(Nettavisen)

De har scoret 261 mål til sammen, og spilt 13 kamper i åtte forskjellige land og de har vært involvert i seks straffesparkkonkurranser.

Lørdag møtes Chelsea og Liverpool på Wembley for andre gang på 76 dager.

Dette spillet gir deg 3,25 i odds på Liverpool-seier i FA-cupfinalen

Liverpool slo Chelsea 11-10 i en dramatisk straffesparkkonkurranse i ligacupen i februar. Denne gangen er det FA-cupfinalen.

Dette er første gang de to samme klubbene møtes både i ligacup- og FA-cupfinalen i samme sesong siden Arsenal og Sheffield Wednesday gjorde det i 1993. Den gangen vant the Gunners begge trofeene. De slo Wednesday 2-1 i ligacupfinalen og vant 2-1 etter ekstraomganger etter omkamp i FA-cupfinalen.

Siden Liverpool har spilt seg frem til Champions League-finalen vil de måtte spille alle kampene som er mulige å spille denne sesongen. De har gått til finalen i alle turneringene de har deltatt i.

Her kan du se den nye Liverpool-drakten!

Chelsea røk ut av Champions League mot Real Madrid i kvartfinalen, men de har spilt i Uefa Super Cup og Fifa Club World Cup. De vant begge.

Chelsea - Liverpool

Odds: Liverpool vinner og det scores over 2,5 mål i kampen - 3,25 i odds

Kampstart lørdag 14. mai kl 17.45

Spillestopp kl 17.44 Live odds etter kampstart

Wembley

Kampen vises på Viaplay og Visat4 Det får du tilgang til her.

Du kan også se den på Strim - du får 7 dager gratis her

Vi tror at Liverpool vinner og at det scores over 2,5 mål. Det spiller du på her til 3,25 i odds

Ligacupfinalen mellom Chelsea og Liverpool i februar var en av de mest underholdende finalene engelsk fotball har gitt oss på en stund og var en kampen som inneholdt alt – unntatt mål.

Wembley-publikummet fikk se et bonanza av sjanser, offsidemål, VAR-annulleringer og stolpeskudd, men det måtte en straffesparkkonkurranse til for å avgjøre kåre en vinner.

Her kan du se den nye Liverpool-drakten!

Etter nesten tre timers finalespill kunne Liverpool-kaptein Jordan Henderson løfte ligacuptrofeet.

Da hadde det stått 0–0 etter 120 minutter, 5–5 på de 10 første straffene, 5–5 også på de 10 neste, før en keeper avgjorde fra straffemerket. Caoimhin Kelleher satte inn den avgjørende straffen.

Liverpool går på banen i London som favoritter, men Chelsea har ikke tapt mot Jürgen Klopps menn etter ordinær spilletid denne sesongen. Begge Premier League-kampene mellom disse to lagene har endt uavgjort. De spilte 1-1 på Anfield og på Stamford Bridge endte kampen 2-2. Ligacupfinalen endte som vi tidligere har nevnt 0-0.

Klikk her for å se FA-cupfinalen mellom Chelsea og Liverpool på Strim - du får 7 dager gratis her

Statistikken gir gode argumenter for at det blir mål på Wembley i ordinær spilletid.

Ligacupfinalen i februar er nemlig den eneste av de siste 19 kampene mellom de to lagene som har endt 0-0.

I begge Premier League-kampene denne sesongen har begge lagene scoret.

Ikke nok med det. Liverpool har scoret i de 15 siste kampene, mens Chelsea kun har gått målløs av banen i én av de siste 17 kampene.

Men Liverpool er i bedre form.

Henderson kan bli historisk

De har vunnet syv av de åtte siste kampene, mens Chelsea kun har to trepoengere på de seks siste matchene.

Både Liverpool og Chelsea har en skader i troppen. På skadelisten til Chelsea er Ben Chilwell og Callum Hudson-Odoi. N’Golo Kante ligger an til å måtte stå over sin fjerde kamp på rad, og Matteo Kovacic er trolig også ute. Liverpool må sannsynligvis klare seg uten Fabinho.

Trolig Chelsea-lag: Mendy; Azpilicueta, Silva, Rudiger; James, Jorginho, Kovacic, Alonso; Mount; Havertz, Lukaku.

Liverpool stiller sannsynligvis med dette laget: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Henderson, Thiago, Keita; Salah, Diaz, Mane.

Klikk her for å se FA-cupfinalen mellom Chelsea og Liverpool på Strim - du får 7 dager gratis her

Klopps lag spiller lørdag sin 60. kamp. De har kun tapt tre ganger - mot West Ham og Leicester i Premier League, og mot Inter Milan hjemme i Champions League.

Jordan Henderson kan bli den første Liverpool-kapteinen til å løfte seks forskjellige trofeer. Han har allerede hevet pokalene i Champions League, Premier League, Super Cup, Club World Cup og League Cup, men FA-cuptrofeet har han ennå ikke vunnet. Det tror vi det blir en ordnings på etter lørdagens kamp.

Da kan Henderson få revansj for Chelsea-nederlaget i 2012. Han er den eneste spilleren igjen fra Liverpool-laget som tapte FA-cupfinalen mot Chelsea for ti år siden. Da tapte Merseyside-laget 1-2. Nå tror vi det er Liverpool sin tur å vinne.

Vi tror på en tett og jevnspilt kamp på Wembley, men at Liverpool klarer å vinne innenfor 90 minutter. 2-1 til Liverpool, kanskje?

Vi tror at Liverpool vinner og at det scores over 2,5 mål. Det spiller du på her til 3,25 i odds