(Nettavisen)

Seks av de elleve spillerne som startet for Valur i toppkampen mot Breidablik i forrige uke har en fortid fra norsk fotball. Det er altså over halve laget.

Dette spillet på Valur-seier gir 4,30 i odds

Fire av Valur-spillerne har spilt i Eliteserien. Birkir Mar Sævarsson spilte over 100 kamper for Brann, mens Hólmar Örn Eyjólfsson spilte fire sesonger i Rosenborg. Arnór Smárason og Tryggvi Haraldsson har begge spilt for Lillestrøm.

De to siste Valur-spillerne har begge spilt på nest øverste nivå.

Haukur Páll Sigurdsson spilte ni kamper for Alta i 1. divisjon i 2009, mens svenske Sebastian Starke Hedlund fikk kun to kamper for Mjøndalen i 2018.

Valur Reykjavik - Leiknir Reykjavik

Odds: Halvtid/Fulltid - Uavgjort - Valur - 4,30 i odds

Kampstart tirsdag 21. juni kl 21.15

Spillestopp kl 21.14 Live odds etter kampstart

Hlídarendi

Vi tror at det står uavgjort til pause og at Valur vinner til slutt. Det kan du spille på her til 4,30 i odds

Det har sett bekmørkt ut for Valur de siste ukene. De sto med fire tap på rad, hvorav tre av dem i ligaen, før de slo serieleder Breidablik 3-2 i forrige uke.

Det betyr at det har vært scoret 30 mål i de ni kampene til Valur så langt denne sesongen, og begge lag har scoret i seks av dem, inkludert i 80 prosent av hjemmekampene.

Supertrekning i Lotto med ca. 28 ekstra Lotto-millionærer + Gull-trekning. Lever kupongen her før lørdag kl. 18.00

Heimir Guðjónssons lag har scoret i alle kampene hjemme på Hlídarendi, hvorav fire er vunnet og to er tapt. Valur har kun gått målløs av banen i én av de siste 22 kampene i alle turneringer. Det er med andre ord lite som tyder på at tirsdagens Reykjavik-derby skal ende uten scoringer.

Uten seier siden august i fjor

Byrivalene Leiknir Reykjavík har fått en blytung start på sesongen. De har kun tatt fire av 27 mulige poeng.

Leiknir ligger på nest sisteplass i den islandske toppdivisjonen, og de står fortsatt uten seier etter ni serierunder. De har spilt uavgjort i de to siste bortekampene sine, og begge lag har scoret i de fire siste kampene til Leiknir.

Sigurdur Heidar Höskuldssons lag har ikke vunnet i den islandske toppdivisjonen siden august i fjor, og de har ikke holdt nullen i noen av de siste seks bortekampene i alle turneringer.

Det er ca. 424 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Likevel; på bortebane har de klart seg brukbart. De har spilt uavgjort i tre av fem bortekamper så langt, og de har vist bra takter mot tøff motstand. Blant annet mot serieleder Breidablik, hvor de kun tapte 1-2. Den kampen var jevnspilt.

Dersom de klarer å levere spillemessig på samme nivå mot Valur, er de ikke sjanseløse. Fremover har de danske Mikkel Dahl som har hamret inn mål på Færøyene, 41 mål på 38 kamper. Dersom han begynner å få det til å klaffe, blir vi ikke overrasket om det kommer en ketchup-effekt.

Leiknir har ligget under til pause i de fem siste kampene, mens Valur har ledet til pause i de to siste hjemmekampene. Tirsdagens kamp er et lokalderby.

I fem av de ni første kampene til Valur har det stått uavgjort etter de første 45 minuttene, mens i tre av de ni første kampene til Leiknir har det stått uavgjort til pause. Vi tror på en tett og jevnspilt første omgang, men at vertene avgjør kampen i løpet av de siste 45 minuttene.

Vi tror at det står uavgjort til pause og at Valur vinner til slutt. Det kan du spille på her til 4,30 i odds