(Nettavisen)

Eddie Howe har aldri tapt en hjemmekamp i Premier League mot Leicester. Statistikken viser fire seire og to uavgjorte.

Newcastle-manageren har vunnet de tre siste kampene mot Leicester på rad. Vi tror seier nummer fire kommer mandag kveld. Den seieren vil være spesiell.

Her kan du spille på at Newcastle sikrer spill i Champions League neste sesong. Sjekk oddsen!

Da sikrer Newcastle seg en plass i Champions League for første gang siden 2002-2003-sesongen.

Newcastle så også ut til å nå gruppespillet i Champions League igjen i 2003-2004-sesongen. Den gangen endte de på tredjeplass i Premier League, som ga dem en plass i kvalifiseringen, men de klarte aldri å komme seg til gruppespillet.

Newcastle - Leicester

Odds: Newcastle vinner og begge lag scorer - 2,60 i odds

Kampstart mandag 22. mai kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

St James' Park

Slik ser du kampen:

Den vises på Vsport Premier League Skaff deg tilgang her

Vi tror at Newcastle vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2,60 i odds

Leicester reiser til St James' Park mandag vel vitende om at de desperat trenger poeng hvis de skal spille i Premier League neste sesong. De kan overleve i den engelske toppdivisjonen med tap, men da er de avhengig av at Bournemouth vinner mot Everton på Goodison Park i siste serierunden, noe som kun har skjedd én av de siste fem gangene lagene har møttes der.

Etter at Newcastle slo Brighton 4-1 i forrige serierunde, mangler the Magpies kun tre poeng for å være sikret Champions League-spill for første gang på 20 år.

Og det er gode grunner til å tro at Eddie Howes lag skal vinne mandagens match.

Newcastle har nemlig vunnet den siste ligakampene på hjemmebane syv av de siste ni sesongene, med unntak av to tap mot Liverpool i 2018-2019 og 2019-2020.

Ikke nok med det.

Leicester har tapt tre av de siste fire Premier League-kampene mot Newcastle. Det er flere enn de hadde på de ti foregående kampene mot dem (8-0-2).

Dette Leicester-laget må samtidig gjøre noe ikke en gang the Foxes-laget som vant ligatittelen klarte: Å vinne sesongens siste bortekamp. Sist gang the Foxes vant sesongens siste bortekamp var i deres siste sesong i Championship.

Det er vanskelig når målene renner inn bakover.

Leicester har scoret flere mål enn noen andre lag på nedre halvdel av tabellen, til og med flere enn Aston Villa som innehar åttendeplassen. The Foxes har flere glimrende angrepsspillere, men forsvaret er rett og slett ikke bra nok. Selv om Jonny Evans er tilbake, har de ikke klart å tette igjen bakover.

The Foxes har nå sluppet inn 41 bortemål i 2022-2023-sesongen. Det er kun to lag i ligaen som har flere baklengs på bortebane (Nottingham Forest og Bournemouth). Leicester har ikke opplevd å slippe inn så mange mål i en sesong på 38 kamper siden 1914-1915-sesongen. Den gangen endte de opp med 47 baklengs.

Det er årsaken til at vi ikke tror de klarer å hamle opp med Newcastle.

Men vi tror de kan klare å score mot the Magpies. Leicester har tross alt scoret i de fem siste bortematchene, og Newcastle har kun klart å holde nullen i én av de siste åtte hjemmekampene.

Leicester har allerede tapt 22 av 36 kamper denne sesongen, og de har tapt alle ni kampene mot topp fem-lagene. De har opplevd å tape tolv bortekamper, som inkluderer tap mot alle lagene som ligger på de seks øverste plassene på tabellen. Newcastle ligger på tredjeplass før mandagens kamp.

The Foxes får det ikke enkelt mot et Newcastle-lag som har vunnet ti av de siste 14 hjemmekampene mot lag utenfor topp fem-sjiktet.

Selv om uavgjort vil være tilstrekkelig for Newcastle til å sikre en topp fire-plassering, tror vi Newcastle kommer til å ta alle tre poengene i mandagens match.

Vi tror at Newcastle vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2,60 i odds