(Nettavisen)

Casper Ruud - Jo-Wilfried Tsonga

Kampstart tirsdag 24. mai ca. kl 13.30

French Open - Roland Garros, Paris

Live odds etter kampstart

Kampen kan sees på MAX og discovery+

Vi tror Casper Ruud vinner 3-0 i sett. Det spiller du på her til 1.32 i odds

French Open i tennis ble første gang arrangert i 1891, og de første årene var den kun åpen for spillere som var medlemmer av franske tennisklubber.

Fra 1925 fikk amatører fra hele verden mulighet til å være med, og fra dette året fikk den også status som en av de fire Grand Slam-turneringene i tennis. I 1968 åpnet arrangøren opp for at både amatører og proffer fikk være med.

Roland Garros var en fransk kampflypilot. Han var den første som fløy over middelhavet i 1913, og han tjenestegjorde under første verdenskrig helt til han ble skutt ned og døde i 1918.

Anlegget French Open spilles på er oppkalt etter Roland Garros, og her har turneringen gått siden 1928.

Årets turnering går fra 22.mai til 5. juni, og som i alle Grand Slam spilles det best av fem sett for herrene.

Verdensener Novak Djokovic er toppseedet og regjerende mester etter at han slo Stefanos Tsitsipas fra Hellas 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 i fjorårets finale.

Etter å ha tapt de to første settene slo han som ofte før tilbake, og etter 4 timer og 11 minutters knallhard kamp kunne han løfte trofeet for andre gang.

Casper Ruud er åttende-seedet i årets turnering, og med seieren i Geneve Open er det en nordmann med selvtillit som stiller på start. Han har også vært heldig med trekningen og kan ikke møte storkanoner som Novak Djokovic, Rafael Nadal, Carlos Alcaraz og Alexander Zverev før i en eventuell finale.

Mestvinnende i turneringens historie er legenden Rafael Nadal med hele 13 seiere mellom 2005 og 2020.

Det er ca. 102 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Casper Ruud tar seg enkelt videre

Casper Ruud fikk en drømmeoppladning til årets utgave av French Open når han forsvarte tittelen sin og gikk helt til topps i Geneve Open.

Nordmannen var storfavoritt i finalen mot portugiseren Joao Sousa som er rangert som nummer 79 i verden. 33 år gamle Sousa viste derimot at det ikke var tilfeldig at han var kommet helt til finalen, og presset Ruud kraftig underveis.

To av settene gikk til tiebreak - begge gangene bikket det i norsk favør - og Ruud kunne løfte pokalen etter tre tøffe timer med tennis.

I første runde av French Open er det Jo-Wilfried Tsonga som står på andre siden av nettet. Franskmannen spiller på hjemmebane og har annonsert at han legger opp etter turneringen.

37-åringen fra Le Mans var rangert så høyt som nummer fem i verden i 2012, og var i finalen i Australian Open i 2008 der han tapte for Novak Djokovic.

De siste sesongene har han vært veldig plaget av skader og har falt ned til 297 plass på verdensrankingen. Han har kun vunnet fire av de 23 kampene han har spilt siden 2020, og står nå med seks tap på rad.

Selv med de forventede 15.000 franskmennene på tribunen under denne kampen, tror vi Casper Ruud blir for god for Tsonga, og sørger for at dette blir franskmannens siste kamp i karrieren.

Casper Ruud vinner 3-0 i sett spiller du på her til 1.32 i odds

All oddsen på Casper Ruud mot Jo-Wilfried Tsonga finner du her