(Nettavisen)

Siden europacupen ble erstattet av Champions League i 1992, har Real Sociedad kun spilt i den gjeveste europeiske turneringen to ganger - i 2003-2004-sesongen og i 2013-2014-sesongen.

Om baskerne skulle klare å kvalifisere seg for gruppespillet i 2023-2024-sesongen, har gått ti år mellom hver gang Real Sociedad har deltatt i Champions League.

Da Sociedad sist kvalifiserte seg for Champions League endte de også på fjerdeplass i La Liga. Den gangen vant Barcelona den spanske toppdivisjonen, Real Madrid havnet på andreplass og Atlético de Madrid på tredje.

Det kan også bli tabellen denne sesongen, men akkurat nå ligger Atletico foran Real på tabellen.

Real Sociedad - Almeria

Odds: Real Sociedad vinner og over 2,5 mål i kampen - 2,10 i odds

Kampstart tirsdag 23. mai kl. 18.00

Spillestopp kl 17.59

Anoeta

Kampen kan sees på TV2 Play

Vi tror at Real Sociedad vinner og over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,10 i odds

Real Sociedad kan ta et langt skritt mot Champions League-spill neste sesong om de tar tre poeng mot Almeria på Anoeta tirsdag.

Sociedad ligger på fjerdeplass, fem poeng foran Villarreal som innehar femteplassen, og de har vunnet mot både Real Madrid og Barcelona de siste årene.

Seieren mot Real Madrid kom hjemme i Nord-Spania, hvor Sociedad har vært spesielt imponerende de siste ukene. De er ubeseiret i syv La Liga-kamper på Anoeta, hvorav fire av kampene har endt med tre poeng, og resultatet i tre av kampene har vært 2-0.

Tirsdag møter Sociedad et Almeria-lag som er svake på bortebane.

Almeria har vunnet to av de tre siste kampene, og har således fått et lite pusterom i nedrykkskampen, men skulle de overleve i La Liga denne sesongen så er det ikke på grunn av borteformen.

The Rojiblancos har tatt færrest poeng på bortebane i den spanske toppdivisjonen denne sesongen. De har kun tatt syv poeng. Det er like mange som allerede nedrykksklare Elche. De har kun vunnet én av de siste 17 kampene på fremmed gress - en 2-1-seier mot Getafe i april.

Siden seieren på Coliseum Alfonso Pérez, har Rubis lag tapt både mot Real Madrid og Osasuna - begge med to måls margin. Vi tror de får problemer igjen når de reiser til San Sebastian tirsdag.

Vi tror at Real Sociedad vinner og over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,10 i odds

Sørloth slår Vinícius Júnior på dette

Vi tror at Alexander Sørloth scorer mot Almeria. Det kan du spille på her til 1,87 i odds

Alexander Sørloth scoret 2-0-målet mot Barcelona i helgen. Dermed har den norske landslagsspissen scoret elleve mål på 31 kamper i La Liga denne sesongen. Han har scoret flere mål enn store stjerner som Real Madrids Vinícius Júnior og Barcelonas Raphinha.

Tirsdag kveld skal han forsøke å føre Real Sociedad ett skritt nærmere en plass i neste sesongs Champions League. Da tar baskerne imot Almeria hjemme i San Sebastian. Sørloth scoret ett av målene da Sociedad slo Almeria 2-0 i det omvendte oppgjøret.

Nordmannen har scoret syv av sine elleve mål på bortebane denne sesongen. Han har gått målløs av banen i de to siste hjemmekampene, men vi tror han kommer på scoringslisten i tirsdagens kamp. Oddsen på at han scorer sitt femte hjemmemål for sesongen er 1,87.