Gå til sidens hovedinnhold

Strømsgodset er klink på søndagskupongen

Strømsgodset er fortsatt ubeseirede på hjemmebane denne sesongen. Det tror vi at de fortsetter å være etter at Stabæk har vært på besøk. Strømsgodset er en av våre sikre på søndagens tippekupong.

(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av seks kamper fra Eliteserien, en kamp fra OBOS-ligaen, to kamper fra dansk Superliga og tre kamper fra svensk Allsvenskan. Bonuspotten er på 240.000 kr, og innleveringsfristen er kl. 14.55.

Det er 250 millioner i Viking Lotto-potten. Spill her!

1. Strømsgodset - Stabæk
Selv om Strømsgodset ikke har tapt mer enn en kamp på de fem siste har det ikke blitt så ekstremt mye poeng ut av det. 1-3-1 er status, og det gir en 11.plass på tabellen. Det begynner å bli en luke til Brann og Stabæk i bunnen, for nå har det blitt hele sju poeng ned. De siste kampene har gitt to ganger 1-1 mot Vålerenga og Viking, og det må sies å være mer enn godkjent. Hjemme er Godset meget sterke, og 3-2-0 er flotte tall. Her er Stenseth og Hammershaug ute.

Et lag som sliter kraftig er Stabæk. De har hatt en meget skuffende sesong, og for en uke siden sparket de også trener Jan Jönsson. Tidligere assistenttrener Eirik Kjønø har tatt over, og det skal bli spennende å se hva Eliteseriens yngste trener kan gjøre. Mye verre kan det nok uansett ikke bli, for de ligger nest nederst med seks poeng. De står uten seier på seks kamper, og 0-1-5 er rett og slett grusomt. Sist ble det tap 0-2 hjemme mot Sandefjord, og det var forhåpentligvis bunnen denne sesongen. Her er Kassi ute.

Strømsgodset og Stabæk har vunnet annenhver kamp her de siste sesongene, og i fjor ble det 0-4 til Stabæk. Vi tror Strømsgodset følger trenden og tar en ny hjemmeseier her. H.

2. Brann - Mjøndalen
Nå begynner det virkelig å brenne rundt føttene til trener Kåre Ingebrigtsen, for etter tretten kamper står Brann med kun seks poeng. Da er krise bare fornavnet, og Ingebrigtsen selv har sagt at denne kampen blir som en cupfinale å regne. Sist ble det skuffende 1-1 hjemme mot Tromsø i en kamp der lite stemte. Det forlenger rekka uten seier til seks, og 0-3-3 er småstygge tall. Gerson og Grøgaard er fortsatt skadet, og må derfor stå over denne. Nå kommer Mjøndalen på besøk, og man skulle kanskje tro at det er et lag man har hatt grei kontroll på. Det er langt unna noe sannhet, for på de ti siste kampene lagene har møttes viser statistikken 1-3-6 i favør Mjøndalen. Seieren for Brann kom helt tilbake i 1992, og det er altså 29 år siden Brann klarte å slå Mjøndalen i en tellende fotballkamp.

Nå må Brann virkelig brette opp ermene, og akkurat Mjøndalen kan være laget å gjøre det mot. Mjøndalen ligger nemlig nede på 11.plass med ti poeng, og selv om de tok en fin hjemmeseier mot Haugesund sist (3-0) sliter de mye mer når de er på fremmed gress. 1-1-3 er nemlig fasit der, og sist ble det tap mot Lillestrøm med 1-2. Her må de også unnvære Øverby og Skistad som er skadet.

Vi tror Brann klarer brasene, og setter en H her slik at bergenserne kan puste ut litt.

3. Haugesund - Vålerenga
Etter fire kamper uten tap ble Haugesund satt skikkelig ned på jorda sist når de tapte hele 0-3 borte mot Mjøndalen. De hadde tre strake hjemmeseire, men når de kommer på bortebane sliter de mer. En 9.plass på tabellen er vel helt greit, og med ca. fem poeng både opp og ned til noe å spille for går det mot en jevn sesong for elevene til Grindhaug. På hjemmebane er de dog veldig sterke, og 4-1-0 og 11-2 i målforskjell er meget sterkt.

