To flotte triumfer

VANT RIKSTOTOLØP: U.S.Comanche vant for Jon-Erik Hansen sist lørdag. ARKIVFOTO

VANT RIKSTOTOLØP: U.S.Comanche vant for Jon-Erik Hansen sist lørdag. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

HORTEN: Det har ikke vært noen kanonåpning på det lokale travåret, men lørdag sikret U.S.Comanche seg en flott V75-seier på Sørlandet mens Tufte Huldra fulgte opp med seier i Drammen mandag.

DEL

U.S.Comanche eies av Jon-Erik Hansen og Bjørn Erik Moen. Hesten ble satt i trening hos dyktige Geir Kihle i fjor sommer, men var plaget av en skade og kom ikke til start med det første. U.S.Comanche leverte et bra løp på Jarlsberg for en tid tilbake, men var langt bedre da han ledet hele veien og sprintet 15.5a på Sørlandets Travpark lørdag. 1.premien var fin-fine 40.000 kroner, og med den starthurtigheten U.S.Comanche viser, bør det kunne bli et godt år for 6-åringen om han holder seg frisk.
Marthe K.Wessel var ikke av de mest betrodde da hun red Mr.Goalkeeper på Sørlandet. Hortensjenta tok imidlertid en fin 2.premie etter å ha tatt føringen runden igjen. Storfavoritten Gumball Topspin ble som ventet for tøff på oppløpet.
Tufte Huldra travet fine 31.9 fra tillegg i Drammen og tok en sikker seier for Lars Anvar Kolle. Lars O.Romtveit på Skoppum eier hoppa og har hatt en fin uke med 2.premie til Huldre Glima på Jarlsberg for ei uke siden.
Romtveit har treneransvaret for kapable, men vanskelige, Åsaelden som skal ut i V75-3 på Jarlsberg lørdag.
Som tidligere nevnt årsdebuterte 4-årige Super Rolly på Drammen mandag. Hortenshesten ble treer etter fin avslutning uten at trener og deleier Truls Roar Wivestad var fornøyd.
– Lars Anvar Kolle fikk ikke kjørt i det hele tatt. Han lå nesten sist underveis, men Super Rolly fusket med travet slik at Kolle aldri fikk sluppet han til. Jeg mistenker at det sitter noe i bakknærne, og hesten skal sjekkes opp denne uka, forteller Wivestad til STALLPRATEN.
To på Jarlsberg
Lørdagens V75-kjøring på Jarlsberg står i jubiléets tegn. Vestfold Travforbund ble stiftet 4.mars 1930 der Horten & Omegn Travforening var en av initiativtakerne og fyller altså i disse dager 75 år. Det blir i den anledning kjørt to Jubileumsløp med fine 75.000 kroner i 1.premie for hester rett underv eliten. Begge løpene har selvsagt fin deltagelse hvor det er vanskelig å utrope en vinner på forhånd.
To lokale hester i form av Forever Young(V5-2) og Sangusme(V75-4) prøver seg på rikstotodagen. Begge møter tøff konkurranse.
– Forever Young virker å være i fin orden, men har vært unnskyldt i de to siste startene, sier Per Teigen, som nå trener skoppumshesten. – For to starter siden var hesten forkjølet mens han ble nedkjørt sist. Fra 6.spor i hard lag er vi godt fornøyd med premie.
Finn Jansens Sangusme har vært flink med én 2.– og tre 3.premier på fire starter i år. 5-åringen er hardt meldt i et hoppeløp med 40.000 kroner i 1.premie, og vi tror nok Jansen er godt fornøyd om Sangusme kaprer en mindre premie i V75-debuten.
Marthe K.Wessel og Kari Agerli er lokale ryttere i montéløpet på h.h.v. R.M.C. Coktail og Taycane, mens Susanne Stensnes fra Horten skal kjøre sin egen Freja i et ponniløp.

V5-tips 180 rekker:
1.avd:
Gaupen Stjerna(1) - Gyldne Tider(5) - Sima Frøya(7)
2.avd:
Magic Speed(5) - Dalshan As(12)
3.avd
: Maurstad Brun(13)
4.avd:
Klondike's Kid(3) - Overdraft(4) - Royal Canadian(5) - Balanced Landing(10) - Bergknallen(11)
5.avd:
Alm Jo(2) - Fossnes Gutten(4) - Mixen(5) - Bles Høvding(7) - Lumjor(8) - Åsaelden(11)

Artikkeltags