Vertskap på Jarlsberg

GLEDER SEG: Leder i Horten og Omegn Travforening, Truls Roar Wivestad, ser fram til fredagens travkjøring med premier fra lokale sponsorer. FOTO: VIDAR KALNES

GLEDER SEG: Leder i Horten og Omegn Travforening, Truls Roar Wivestad, ser fram til fredagens travkjøring med premier fra lokale sponsorer. FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Fredag skal Horten og Omegn Travforening stå som vertskap for lokale sponsorer som stiller opp med gavepremier til vinnerne av de forskjellige løpene på Jarlsberg Travbane.

DEL

– Ja, og det er en svært hyggelig oppgave, sier leder i den lokale travforeningen, Truls Roar Wivestad til Gjengangeren.
– Fire av de ni travlagene i Vestfold har hver sin løpsdag der de inviterer sponsorer til hyggelig samvær i Ulf Thoresen-rommet. Der blir det servert middag, kaker og kaffe og anledning til å spille. Hvert firma har også et løp oppkalt etter seg der ansatte i det aktuelle firmaet er med på seremoniplass og deler ut ærespremier til vinneren av løpet. Jeg må benytte anledningen til å rette en stor takk til firmaer og bedrifter som stiller opp som sponsorer fredag, fortsetter Wivestad.
Fredag kjøres det ni spilleløp i tillegg til et travritt for ponnier.

Sponsordagene er populære stevner for hesteeierne, som vanligvis ikke blir gjort særlig stas på innen hverdagstravet.
– Ja, det er ikke alle forunt å besøke seremoniplassen på stordager, og det er viktig at også grasrota i travsporten får anledning til å skinne litt innimellom. Eier, trener og oppasser får hvert sitt gavekort mens kusken mottar blomster og ei stoppeklokke, forteller Wivestad.
Det vil også bli avviklet to sponsorløp der representanter fra sponsorene vil kjøre løp i en såkalt tandemsulky sammen med en profesjonell kusk.
– Det var svært populært i fjor, og det skal kjøres to løp med fire hester der kuskene Geir Flåten, Lars Anvar Kolle, Thor Borg, Truls Glittum og Cato Antonsen vil bistå. Lokale hester som Cobra Bac, Nuclear Winther, Keep Going og Tichy's Tale skal ut i de to løpene som skal kjøres over tusen meter med bilstart, sier Wivestad videre.
Totalt vil over hundre mennesker være invitert til sponsorkvelden.

Vi finner to lokale hester blant de startende på Hortendagen. Thore Hansen fra Nykirke sender ut Stjerne Ask i Odd Heiberg A/S montéløp. Det er kveldens eneste travritt, og 5-åringen skal ris av Martine O. Søvik. Stjerne Ask har absolutt hevdet seg brukbart i de fire montéløpene han har travet og står med 2.-, 3.- og 7.-premie og en disk i resultatraden.
Den flinke Moe Odin-sønnen samler jevnt og trutt premier og har hittil i år 135.500 kroner på kontoen. Det er samme beløp som i fjor, og enda gjenstår tre måneder av året.
Hans Bø flyttet Delicious Daughter fra Karoline Krogh-Hansen til Jane Stareng i Skien før hoppederbyet. I kvalen til derby gjorde hoppa et flott løp til 4.-premie, men satt for langt bak underveis til at det ble finaleplass. Senere har hesten vært til start på Sørlandet der det ble en fin 2.-premie. Fredag står Delicious Daughter flott til i 1. spor bak startbilen i et rent hoppeløp.

Artikkeltags