Vålerenga må nesten ha glemt hvordan det er å tape, for de står med kun et tap på de ti siste seriekampene. 2-4-0 er formen på de seks siste, og de har jobbet seg oppover til en 3.plass på tabellen med sine 21 poeng. De kommer nå fra to poengdelinger mot Strømsgodset (1-1) og Lillestrøm (2-2), men de hadde fortjent alle poengene mot Lillestrøm etter er bra kamp. Nå sies det at Dønnum er klar for Standard Liege i Belgia, og dermed mister de en av sine beste spillere denne sesongen. I tillegg må de unnvære Kjartansson med skade, men Udahl har vært meget god i hans fravær.

Haugesund har vært meget solide hjemme, mens Vålerenga nekter å tape kamper. Her må man ha helst ha heldekk, men det blir UB på 96-rekkeren, og HUB på 432-rekkeren.

4. Kristiansund- Sandefjord
Etter tapet mot Rosenborg sist (0-1) står Kristiansund med bare en seier på de fem siste kampene. Det holder likevel til en sterk 4.plass på tabellen, kun et poeng bak Vålerenga som innehar bronseplassen. Selv om de tapte bortekampen mot Rosenborg sist er det på hjemmebane de har hentet de fleste poengene sine denne sesongen. 4-1-1 på seks kamper er meget fint, og det skal også være ganske gode muligheter her mot Sandefjord som Kristiansund har slått i fem strake her på hjemmebane.

Helenkelt blir det nok likevel ikke, for Sandefjord har imponert den siste måneden med fire seire på de fem siste kampene. Nå har de full pott uten baklengs på de tre siste (1-0 mot Glimt, 2-0 over Stabæk og 2-0 over Sarpsborg 08) og med det har de karret seg opp på en 10.plass med femten poeng. Borteformen er litt mer jevn med 2-1-2, men akkurat på denne banen har de slitt i mange år. Her sliter de også med skader, for Brenden, Andersen og Markmanrud er ute mens Singh og Sødlund er tvilsomme.

Hjemmeformen og statistikken sier H, men Sandefjord er i fin form for øyeblikket. H på 96-rekkeren, mens det blir HU på 432-rekkeren.

5. Lillestrøm - Molde
Kanarifuglene fra Lillestrøm har virkelig funnet formen nå, og de nyopprykkede guttene står med 4-2-0 på de seks siste. Sist var de ganske heldige som ikke tapte mot Vålerenga (2-2), men litt flaks må man ha. Hjemme på Åråsen har de vist meget fin form i det siste, og de står med tre strake seire der mot Haugesund (2-1), Rosenborg (2-0) og Mjøndalen (2-1). 8.plass med 17 poeng bør være godt over godkjent for de svarte og gule, så får man se om formen vedvarer. Mikalsen er skadet foran denne.

Nå kommer serieleder Molde på besøk, og de har vært i en klasse for seg en liten stund nå. Leder tabellen med fire poeng foran Bodø/Glimt, og med seks seire på de sju siste har de vært som et lokomotiv den siste tiden i hjemlig serie. De gikk på et sjeldent tap borte mot Sarpsborg 08 nest sist (0-1), men slo tilbake direkte med hele 5-0 over Odd i sin siste kamp. En ting man likevel må huske på her er at Molde skal ut i Europa-cup mot Servette til uken, og det kan fort være at de både rullerer litt på laget, og kanskje har noe av fokuset på kampen mot Servette. Ellingsen, Haraldseid, Sigurdarson og Sjølstad er uansett ute.

Molde naturlige favoritter, men Lillestrøm har bra form og Molde tenker kanskje litt på Europa. Vi dobler derfor opp med UB.

6. Tromsø - Rosenborg
Fem kamper på rad uten seier for "Gutan" nå, og nedrykksstreken nærmer seg mer og mer. Ti poeng betyr kvalik, og det er fire poeng ned til Brann og Stabæk på plassene under. De har ikke hatt det verste programmet i det siste, men likevel har de altså svake 0-2-3 på de fem siste. 1-1 borte mot Brann sist var dog en liten opptur, og nå kommer Rosenborg på besøk til Alfheim der de har mistet flyten helt. To poeng på fem kamper gir nemlig den dårligste hjemmestatistikken i hele Eliteserien denne sesongen. Akkurat Rosenborg har de dog slått de to siste gangene de har kommet på besøk. (2018 og 2019).

