(Nettavisen)

Coventry - Luton

Odds: Luton vinner og holder nullen

Kampstart lørdag 27. mai kl 17.45
Spillestopp kl 17.44 Live odds etter kampstart

Wembley Stadium

Kampen kan sees på Viasport 1 og Viaplay

Vi tror Luton vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 3.55 i odds

Playoff-finalen om opprykk til Premier League har i en årrekke vært omtalt som verdens mest lukrative enkeltkamp.

Med astronomiske tv-avtaler vil et opprykk til den engelske toppdivisjonen være verdt et par milliarder kroner, så det vil nok være nervøse spillere som løper ut på Wembley lørdag ettermiddag når Coventry møter Luton.

Strålende sesong

Coventry ble stiftet i 1883, og rykket opp til den øverste divisjonen i England for første gang etter sesongen 1966/67. Der var de fast inventar - med sjetteplass i 1969/70 som best - frem til 2000/01.

Den sesongen endte med nedrykk og en lang ørkenvandring der de faktisk var helt nede på nivå fire så sent som i 2017/18.

Siden det har det gått sakte men sikkert fremover, helt til de endte på femteplass i Championship i år og kvalifiserte seg til playoff. I semifinalene møtte de Middlesbrough og fikk et litt svakt utgangspunkt etter hjemmekampen som endte 0-0.

Lagene i Championship er utrolig jevne, og i returoppgjøret var det få skudd på mål(2-1 til Coventry). Hjemmelaget hadde mest ball men maktet ikke å utnytte dette i scoringer, og det var Coventry som avgjorde det hele til slutt.

Etter 57 minutter var det Gustavo Hamer som hamret ballen i mål, og sørget for plass i finalen mot Luton.

I serien hadde Coventry en ganske sterk avslutning, og var ubeseiret på de syv siste kampene(3-4-0). Det gjorde at de passerte både Blackburn og Millwall på oppløpssiden, og sikret playoff-plass etter en dramatisk innspurt.

Spørsmålet nå er om de kan avslutte den strålende sesongen med å ta seg av Luton og gå hele veien til Premier League.

Luton på vei tilbake

Også Luton er på vei tilbake til det gode selskap etter mange sesonger i lavere divisjoner. De var i det beste selskap fra 1982/83 til 1995/96, men etter nedrykket fra Premier League har det vært mange tunge år.

De har vaket mellom nivå to og tre i de fleste sesongene, men fra 2016/17 og frem til i år har det bare gått oppover. Sjetteplassen i fjor ble forbedret til tredjeplass i år, og med det kvalifiserte de seg for playoff.

I semifinalene møtte de Sunderland, og i den første kampen på bortebane endte det med tap 1-2. Hjemme på Kenilworth Road har de vært stabilt gode i år, og har kun tapt fire av 23 kamper. Det fikk også Sunderland merke. Selv om bortelaget hadde mest ball, var det Luton som var farligst foran mål.

De var også mest effektive, og scoringer av Gabriel Osho og Tom Lockyer før pause var nok til å vinne 3-2 sammenlagt.

På lørdag er det et fullsatt Wembley som venter, og med milliarder i potten forventer vi som vanlig en høydramatisk finale.

Vi heller mot Luton

I disse kampene er det så mye som står på spill, og de bærer ofte preg av dette. Det blir sjelden festfotball og ofte er det første målet som vinner.

Coventry og Luten spilte to ganger mot hverandre i serien denne sesongen, og begge gangene endte det uavgjort. Det ble 2-2 på Kenilworth Road i Luton i september, mens det endte 1-1 på Ricoh Arena i Coventry i februar.

Det blir nok jevnt også denne gangen, noe mer nervøst, men ingen målfest.

På de 20 siste finalene i playoff har det åtte ganger endt med seier 1-0 til et av lagene, senest i fjor da Nottingham Forest slo Huddersfield 1-0. For de som vil risikere litt er det kanskje verdt å legge inn et spill på 1-0. Går den inn gir det 7.00 i odds.

I de samme 20 kampene har det endt med at ett av lagene har vunnet og samtidig holdt nullen hele 14 av 20 ganger.

Ser vi på avslutningen av sesongen til begge lagene har Luton kanskje vært hakket sterkere. De endte opp ubeseiret på de 14 siste kampene(8-6-0), og holdt nullen i åtte av dem.

De er vanskelig å bryte ned, og vi tror de får mest grunn til å feire etter lørdagens kamp.

Vårt tips er at Luton vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 3.55 i odds