(Nettavisen)

Manchester City har sterke resultater å vise til mot Brighton. De har vunnet ti av elleve Premier League-kamper mot the Seagulls.

Den eneste Brighton-seieren kom hjemme på på Amex Stadium i mai 2021, etter at Pep Guardiolas lag allerede hadde vunnet ligaen.

Her får du 2,25 i odds på at Manchester City vinner på denne måten mot Brighton

Onsdag møtes Brighton og Manchester City. Forutsetningene er de samme som i 2021. Oppgjøret spilles i mai, og også denne gangen er the Citizens ligamestere før de tar turen til badebyen på den engelske sørkysten.

Forskjellen er at vi tror ikke at Manchester City avgir poeng på denne gangen.

Brighton har tapt 21 midtukekamper i Premier League siden de rykket opp i 2017. Det er flere enn noe annet lag. Vi tror tap nummer 22 kommer onsdag.

Brighton - Manchester City

Odds: Manchester City vinner og over 1,5 mål i kampen - 2,25 i odds

Kampstart onsdag 24. mai kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

Amex Stadium

Slik ser du kampen:

Den vises på Vsport Premier League Skaff deg tilgang her

Vi tror at Manchester City vinner og over 1,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,25 i odds

Brighton trenger kun ett poeng på de to siste ligakampene for å være matematisk sikret en plass i neste sesongs Europa League.

I så fall blir de den første engelske klubben som debuterer i europacupene siden Hull City i 2014.

Albion tapte den omvendte kampen 1-3, men de har en god statistikk mot topp seks-rivalene. De har blant annet vunnet mot Manchester City og Arsenal den siste måneden.

The Seagulls har kun tapt to av de siste tolv hjemmekampene, og flere tror at de kan klare å unngå tap mot et City-lag som ikke mye igjen å spille for i Premier League.

City slo Chelsea 1-0 i forrige serierunde og er nå ubeseiret i 24 kamper på rad i alle turneringer, og Pep Guardiola gjorde en rekke endringer på laget til den kampen. Han lot unge spillere som Cole Palmer, Rico Lewis og Sergio Gomez få sjansen fra start, men vi tror Manchester City-manageren gjør endringer på laget til onsdagens kamp på Amex Stadium.

Gjør endringer på laget?

Pep Guardiola kan komme til å spille med en backfirer mot et Brighton-lag som har scoret 70 Premier League-mål denne sesongen. Det er mer enn topp fire-lagene Manchester United og Newcastle.

Ederson er antakeligvis tilbake mellom stengene, mens Rico Lewis kan få sjansen på høyrebacken slik at Kyle Walker får hvile. Guardiola har matchet John Stones forsiktig på grunn av tidligere skadeproblemer, og han vil muligen starte på benken på Amex Stadium. Ruben Dias og Aymeric Laporte vil sannsynligvis starte på midtstopperplassene.

Ifølge Manchester Evening News ligger det an til at Manuel Akanji tar venstrebacken på bekostning av Sergio Gomez. Kalvin Phillips spilte sin første hele Premier League-kamp i helgen, og det er sannsynlig at han starter istedenfor Rodri.

Ilkay Gundogan spilte ikke mot Chelsea sist, men han kommer trolig inn igjen på laget. Det samme gjør Kevin De Bruyne.

Jack Grealish spilte ikke sist, og det kan hende han vil bli foretrukket fremfor Phil Foden. Bernardo Silva ser også ut til å starte mot Brighton. Erling Haaland starter etter alt å dømme på topp, men lokalavisen i Manchester tror han vil bli byttet ut med Julian Alvarez i andre omgang.

Sannsynlig Manchester City-lag: Ederson; Lewis, Dias, Laporte, Akanji; Phillips, Gundogan; Grealish, De Bruyne, Silva; Haaland.

Både Brighton og Manchester City har for vane å være involvert i kamper med mange mål. Fem av Brightons siste syv kamper har inneholdt over 2,5 mål. Det har også vært scoret tre mål eller flere i syv av de siste ni kampene til City.

Vi tror at Manchester City vinner og over 1,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,25 i odds