(Nettavisen)

Casper Ruud - Jeffrey John Wolf

Kampstart er onsdag 24. mai ca kl 18.00

Gonet Geneva Open

Kampen vises på VG+Sport

Vi tror Casper Ruud vinner 2-0 i sett. Det spillet leverer du her

Geneve Open ble arrangert første gang i 1980, og gikk hvert år frem til 1991. I disse årene var det blant annet kjente spillere som Bjørn Borg(1981) og Mats Wilander(1982 og 1983) som gikk til topps i turneringen.

Fra 1992 til 2014 var dette kun en Challenger-turnering, men i november 2014 bestemte ATP-touren at turneringen i Düsseldorf skulle flyttes til Geneve.

Fra 2015 har Gonet Geneva Open vært en del av ATP 250-serien på grus - arrangeres på Tennis Club de Genève i Parc des Eaux-Vives - som er den eldste og største tennisklubben i Sveits.

Turneringen arrangeres i år fra 21-27.mai og det er Casper Ruud som er toppseedet. Nordmannen liker seg i Geneve, hvor han har vunnet de to siste årene.

For to år siden slo han Denis Shapovalov 7-6, 6-4 i finalen, mens i fjor var det Joao Sousa som fikk bank av nordmannen med 7-6, 4-6, 7-6. Ruud er definitivt i stigende form, og har ambisjoner om å fortsette det gode spillet inn mot vårens hovedmål - French Open.

All oddsen på Ruud mot Wolf finner du her

Sterk turnering i Roma

Som i fjor viste Casper Ruud at han trives i Roma. Etter en trå sesong så langt løftet han spillet sitt på den litt tregere grusen i den italienske hovedstaden, og spilte seg helt frem til semifinale i ATP 1000-turneringen.

På veien dit slo han ut Arthur Rinderknech(6-4, 6-0), Alexander Bublik(6-1, 4-6, 7-6), Laslo Djere(6-1, 6-3) og Francisco Cerundolo(7-6, 6-4). I semifinalen ble det derimot bråstopp mot den danske kruttønna Holger Rune.

Ruud startet glitrende i den kampen og et jevnt første sett ble avgjort i tiebreak. Der var nordmannen overlegen og vant 7-2, og tok med det første settet 7-6.

Det andre settet fortsatte på samme vis som det første. Ruud og Rune presterte godt i egne server, og etter fire games sto det 2-2. Da brøt Casper Ruud serven til dansken samtidig som han holdt sin, og gikk opp til ledelse 4-2.

Det så svært lyst ut for nordmannen, men dansken viste tvert hvorfor han har kommet seg helt opp på sjetteplass på verdensrankingen. Fire kjappe game og settet gikk til dansken med 6-4.

I det tredje settet var det bråstopp for vår mann. Dansken spilte glitrende tennis samtidig som Ruud mistet rytmen og selvtilliten, og det ble overkjøring. Rune vant settet 6-2 og kampen 2-1.

Uansett var det et stort skritt i riktig retning for Ruud, og denne uken skal han forsøke å vinne Geneve Open for tredje gang på rad. Første hinder på veien blir en ung amerikaner.

Har aldri møttes

Det er altså Jeffrey John Wolf som står på motsatt side av nettet i andre runde av turneringen. Amerikaneren er rangert som nummer 49 i verden, og kom seg til andre runde av turneringen med å slå Hugo Dellien fra Bolivia(rangert 160 i verden) 6-4, 6-2.

Ruud og Wolf har aldri møtt hverandre, og det er to spillere med ganske lik spillestil som møtes onsdag ettermiddag.

I likhet med Ruud trives Wolf aller best på grunnlinjen. Han har en god serve og er kraftfull både fra forehand og backhandsiden. I tillegg beveger han seg bra, og kommer til denne turneringen med selvtillit etter å ha nådd tredje runde i Roma forrige uke.

Etter å ha tatt seg av Hugo Grenier i første runde med 7-5, 7-5 tok Wolf en stor skalp i andre runde da han slo Hubert Hurkacz 6-3, 6-4. Polakken Hurkacz er rangert som nummer 13 i verden, så den seieren var meget sterk.

I tredje runde ble det derimot bråstopp mot Alexander Zverev. Tyskeren ble for god og vant 6-4, 7-5.

Wolf har ingen spesielle svakheter, og Ruud må levere som på sitt beste i Roma for å ta dette. Det er små marginer i tennis, og er man ikke påskrudd kan de aller beste gå på smeller.

Vi tror Casper Ruud er påskrudd og at han leverer. Vi så i Roma at formen er stigende, og i Geneve har han gode minner etter å ha tatt hjem den største premiesjekken de to siste gangene.

Vårt tips blir derfor at Casper Ruud vinner 2-0 i sett. Det spillet leverer du her