Sterk 4.plass i NM

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

DRAMMEN: Marthe K. Wessel fra Horten Travforening tok en fin 4.plass i NM i travridning i Drammen lørdag. Hortenjenta var kun ett poeng fra pallen.

DEL

– Med det utgangspunktet jeg hadde, er jeg strålende fornøyd med plasseringen, mente Marthe etter å ha vrengt av seg drakta og sikkerhetsvesten etter endt mesterskapsritt.
Hortensjenta var på papiret en av rytterne som var mest uheldig med trekningen, og i det siste løpet ble det også diskvalifikasjon med ukurante Delmonica Avenue. Dermed gikk bronsemedaljen fløyten med ett fattig poeng.
– Veldig ergerlig det, men lite å gjøre med. Delmonica Avenue har galoppert i hvert montéløp, og jeg var sjanseløs på å holde henne i trav. Før runden var gått var vi disket.
Maksimalt utbytte
Før vi kom så langt, hadde hortensjenta vist hvorfor hun er helt oppe på 3.plass på landsstatistikken. Både Hammer Tor og Spellmaster fikk hun maksimalt ut av etter å ha gitt hestene perfekte løpsopplegg.
– Hammer Tor var helt ute av det i første sving, og det var et under at han ikke galopperte. Jeg lå på 4.- 5.plass hele veien og trodde at han kunne passere noen på oppløpet. Hesten var imidlertid litt svakere enn ventet til slutt, og dermed måtte jeg ta til takke med 6.premie.
Med Spellmaster ble det en sterk 2.premie. Fra tillegg var Marthe tidlig oppe som tredje- fjerdehest på innerspor. 600m fra mål trakk hun ørehetta og Spellmaster tente fint til. Et par av konkurrentene galopperte i løpet av den siste halve runden, mens Marthe avsluttet flott uten å kunne true vinnerhesten.
– Spellmaster var veldig fin å ri. Jeg lurte på om jeg skulle angripe tidligere, men med fasit i hånd var det riktig å være tålmodig. Det er en hest som skal smyge med i rygger så lenge som mulig, forklarte rytteren.
Tøft med tre løp
Normalt rir montérytterne kun ett løp på en løpsdag, men i NM er det tre på rappen. De som tror det er bare å holde seg fast, tar helt feil. God fysisk form er en forutsetning for å gjøre det bra.
– Jeg ble ikke sliten, men det var veldig varmt, viste Marthe med en gjennomvåt t-skjorte. – Jeg rir gjerne flere hester når det er rutineløp, og dermed får jeg fin trening.
Det var nære på at hortensjenta ikke fikk hest det siste løpet. Hun forteller: – Transporten med Delmonica Avenue ble sittende fast på kaia i Moss og rakk så vidt fram. Jeg fikk ikke varmet hesten, og det er jo en klar ulempe. Når den i tillegg virket halt, hadde det vært en fordel om de ikke hadde rukket fram. Da hadde jeg i tilfelle fått 7 poeng og 3.plass.
– Uansett har det vært en kjempeopplevelse å være med i NM, og lørdag kveld er det middag og fest for alle deltakerne.
Vi tar med at NM-tittelen gikk til Johanne U. Øveråsen fra Biri. Mette R. Nyløkken fram Drammen sikret seg 2.plassen.
I Kronprins Haakons Pokalløp galopperte Super Rolly bort en sikker premie i siste sving.


Artikkeltags