer (32), nest flest taklinger (49) og nest flest dueller vunnet (92).

Den brasilianske hardhausen vil bli sårt savnet, og hans fravær vil antakeligvis gjøre det enklere for Martin Ødegaard og Granit Xhaka å kontrollere midtbanen.

Den største utfordringen til Erik ten Hag i øyeblikket er likevel å håndtere forventningene. Etter kun ett tap på de 20 siste kampene har fansen begynt å tro at De røde djevlene er tittelutfordre igjen.

Ja, vi trodde til og med det.

Riktignok er de mer stabile enn på lenge, men søndag møter de et Arsenal-lag som har vært bunnsolide denne sesongen. De står med 15 seire og kun ett tap på de første 18 ligakampene.

United vil være farlige på kontringer, men Arsenal er på hjemmebane og de spiller som de kan slå hvem som helst i øyeblikket.

Det har vært scoret over 1,5 mål i 17 av de siste 18 kampene mellom Arsenal og Manchester United i alle turneringer.

Arsenal har vunnet fem av de åtte siste hjemmekampene mot De røde djevlene, og i alle fem kampene har det vært scoret over 1,5 mål.

Vi tror Arsenal vinner og det scores over 1,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,20 i odds