Gå til sidens hovedinnhold

Everton får full tillit på lørdagens tippekupong

Everton kan fortsatt blande seg inn i topp fire-kampen i Premier League. I kveld venter hjemmekamp mot formsvake Aston Villa.

(Nettavisen)

Lørdagens tippekupong består av tre kamper fra Premier League og ni kamper fra Championship. Bonuspotten er på ca 750 000 kr. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

1. Brighton - Leeds
Det gjenstår fem serierunder i Premier League og Brighton er fortsatt ikke helt trygge. De ligger fjerde sist med 34 poeng og har sju poeng ned til Fulham under streken. Etter 2-2-1 på fem kamper, ble det et skuffende 0-1 tap borte mot allerede nedrykksklare Sheffield United sist lørdag. Kun to hjemmekamper er vunnet og 2-8-6 er totaltallene på hjemmebane. Ben White er tilbake etter karantene, Tariq Lamptey og Solly March er fortsatt ute med skader.

Leeds har vist strålende form i det siste. 2-1 seier borte mot Manchester City tredje sist, deretter 1-1 hjemme mot Liverpool og 0-0 hjemme mot Manchester United. Leeds har levert en flottt comebacksesong i Premier League og ligger på 9. plass med 47 poeng, men har lite å spille for nå i sesongavslutningen. Variable 8-0-8 på bortebane. Kaptein Liam Cooper soner sin siste av tre kampers karantene, ellers ingen nye skader eller karantener for Leeds.

Brighton har spilt uavgjort i halvparten av sine hjemmekamper, mens Leeds fortsatt har tilgode å spille uavgjort på bortebane. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Chelsea - Fulham
Meget viktig kamp for Chelsea som holder den meget viktige 4. plassen i Premier League. Det er ett poeng ned til West Ham på 5. plass og to poeng ned til Liverpool på 6. plass. Sterk 1-0 seier borte mot West Ham forrige lørdag og leverte også en meget solid bortekamp mot Real Madrid i første semifinale i Champions League tirsdag. Hjemmereturen spilles på Stamford Bridge førstkommende onsdag. Skuffet med 0-0 hjemme mot Brighton i forrige hjemmekamp og har ikke bedre enn 7-6-3 på hjemmebane. Mateo Kovacic og Antonio Rudiger er begge ute til lørdagens kamp.

Fulham ligger tredje sist med 27 poeng og har sju poeng opp til Brighton på sikker plass med kun fem kamper igjen å spille. Etter fire strake tap, ble det en liten opptur borte mot Arsenal sist med 1-1. Beskjedne 3-8-5 på bortebane. Ingen nye skader eller karantener for Fulham.

Chelsea blir nok storfavoritt i denne, men matches hardt om dagen og ikke helt utenkelig at Fulham kan få med seg ett poeng. HU.

3. Everton - Aston Villa
Everton og Aston Villa er to av fire lag som har seks kamper igjen å spille. Everton ligger på 8.plass med 52 poeng og har seks poeng opp til Chelsea på 4. plass, men altså en kamp mindre spilt. Etter tre strake poengdelinger, ble det en sterk 1-0 seier borte mot Arsenal forrige fredag. Normalt hjemmesterke Everton har faktisk ikke bedre enn 5-4-7 hjemme på Goodison Park. Michael Keane er tilbake etter å ha mistet kampen mot Arsenal, ellers er det ingen nye skader eller karantener for Everton.

Aston Villa med kun en seier på de åtte siste seriekampene (1-3-4) og ligger på 11. plass med 45 poeng. Har forsåvidt lite å spille for i sesongavslutningen og står med 7-3-6 på bortebane. Jack Grealish mister sin ellevte kamp på rad, mens Trezeguet er ferdigspilt for sesongen. Matty Cash er tilbake etter karantene.

1-1 i tilsvarende kamp på Goodison Park forrige sesong. Nå tror vi klart mest på hjemmeseier. H.

4. Norwich - Reading
De ni siste kampene på lørdagens tippekupong er hentet fra Championship. Her er det kun to serierunder igjen og i toppen er alt avgjort, mens det er en viss spenning i nedrykksstriden.

Norwich er allerede klare for opprykk og topper serien med 93 poeng og har fem poeng ned til Watford på 2. plass. Etter to strake hjemmetap (opprykket var sikret før disse), ble det solide 3-1 borte mot formsterke Queens Park Rangers sist lørdag.

Reading hang lenge med i playoffkampen, men etter tre strake poengdelinger kan selv ikke teorien berge Reading. Ligger på 7. plass med 69 poeng og har åtte poeng opp til Swansea på den viktige 6. plassen når to serierunder gjenstår.

Norwich vinner Championship med poeng i lørdagens kamp. Vi tror de avslutter med seier på hjemmebane. H.

5. Brentford - Watford
Til tross for at Brentford er ubeseiret på sine ti siste seriekamper (4-6-0), er de ute av kampen om direkte opprykksplass. Ligger på 3. plass med 81 poeng, men med to kamper igjen å spille er det sju poeng opp til Watford på 2. plass. For mange poengdelinger har ødelagt for Brentford. Står med flotte 11-9-2 på hjemmebane.

Med fire strake seire og senest 1-0 hjemme mot Millwall, er Watford klare for retur til Premier League to serierunder før slutt. Vært kanongode hjemme (18-2-2), men mer moderate 8-8-6 på bortebane.

Brentford gjør seg klare til playoff, mens Watford kanskje feirer opprykket enda. H.

