(Nettavisen)

Glimt har en oppsiktsvekkende statistikk mot Kristiansund. De har spilt ti ganger mot nordmøringene i Eliteserien og 1. divisjon siden 2013, men nordlendingene har aldri tapt.

Her kan du spille på Glimt-seier og målfest i Kristiansund

Fasiten viser ni seire og én uavgjort. Glimt har vunnet de syv siste kampene på rad, og det er ingen grunn til å tro at de ikke skal ta sin åttende seier lørdag.

Det har kun vært scoret over 3,5 mål i én av de ti siste kampene mellom disse lagene. Glimt vant 3-2 i Kristiansund i 2020. Nå er det skadekrise i KBK-forsvaret, og vi tror gjestene fra Bodø vil utnytte den. Det gjør at vi forventer en målrik kamp på Kristiansund Stadion.

Kristiansund - Bodø/Glimt

Odds: Bodø/Glimt vinner og det scores over 3,5 mål i kampen - 3,75 i odds

Kampstart lørdag 18. juni kl 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

Kristiansund Stadion

Kampen vises på EurosportN Det får du tilgang til her.

Du kan også se den på Strim - du får 7 dager gratis her

Vi tror at Bodø/Glimt vinner og det scores over 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 3,75 i odds

Kristiansund har fått en katastrofal start på sesongen. Etter syv kamper står nordmøringene uten seier i Eliteserien.

Hareide-hjelp til KBK

For KBK som klubb er det en helt ny situasjon å kjempe for å unngå nedrykk. Etter opprykket til Eliteserien i 2017 har de nemlig aldri havnet lenger nede på tabellen enn syvendeplass, men det har altså kun blitt ett poeng på de syv første kampene i Eliteserien i år.

Det er allerede åtte poeng opp til Sandefjord som ligger over nedrykksstreken, så det begynner å haste for KBK å ta poeng.

Supertrekning i Lotto med ca. 28 ekstra Lotto-millionærer. Lever kupongen her før lørdag kl. 18.00

Denne uken har KBK-spillerne fått mental hjelp. Onsdag dukket Åge Hareide opp på KBK-treningen. 68-åringen, som har vært trener i Rosenborg, Brøndby, Malmö og for det danske og norske landslaget, hadde en peptalk med spillerne.

Budskapet til den pensjonerte fotballtreneren var ifølge lokalavisen Tidens Krav enkelt: Spillerne i KBK må fokusere på det enkle.

Tiden vil vise om Hareides mentale treningsøkt gir noen effekt på Kristiansund stadion, men vi har ingen tro på noen umiddelbar effekt.

Skadekrise i forsvaret

Skademarerittet fortsetter for nordmøringene På onsdagens trening pådro Andreas Hopmark seg et brudd i nesen, og Max Williamsen brakk langfingeren på venstre hånd.

Fra før er Dan Peter Ulvestad satt ut av spill som følge av en prolaps i ryggen. Aliou Coly har en strekkskade, mens Sigud Kvile, som ble hentet fra Glimt på korttidslån, fikk kun elleve minutter på banen mot Haugesund før han deiset i bakken og brakk kragebeinet.

Supertrekning i Lotto med ca. 28 ekstra Lotto-millionærer. Lever kupongen her før lørdag kl. 18.00

Marius Alm, som i fjor spilte i Raufoss og KFUM Oslo, er per i dag den eneste midtstopperen i KBK-troppen som er 100 prosent skadefri. Dersom Hopmark og Williamsen må stå over kampen mot Glimt kan midtbanespiller Sebastian Jarl være et alternativ på stopperplass.

Solbakken tilbake

Landslagspausen kom beleilig for Bodø/Glimt. De har hatt en nedadgående kurve siden februar. Glimt er allerede elleve poeng bak serieleder Lillestrøm, og ni bak Molde. Det hjelper litt at de har én kamp til gode, men et tredje strakt seriegull virker fjernt akkurat nå. Nordlendingene tapte 1-3 mot Molde i den siste serierunden før landslagspausen. Dermed har de sluppet inn mål i samtlige eliteseriekamper denne sesongen.

Før lørdagens kamp har de ladet opp med en liten treningsleir i Danmark. Den har forhåpentligvis gitt laget en ny giv. Det ser ut til at Marius Høibråten og Brede Moe som starter i midtforsvaret mot Kristiansund. Ifølge Avisa Nordland som fulgte Glimt i Danmark har det vært prøvd ut ulike konstellasjoner på vingbackene og offensivt. Det mest interessante har kanskje vært i kantposisjon.

Mye tyder på at bergenseren Joel Mvuka kan få sjansen fra start på høyrevingen og Ola Solbakken, som har stått over de fem siste kampene, kommer inn på venstreving. Det kan bli spennende. Det har kun vært scoret over 3,5 mål i én av de siste ti kampene mellom Glimt og KBK, men vi tror nordlendingene utnytter stopperkrisen i Kristiansund.

KBK har sluppet inn tre mål hjemme mot både Sarpsborg 08 og Strømsgodset, og de måtte plukke ut to baller av noten mot nyopprykkede HamKam. Vi tror også Glimt kan lage trøbbel for KBK-forsvaret. Det har vært scoret over 3,5 mål i de tre siste kampene til Glimt, og vi tror også på en målrik kamp i Kristiansund. Vi tror at Bodø/Glimt vinner og det scores over 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 3,75 i odds