Gå til sidens hovedinnhold

Dette har Sverige kun klart én gang mot Hellas

Et fullsatt Friends Arena, stjerner i kjempeform og lagkapteinen tilbake. Vi tror Sverige blir det første laget som slår Hellas i VM-kvaliken.

(Nettavisen)

Sverige har møtt Hellas syv ganger siden 1981, men de har kun vunnet én gang mot grekerne. Seieren kom i EM i 2008. Den gangen vant svenskene 2-0. Da lagene spilte mot hverandre tidligere i år vant Hellas 2-1.

Ca. 57 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill her!

Sverige har fortsatt et bra utgangspunkt for å kvalifisere seg for VM i Qatar i 2022, tross tapet mot grekerne. Med seier i tirsdagens kamp, vil svenskene klatre til topps på tabellen i gruppe B og vippe storfavoritt Spania ned på andreplass. Den sjansen lar de ikke gå fra seg.

Vi tror Sverige vinner mot Hellas på Friends Arena.

Sverige - Hellas

Sverige vinner og begge lag scorer - 4,50

Kampstart tirsdag kl. 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Friends Arena

Kampen vises på TV2

Vi tror at Sverige vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 4,50 i odds

Sverige hadde ingen problemer med å slå Kosovo på Friends Arena, men Hellas slet mer mot Georgia. De møtte Georgia på bortebane lørdag kveld og så ut til å måtte nøye seg med ett poeng, men i det 90. minutt fikk Hellas straffespark. Anastasios Bakasetas tok ansvar, og klinket ballen i mål.

Da Georgia presset på for en utligning kontret Hellas og Dimitrios Pelkas økte til 2-0, som også ble sluttresultatet.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00.

Henger med i kampen om VM-plass

Det betyr at Hellas for alvor er med i kampen om en VM-plass. Med tre poeng i Stockholm vil de ha like mange poeng som svenskene, men vi tror ikke det skjer.

Hellas vant 2-1 mot Sverige på hjemmebane i september, men de får en vanskeligere jobb når de tirsdag møter svenskene i Stockholm.

Under Janne Andersson, har Sverige utviklet seg til å bli et av de mest stabile hjemmelagene i VM-kvalifiseringen, og de fortjener å være oddsfavoritter før tirsdagens kamp.

At Sverige vinner mot Hellas gir 1,75 i odds

De blå og gule har vunnet de åtte siste kampene på Friends Arena. De har faktisk ikke tapt i Sverige siden 2016, og i denne perioden har svenskene blant annet vunnet mot Italia og Spania.

Hellas er fortsatt ubeseiret i gruppe B etter å ha spilt uavgjort borte både mot Spania og Kosovo, mens de slo Georgia på hjemmebane sist lørdag.

Scoret i ni bortekamper på rad

At begge lag scorer virker ganske sannsynlig. Hellas er ett av kun to lag som har scoret mot svenskene i kvaliken, og de scoret til og med to ganger. Det er også verdt å notere seg at Hellas har scoret i alle de fem første VM-kvalifiseringskampene, og har nå scoret i de åtte siste VM-kvalifiseringskampene på rad.

Begge lag har scoret i to av de tre siste kampene til Sverige, men de har kun sluppet inn mål mot Spania hjemme på Friends Arena i så langt i denne kvaliken.

Her er hele mandagens oddsprogram!

Dette ligger an til å bli en jevnspilt kamp, men vi tror Sverige vinner. Hellas har scoret i de ni siste bortekampene, men de har bare klart å score mer enn én gang i fire av dem.

Manchester United-midtstopperen Lindelöf er tilbake i backlinjen, men Kulusevski er suspendert og vil bli savnet. Quaison kommer inn på topp sammen med Isak. Det vil være et revansjesugent svensk lag som vil gjøre opp for tapet i Aten. Vi tror at Sverige vinner og begge lag scorer. Det gir 4,50 i odds.

Vi tror at Sverige vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 4,50 i odds