(Nettavisen)

Sveits - Kamerun

Kampstart torsdag 24. november kl 11.00

Spillestopp kl 10.59 Live odds etter kampstart

Al Janoub

Kampen vises på TV2 Direkte og på TV2 Play

Vi tror Sveits vinner og spiller H til 1,72 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Sveits - 15

Kamerun - 43

De to andre lagene i gruppe G er Brasil og Serbia og det blir ikke lett for verken Sveits eller Kamerun å ta seg videre.

Sveits ser meget solide ut

Sveits overbeviste dog i VM-kvalifiseringen og vant sin gruppe på bekostning av Italia. Har en solid sentrallinje og både midtstopperne Manuel Akanji og Fabian Schär og midtbaneterrieren Granit Zhaka har imponert i Premier League i høst. Evigunge Xherdan Shaqiri holder fortsatt koken (spiller nå i Major League Soccer), men som vanlig er det mer uvisst med spissplassen. Breel Embolo har vært det foretrukne spissvalget og har gjort en bra høst i Monaco der han har scoret sju mål i serien.

Sveits er på nivå A i Nations League, de tok seg videre til åttedelsfinalen i 2018, men da tapte de 0-1 mot Sverige. I EM i fjor slo de ut Frankrike etter straffespark i åttedelsfinalen, mens de røk ut på straffespark mot Spania i kvartfinalen.

Kamerun blir kasteball i gruppe G

Kamerun tok seg av Algerie i den avgjørende VM-kvalifiseringen. Forsvant direkte etter gruppespillet både i 2010 og 2014, mens de ikke klarte å kvalifisere seg til Russland-VM i 2018. 36 år gamle Andre Onanna er fortsatt det ubestridte valget på keeperplass, mens Eric Maxim Choupo-Moting har hatt en fin høst i Bayern München og blir mannen som skal gjøre målene. Troppen ser likevel svakere ut enn den var både til VM i 2010 og 2014, og det vil være svært overraskende om Kamerun setter noe særlig avtrykk i denne svært tøffe gruppa.

Ingen tvil om at Sveits er en svært motivert favoritt i denne åpningskampen i gruppe G. 1,72 på sveitsisk seier er faktisk ikke så verst og spilles.