Et annet lag uten flyt er Rosenborg, som endelig tok en seier sist med 1-0 over Kristiansund. Spillet satt uansett ikke særlig bra, og de måtte forsvare seg store deler av kampen. I en jevn liga er de uansett nummer fem med 19 poeng, men noe sprudlende spil har man absolutt ikke sett fra trøndernes side. Etter tre tap kom dog to poengdelinger før en seier, så for deres del håper man at formkurven fortsetter. De solgte dog unna toppscorer og beste spiller Zachariassen til Ferencvaros tidligere denne uken, og det er såklart et stort minus. Vecchia er tilbake i trening, men spiller ikke her. Augustinsson, Skjelbred og Henriksen er også ute foran denne. Tettey spares nok også mtp at det er kunstgress her.

Fryktelig vrien kamp dette, og vi helgarderer. HUB.

7. Fredrikstad - Bryne
Fredrikstad har hentet seg inn igjen etter et liten nedtur med fem kamper uten seier, for nå kommer de fra to strake seire og seks poeng mot KFUM (2-1) og Raufoss (1-0). 21 poeng er meget sterke tall for den nyopprykkede klubben og gir en 3.plass kun ett poeng bak Jerv som ligger på sølvplassen. 3-1-1 har de på hjemmebane, og hjemme mot Bryne har de vunnet alle seks gangene lagene har møttes siden 2010.

Bryne er også nye for året i OBOS-ligaen, men også de har startet friskt med en 6.plass og 17 poeng. Formen er dog noe mer på retur her med to strake tap mot Raufoss (1-4) og Sogndal (0-1). Borte sliter de litt mer med 2-0-4 på de siste seks, og det virker som lagene kanskje tar laget fra Jæren litt mer seriøst nå.

Møte mellom to nyopprykkede lag her, men Fredrikstad kommer med best form. Vi prøver HU på 96-rekkeren, mens det blir HUB på 432-rekkeren.

8. FC København - Aalborg
Serieåpning i Dansk Superliga, og de to neste kampene er hentet derifra. København hadde en skuffende sesong i fjor, og endte til slutt opp som nummer tre. Det var seks poeng bak Brøndby, og nå er det et revansjelystent FCK som stiller til kamp i Parken. De har spilt fire treningskamper foran denne sesongen, med litt vekslende hell. Sist ble det tap 0-1 for Rapid Wien, men på nasjonalt nivå skal de være med helt i toppen atter en gang. FCK har ett kjempetak på Aalborg hjemme, og selv om de faktisk tapte her i fjor, har de vunnet fire av de fem siste.

Aalborg hadde ikke noen særlig bra sesong i fjor, og endte til slutt på en 7.plass. Det ga riktignok en playoffplass til Conference League, men der tapte Aalborg til slutt mot AGF. De vant denne kampen her i Parken sist sesong, og har nok planer om en bedre plassering enn i fjor.

København skal være klare favoritter her, og H'en er grei.

9. AGF - Brøndby
AGF endte utenfor medaljene forrige sesong når de til slutt fikk den kjipe 4.plassen. Likevel ga det Conference League etter playoff-seier mot Aalborg, og det er et fint plaster på såret for klubben fra Århus. To tap og en seier har det blitt i oppkjøringen her, og det er litt vanskelig å vite hvor de står for øyeblikket. AGF har faktisk et meget bra historisk tap på Brøndby her hjemme, for de står med sterke 5-0-2 på de sju siste.

Brøndby vant endelig gull igjen i fjor, deres første siden 2005. Det var jevnt til siste runde, og det skilte bare ett poeng ned til Midtjylland når fløyta gikk i siste kamp. Etter den tid har de spilt fem treningskamper, og med tre seire og to uavgjort der virker det som den fine formen har holdt seg ved lag.

Vrien kamp dette, men Brøndby vant tross alt gullet sist sesong. Vi prøver UB.

