(Nettavisen)

Manchester City - Chelsea

Odds: Handicap 3-veis 0:2 Manchester City-2

Kampstart søndag 21. mai kl 17.00
Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Etihad Stadium

Kampen kan sees på V Sport Premier League og Viaplay

Vi tror Manchester City vinner med 3 mål eller mer. Det spiller du på her til 3.25 i odds

Det er to storlag med litt forskjellig utgangspunkt som møtes på Etihad søndag ettermiddag.

Manchester City høvler over alt og alle for tiden, og sist var det Real Madrid som fikk unngjelde. På 17. mai vant City hele 4-0, og sikret seg med det plass i Champions League-finalen.

For Chelsea har det gått veldig trått denne sesongen, og de slet seg til 2-2 hjemme mot Nottingham Forest i sin siste kamp.

Manchester City på vei mot noe stort

Med Arsenals tap mot Nottingham Forest på lørdag er Manchester City allerede vinnere av Premier League i årets sesong. Mannskapet til Pep Guardiola har skrudd på turboen som vanlig mot slutten av sesongen, og da har det gått som det har gjort i fem av de seks siste sesongene.

I tillegg er de i FA cup-finalen mot byrival Manchester United, og med finale i Champions League 10. juni kan City sikre seg tre titler før sesongen er over.

De har vært i fryktinngytende form siden nyttår, og har vunnet alle 16 kampene de har spilt på Etihad i alle turneringer, med 56-7 i målforskjell.

Når Chelsea kommer på besøk er nok City svært interessert i å få en perfekt avslutning på sesongen på eget gress.

Chelsea med sin svakeste sesong siden 1995/96

I Chelsea er det krisestemning, og det har vært et svært turbulent år. De startet sesongen med Thomas Tuchel som manager, men han måtte pakke kofferten etter at de røk 0-1 borte for Dinamo Zagreb i Champions League den 6. september.

Inn dørene kom Graham Potter. Han fikk aldri ordentlig sving på sakene, og etter 12-8-11 og 33-31 i målforskjell var det takk og farvel til han 2. april. Med Frank Lampard tilbake ut sesongen har vondt blitt til verre.

Med Lampard ved roret tapte de sine seks første kamper, før de fikk en opptur mot Bournemouth der de vant 3-1 borte. I sin siste kamp hjemme mot Nottingham Forest måtte de nøye seg med uavgjort.

Scoringer av Raheem Sterling for hjemmelaget og Taiwo Awoniyi for gjestene sørget for 2-2, og de drøye 40.000 på tribunen måtte nok en gang gå skuffet hjem. Vi tror ikke det blir mye å juble for i dagens kamp mot City heller.

Manchester City herjer med Chelsea

Selv om ligatittelen er sikret, og Manchester City i teorien kan cruise gjennom de tre kampene som gjenstår, tror vi Pep Guardiola sørger for at laget er påskrudd foran den siste hjemmekampen for sesongen.

Med tanke på at det skal spilles finale i FA cupen og Champions League er det riktignok muligheter for at det blir rotert på laget, men bredden i stallen til City er så stor - og kvaliteten så god - at det vil ikke bety allverden.

De har som nevnt en voldsom statistikk hjemme på Etihad siden nyttår, og rekken med seiere startet mot nettopp Chelsea den 8.januar, da de vant 4-0 i FA-cupens tredje runde.

Siden det har de radet opp storseiere, og har banket blant annet Liverpool 4-1, Bayern München 3-0, Arsenal 4-1, og sist selveste Real Madrid 4-0.

Mot Real Madrid kunne de fort hatt dobbelt så mange scoringer, men Thibaut Courtois viste flere ganger hvorfor han av mange er regnet som verdens beste keeper.

Mot et frynsete Chelsea som ikke har noe annet enn æren å spille for, og som vil ende på nedre halvdel av tabellen for første gang siden 1995/96-sesongen, tror vi på nok en festforestilling fra hjemmelaget, og de setter et perfekt punktum på en strålende sesong.

Vårt tips er at Manchester City vinner med 3 mål eller mer. Det spiller du på her til 3.25 i odds