6. Swansea - Derby
Swansea med 2-2 borte mot Reading forrige lørdag og er dermed klare for playoff sammen med Brentford, Bournemouth og Barnsley. Ligger på 5. plass a poeng med både Bournemouth på 4. plass og Barnsley på 6. plass. Således er det fortsatt helt uvisst hvem som møter hvem i første runde av playoff. Pene 11-6-5 på hjemmebane.

Derby med skrekkelige 1-2-7 på de ti siste seriekampene og Wayne Rooneys mannskap er fortsatt i nedrykksfare. Ligger fjerde sist med fire poeng ned til både Rotherham og Sheffield Wednesday under streken. Kun ett poeng på de åtte siste seriekampene og i siste serierunde venter hjemmekamp mot Sheffield Wednesday. Vinner Derby borte mot Swansea er de trygge.

Vrien kamp dette. Swansea forbederer seg til playoff, mens Derby har vært elendige på bortebane og tapt sju av sine åtte siste. Men de vant 3-2 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tar sjansen og spiller UB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

7. Preston - Barnsley
En sesong helt på det jevne for Preston som ligger på 14. plass med 55 poeng. Overraskende nok er klart flest poeng kommet på bortebane, hjemme på Deepdale viser tallene svake 6-5-11. Men tatt sju poeng på de tre siste seriekampene.

Barnsley er sensasjonelt nok klare for playoff etter en strålende sesong. Ligger på 6. plass a poeng med både Bournemouth på 4. plass og Swansea på 5. plass. Mon tro hvordan motivasjonen er til denne uviktige bortekampen, nå som playoff er sikret.

Preston har vist flott form i det siste og vi tror laget vinner sin siste hjemmekamp for sesongen. H.

8. Stoke - Queens Park Rangers
En helt ok sesong for Stoke som to serierunder før slutt ligger på 13. plass med 57 poeng. Men kun en seier på de seks siste seriekampene.

Queens Park Rangers med noe bedre 3-0-3 på sine seks siste seriekamper. Ligger på 10. plass med 62 poeng og har variable 7-7-8 på bortebane.

Betydningsløs kamp dette, men vi nøyer oss med HU.

9. Huddersfield - Coventry
En svak sesong av Huddersfield som ligger femte sist med 47 poeng. Men med åtte poeng ned til nedrykksstreken og kun to serierunder igjen, er i det minste plassen berget. Variable 8-6-8 på hjemmebane.

Coventry var også lenge involvert i nedrykksstriden, men tre strake seire gjorde at Coventry var sikret ny sesong allerede før forrige lørdags 0-1 tap hjemme mot Preston. Har vært gjennomgående svake på bortebane og tapt 13 av 22 bortekamper.

Nok en betydningsløs kamp dette, men Huddersfield må få et ganske klart tips i kraft av hjemmebane. H.

10. Rotherham - Blackburn
Etter 3-1 seieren hjemme mot Queens Park Rangers sjette sist, så det bra ut for Rotherham med tanke på å berge plassen. Men etter den seieren, er det blitt fem strake ettmålstap. Fortsatt er det kun fire poeng opp til Derby på sikker plass, og Rotherham har en kamp mindre spilt.

Blackburn ligger på en skuffende 15. plass med 53 poeng. Har levert bra spillemessig stort sett gjennom hele sesongen, men poengmessig har det ikke blitt noen jubelsesong. Har tapt mot bunnlagene Wycombe og Sheffield Wednesday i det siste og ikke bedre enn 6-4-12 på bortebane.

Siste sjanse for Rotherham i dag. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Wycombe - Bournemouth
Med 34 minusmål og seks poeng opp til Derby på sikker plass som har 21 minusmål, trengs det nesten mer enn et mirakel for at tabelljumbo Wycombe berger plassen. 1-2 tapet borte for Cardiff sist lørdag, beseglet nok den skjebnen.

Bournemouth er klare for playoff og ligger på 4. plass med 77 poeng, a poeng med både Swansea på 5. plass og Barnsley på 6. plass. Hadde sikret playoff allerede før sist lørdags hjemmekamp mot Brentford som endte med 0-1 tap. Sju strake seire før det.

Wycombe kommer nok til å kjempe til siste slutt og Bournemouth har uansett mest fokus på den kommende playoffen. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

12. Sheffield Wednesday - Nottingham Forest
Denne kampen har kampstart allerede kl 13.30 og vil derfor bli trukket på lørdagskupongen. Lørdag morgen viser tegnfordelingen 42-29-29. HU.

96-rekker:
1. Brighton - Leeds U

2. Chelsea - Fulham HU

3. Everton - Aston Villa H

4. Norwich - Reading H

5. Brentford - Watford H

6. Swansea - Derby UB

7. Preston - Barnsley H

8. Stoke - Queens Park Rangers HU

9. Huddersfield - Coventry H

10. Rotherham - Blackburn HU

11. Wycombe - Bournemouth HUB

12. Sheffield Wednesday - Nottingham Forest HU

432-rekker:
1. Brighton - Leeds HUB

2. Chelsea - Fulham HU

3. Everton - Aston Villa H

4. Norwich - Reading H

5. Brentford - Watford H

6. Swansea - Derby UB

7. Preston - Barnsley H

8. Stoke - Queens Park Rangers HU

9. Huddersfield - Coventry H

10. Rotherham - Blackburn HUB

11. Wycombe - Bournemouth HUB

12. Sheffield Wednesday - Nottingham Forest HU