10. Norrköping - Häcken
To seire på rappen etter pausen har sendt Norrköping opp på en 4.plass, fire poeng bak Djurgården på 3.plass. Sist hjemmekamp var særlig imponerende når de slo serieleder Malmö FF 3-2. De er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen med 3-2-0, men de tapte denne kampen forrige sesong i tillegg til at Häcken også slo Norrköping her i cupen i Mars.

Etter at Høgmo tok over Häcken i sommer har det rullet bedre for fjorårets bronsemedaljører. To strake seire har nemlig fått de opp fra sisteplass til 10.plass med tolv poeng. Likevel er sesongen en stor skuffelse så langt, og det er langt frem til noe medaljestrid. Sist tok de en fin borteseier mot Kalmar med 3-2, og de står altså med to strake seire her i Norrköping.

Norrköping ubeseiret hjemme denne sesongen, men Häcken har en oppsving under Høgmo. HU.

11. AIK - Kalmar
Med 17 poeng på ti kamper har AIK tatt seg opp på en 5.plass. Det er kun tre poeng opp til Djurgården på 3.plass, og etter et skuffende bortetap mot Häcken nest sist (1-2) slo de tilbake og vant med samme sifre over Varberg på hjemmebane sist. Akkurat hjemmeformen er den store styrken til AIK, for etter seks hjemmekamper står de med fjorten poeng. AIK tapte denne kampen sist sesong (0-1), og er nok hypp på en revansje her.

Kalmar har ikke hatt noen bra start etter sommerpausen, og står kun med ett poeng på de to kampene de har spilt. Det ble 1-1 borte mot Varberg i den første kampen, men så kom det et skuffende hjemmetap 2-3 mot Häcken sist. De hadde dog en ganske bra seriestart, og sitter likevel ganske trygt på en 7.plass med fjorten poeng. Kampene mot AIK har vært veldig enten-eller de siste årene, og Kalmar har faktisk gått seirende ut i tre av de fire siste i serien.

AIK er sterke på hjemmebane i år, og får tipset selv om Kalmar har noen fine resultater å vise til. H.

12. IFK Göteborg - Mjällby
IFK Göteborg har en snodig statistikk denne sesongen, De avsluttet vårsesongen med fem strake poengdelinger, og hadde nok ønsket å starte opp med noen seire. Det gjorde de ikke i den første kampen når de tapte 0-2 hjemme mot Elfsborg, men sist slo de tilbake med 3-2 borte mot Östersund. Det gir 9.plass med tolv poeng til tross for at de kun har tapt to kamper. Det er altfor dårlig for laget som hadde store forventninger foran sesongstart.

Her kommer Mjällby på besøk, og de ligger farlig plassert like over streken på en 13.plass. De sliter med å score mål, og sju scoringer på ti kamper er svakt. Det som redder de er forsvaret, der ti baklengs absolutt ikke er blant de verre i ligaen. Det har blitt to strake tap etter ferien, og 0-1 hjemme mot Norrköping sist var noe skuffende. Det ble 2-2 her i fjor, men de tre foregående ble alle vunnet av IFK Göteborg.

Skal IFK Göteborg ha noe å gjøre i toppen må de begynne å vinne kamper. Her er en av kampene de absolutt bør vinne, og vi tror de gjør det. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Strømsgodset - Stabæk H

2. Brann - Mjøndalen H

3. Haugesund - Vålerenga UB

4. Kristiansund- Sandefjord H

5. Lillestrøm - Molde UB

6. Tromsø - Rosenborg HUB

7. Fredrikstad - Bryne HU

8. FC København - Aalborg H

9. AGF - Brøndby UB

10. Norrköping - Häcken HU

11. AIK - Kalmar H

12. IFK Göteborg - Mjällby H

Sportspills 432-rekker:
1. Strømsgodset - Stabæk H

2. Brann - Mjøndalen H

3. Haugesund - Vålerenga HUB

4. Kristiansund- Sandefjord HU

5. Lillestrøm - Molde UB

6. Tromsø - Rosenborg HUB

7. Fredrikstad - Bryne HUB

8. FC København - Aalborg H

9. AGF - Brøndby UB

10. Norrköping - Häcken HU

11. AIK - Kalmar H

12. IFK Göteborg - Mjällby H