(Nettavisen)

Leeds så ut til å tape mot Brighton sist helg og bli liggende under nedrykksstreken før siste serierunde i Premier League, men Pascal Struijk ordnet 1-1 i tilleggstiden. Dermed har Leeds og Burnley like mange poeng før søndagens kamper. Det er kun målforskjellen som skiller dem.

Det er allerede klart at Norwich City og Watford skal spille i Championship neste sesong, men hvilket lag som slår følge med dem blir avgjort søndag ettermiddag.

Det ligger an til å bli mye neglebiting og dramatikk for supporterne til Leeds og Burnley.

Så hvem rykket ned? Burnley eller Leeds?

Burnley - Newcastle

Odds: Burnley vinner og det scores under 3,5 mål i kampen - 2,95 i odds

Kampstart søndag 22. mai kl 17.00

Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Turf Moor

Kampen vises på TV2 Play

Vi tror at Burnley vinner og det scores under 3,5 mål i kampen. Det kan du spille på her til 2,95 i odds

Etter å ha sparket Sean Dyche og erstattet ham med Mike Jackson gikk the Clarets fire kamper på rad uten tap. De vant tre av dem og klatret ut av nedrykkssonen.

Men de står fortsatt i fare for å rykke ned før siste serierunden i Premier League. Lancashire-laget står nå uten seier i de tre siste kampene. De har tapt og spilt uavgjort mot Aston Villa og tapt mot Tottenham.

I siste serierunden møter Burnley et Arsenal-lag som flyr høyt etter seieren mot Arsenal mandag. The Clarets vet at de må vinne hjemme på Turf Moor om de skal være sikret å overleve i Premier League.

Tirsdag er det ca. 102 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

For de ligger akkurat over streken her foran den siste og avgjørende kampen med en 17.plass og 35 poeng, og det står mellom de og Leeds om hvem som berger plassen. Begge har 35 poeng, men Burnley har mye bedre målforskjell slik at så lenge ikke Leeds tar flere poeng enn Burnley her er plassen sikret. Burnley kunne nok ha avgjort det litt før, men etter de tre seirene på rad mot Southampton, Wolves og Watford har det liksom tverret seg litt, og med 1-3 og 1-1 mot Aston Villa og 0-1 for Tottenham i de tre siste har de viktige poengene uteblitt. Her hjemme har de 21 poeng på 18 kamper, noe som er helt ok men ikke mer.

Newcastle har skjerpet seg

Newcastle har delt sesongen i to. Den første delen av sesongen var fullstendig katastrofe, men i de siste 20 kampene er de faktisk det femte beste laget i serien med 36 poeng. Totalt gir det en 12.plass med 46 poeng, men de ser garantert lyst på tingenes tilstand foran neste sesong. For formen er fin med 5-0-2 siste sju, hvor tapene har kommet mot lederduoen Liverpool og Manchester City.

Form sier egentlig Newcastle her, men motivasjon skriker Burnley. Det kan hende både tap og uavgjort holder, men vi ender likevel opp med H. Det har kun vært scoret over 3,5 mål i én av de siste ti kampene mellom Burnley og Newcastle, og det har kun vært scoret over 3,5 mål i én av de siste 14 kampene mellom disse lagene på Turf Moor. Vi tror heller ikke at søndagens kamp blir noen målfest.

Newcastle har kun vunnet én av de fem siste bortekampene. Det var mot bunnlaget Norwich. Vi tror et motivert Burnley-lag kan ta tre poeng i denne matchen.

Vi tror at Burnley vinner og det scores under 3,5 mål i kampen. Det kan du spille på her til 2,95 i odds

Brentford - Leeds

Odds. Brentford vinner - 2,30 i odds

Kampstart søndag 22. mai kl 17.00

Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Turf Moor

Kampen vises på TV2 Play

Vi tror at Brentford vinner. Det kan du spille på her til 2,30 i odds

Leeds er et annet lag som har gikk en ikonisk manager fyken denne sesongen. Leeds-ledelsen var ikke fornøyd med resultatene til Marcelo Bielsa, så de sparket ham og fikk inn amerikaneren Jesse Marsch.

Selv om Leeds har opplevd noen høydepunkter med amerikaneren, så har de falt helt sammen de siste ukene.

Før siste serierunden ligger Yorkshire-laget under nedrykksstreken, og de står uten seier i de fem siste kampene.

Den svake perioden startet med uavgjort mot Crystal Palace, deretter tapte de tre kamper på rad mot Manchester City, Arsenal og Chelsea, før de spilte uavgjort i forrige serierunde mot Brighton. Nå har de like mange poeng som Burnley, men en utrolig mye dårligere målforskjell.

Tirsdag er det ca. 102 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

Selv om de vinner, så er det ikke sikkert at det er tilstrekkelig til å overleve i divisjonen. Men de har en vanskelig bortekamp mot Brentford søndag.

Rykker ned for syvende gang

Brentford er ubeseiret i ti hjemmekamper på rad i ligaen mot Leeds. Sist gang de tapte hjemme mot Leeds var i august 1950. Likevel har Leeds kun tapt én av de siste seks ligakampene mot the Bees (To seire og tre uavgjorte). Det omvendte møtet på Elland Road mellom lagene endte 2-2.

The Bees er i fantastisk form, og det spiller ingen rolle at de ikke har noe å spille for. Dette kommer uansett til å bli en av de beste sesongene i Brentfords fotballhistorie. Den høyeste tabellplasseringen de har fått var nummer fem i gamle førstedivisjon i 1936. I år kan de i beste fall havne på niendeplass i Premier League.

Christian Eriksen har vært en enorm drivkraft etter at han ble signert i januar. Han burde være en kandidat til årets spiller med den innvirkningen han har hatt i Brentford-laget.

Leeds har rykket ned fra toppdivisjonen seks ganger tidligere, blant annet én gang etter at Premier League ble etablert. Det var etter 2003-2004-sesongen. Vi tror Brentford vinner søndag, og at Leeds må ta den tunge veien ned på nivå to for syvende gang.

Vi tror at Brentford vinner. Det kan du spille på her til 2,30 i odds