Til Østlands-Posten sier leder Bjarnulf Helgeland følgende om avgjørelsen.
– Fundamentet i klubben er ikke som det burde. Vi kan ikke leve av "leiesoldater" slik vi gjorde under Bjørn Erik Helgeland og Roy Hogstad, det er rett og slett økonomisk uforsvarlig, forteller Helgeland.
Svarstad hevder de sportslige resultatene ikke har noe med avgjørelsen å gjøre, til tross for at laget etter fem kamper står uten seire og 4-43 i målforskjell.

Daglig leder i Vestfold Fotballkrets, Ole Petter Tufte, stryker nå alle resultatene i de fem kampene Svarstad har spilt så langt. Det betyr at Falks 15 mål, og ikke minst tre poeng, fra fredag forsvinner i løse luften.
Det er ingen automatikk i at det blir lettere å beholde plassen.
– Det eneste vi med sikkerhet kan si om det er at 3. divisjon i 2010 skal ha 12 lag, og at to av dem er nyopprykket fra 4. divisjon 2009, sier Tufte.
Det er det mange faktorer som spiller inn i forhold til nedrykk. Rykker ett lag opp går ingen ned. Rykker ingen opp går ett lag ned. Rykker ett lag opp, men Fram ned så rykker ett lag ned, og rykker ingen opp og Fram ned så rykker to lag ned.
For Svarstads dels vanker det bot. Hvis de ønsker kan de spille 4. divisjon neste år, men ønsker de ikke det må de starte på nytt i 8. divisjon.

Følgende resultater strykes nå fra 3. divisjon 9: Husøy/Foynland - Svarstad 8-3, Sandefjord Fotball 2 - Svarstad 9-0, Tønsberg FK - Svarstad 3-0, Svarstad - Larvik Turn 1-8 og Falk - Svarstad 15-0.