(Nettavisen)

Charles Schwab Challenge

Turneringen starter torsdag 25. mai.

Viktor Hovland slår ut torsdag kl 19.44 norsk tid, sammen med Kurt Kitayama fra USA og Cameron Davies fra Australia

Colonial Country Club - Fort Worth, Texas

Turneringen vises på Eurosport Norge og discovery+

All oddsen på Charles Schwab Challenge finner du her

Charles Schwab Challenge er en turnering som blir arrangert for 77. gang på Colonial Country Club. Dette er den lengste rekken med turneringer på PGA-touren - på samme bane - utenom majors.

Banen ble grunnlagt i 1936 og har par 70. Den er 6592 meter lang, og i likhet med på Oak Hill forrige uke må spillerne ha alle slag i bagen kombinert med presisjon for å lykkes. Med spillet Viktor Hovland har om dagen bør det ligge til rette for nok en god turnering for nordmannen.

Mestvinnende i turneringen er legenden Ben Hogan. Han vant den første utgaven i 1946, og fulgte opp med nye seiere i 47, 52, 53 og 59.

Regjerende mester er Sam Burns. Han gikk til topps etter at han beseiret Scottie Scheffler i playoff i fjorårets turnering.

Turneringsrekorden på 72 hull tilhører Zach Johnson på 259 slag(21 under par) fra 2010.

Banerekorden er på 61 slag og innehas av hele syv spillere, senest Kevin Na i 2018.

Viktor Hovland i superform

Viktor Hovland viste seg fra en meget sterk side under forrige ukes PGA-mesterskap på beryktede Oak Hill. Han gikk ut i lederballen før siste runde sammen med Brooks Koepka, og var med i seierskampen helt til hull 16.
Da slo han utslaget sitt i fairwaybunkeren, og innspillet derfra endte i katastrofe. Han sto med føttene litt høyere enn ballen, og fikk dessverre ikke ordentlig kontakt. Det førte til at han slo ballen rett i bunkerkanten der den ble liggende plugget.
Han droppet seg ut og hullet ut på 6 slag og dobbeltbogey. På sedvanlig vis tok han seg sammen - satte par og birdie på de to siste - og endte turneringen på delt andreplass med Scottie Scheffler, to slag bak vinneren Koepka.

Akkurat det var en liten nedtur, men uken sett under et var det bunnsolid av nordmannen. Han var så stabil og den eneste spilleren i feltet som gikk på par eller bedre i alle fire rundene.
På utslagene har vi sett han råere og mer presis, men nærspillet har nok aldri vært bedre. Det var scrambling på svært høyt nivå, og følger han opp dette samt at han får litt flere utslag i fairway, er det gode vinnermuligheter.

Den største favoritten

Den aller største favoritten før start er naturligvis Scottie Scheffler. Med andreplassen i PGA-mesterskapet tok han over førsteplassen på verdensrankingen fra Jon Rahm, og amerikaneren er livsfarlig hver gang han er på start.

Han har riktignok ikke vunnet siden The Players i mars, men siden det har han stilt på start i fem turneringer. De har gitt 10. plass i The Masters, 11. plass i RBC Heritage, 5. plass i AT&T Byron Nelson og 2. plass i PGA-mesterskapet.

Han snuser på seier stort sett hver gang han er på start, og i fjor var han definitivt med i seierskampen i denne turneringen. Han ble til slutt slått i playoff av Sam Burns.

Det er kun et spørsmål om tid før maskinen fra Texas vinner igjen, og seier til Scheffler i Charles Schwab Challenge gir 5.30 i odds

Vinnerspill på Scheffler leverer du her