(Nettavisen)

De fleste fotballinteresserte nordmenn har hørt om FA-cupen og ligacupen, men Football League Trophy-turneringen er antakeligvis ikke like kjent.

Vårt tips er at Sheffield Wednesday og Bolton vinner. Den dobbelen leverer du her til nesten tre ganger innsatsen

Dette er en turnering som består av lag fra de to laveste divisjonene av The Football League, Football League One og Football League Two..

Lagene er delt inn i to grupper. En gruppe av lag fra Nord-England, og en gruppe av lag fra Sør-England. Lag fra Nord-England kan bare møte et lag fra samme region fram til semifinalen, og det samme gjelder for lagene fra Sør-England. I finalen, som vanligvis spilles på Wembley, møtes det beste laget fra de to regionene.

Sheffield Wednesday - Burton

Odds: 1.37 - 4.40 - 6.30 H

Kampstart tirsdag 20. september kl 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

Hillsborough Stadium

Tranmere Rovers - Bolton Wanderers

Odds: 3.20 - 3.30 - 2.00 B

Kampstart tirsdag 20. september kl 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

Prenton Park

Vårt tips er at Sheffield Wednesday og Bolton vinner. Den dobbelen leverer du her til nesten tre ganger innsatsen

Sheffield Wednesday - Burton

EFL Trophy-turneringen. Sheffield Wednesday jakter sin første seier i denne turneringen tirsdag når Burton Albion kommer til Yorkshire.

The Owls tapte 1-3 mot Mark Hughes' Bradford i den første kampen, og de har ikke råd til så mange flere feilskjær om de skal henge med videre. Burton fikk en bedre start. De slo Leicesters U21-lag i sin åpningskamp.

Sheffield Wednesday er i likhet med Sunderland en tidligere Premier League-klubben, men det er hele 22 år siden sist de spilte i den engelske toppdivisjonen.

Forrige sesongen rykket de ned fra Championship, og de falt ned til nivå tre i engelsk fotball for første gang siden 2011-2012-sesongen. Sheffield Wednesday spilte playoff til Championship sist sesong, men røk ut i semifinalen mot Sunderland. Det var en gedigen nedtur.

Før denne sesongen var de en av opprykksfavorittene, og de har innfridd så langt.

Yorkshire-laget står med 17 poeng på de ni første kampene. Det holder til en niendeplass på tabellen i League One, fire poeng bak Ipswich og Portsmouth som innehar de to direkte opprykksplassene.

EFL Trophy-turneringen kommer langt nede på prioriteringslisten til Darren Moore, men dersom de skulle klare å ta seg til en finale i denne turneringen vil fansen få oppleve Wembley. Det gjør at Moore ikke vil ryke ut av denne cupen i gruppespillet.

Burton har fått en grusom start på sesongen. De tapte syv av de første åtte kampene, før de endelig tok sesongens første seier mot Exeter City i helgen.

Dino Maamria har erstattet den tidligere Chelsea-stjernen Jimmy Floyd Hasselbaink som manager. Etter et skuffende 0-2-tap mot Portsmouth i debutkampen, slo 48-åringen tilbake lørdag. The Brewers ligger likevel helt på bunn av tabellen, og spørsmålet er om de har råd til å prioritere denne cupen.

De har en viktig ligakamp mot Wycombe Wanderers til helgen, og vi tror Burton vil gjøre store endringer på laget til tirsdagens kamp. Sheffield Wednesday skal være det beste laget, uansett om de stiller med et B-preget mannskap i denne kampen. Oddsen på H er 1,37. Det funger greit i en dobbel.

Vårt tips er at Sheffield Wednesday og Bolton vinner. Den dobbelen leverer du her til nesten tre ganger innsatsen

Tranmere - Bolton

Tranmere er en middelhavsfarer i League Two, men de har gjort sine saker meget bra i denne turneringen tidligere. De har spilt tre finaler i EFL Trophy siden 1990. De var i finalen så sent som i 2021. Den gangen tapte de 0-1 mot Sunderland.

De var også i finalen i 1991. Da tapte de 2-3 mot Birmingham City. Året før vant de finalen mot Bristol Rovers.

Etter ni serierunder befinner Tranmere seg nede på en anonym 14.-plass på tabellen. De har plukket ti poeng, hvorav seks av dem er kommet hjemme på Prenton Park.

Nå kommer et formsterkt Bolton-lag på besøk. Bolton spilte elleve sesonger i Premier League, men rykket ned etter 2011-2012-sesongen.

Etter en lengre nedtur og problemer er det nå nye tider for klubben. De rykket opp til League One for to sesonger siden, og denne sesongen kjemper de om opprykk til Championship.

De står med tre seire på rad før bortekampen på Prenton Park, noe som holder til en femteplass på tabellen.

Laget fikk en knallstart på denne turneringen hvor de knuste Crewe 4-1 i den første kampen. Vi tror oppturen fortsetter mot Tranmere.

Vårt tips er at Sheffield Wednesday og Bolton vinner. Den dobbelen leverer du her til nesten tre ganger innsatsen