To meter og hundre kilo svenske slo Tufte

MEDALJEVINNERNE: Lassi Karonen fra Sverige var best i Nordic Indoor Open med Olaf Tufte og Nols Jakob Hoff på de neste plassene. FOTO: VIDAR KALNES

MEDALJEVINNERNE: Lassi Karonen fra Sverige var best i Nordic Indoor Open med Olaf Tufte og Nols Jakob Hoff på de neste plassene. FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lassi Karonen og Olaf Tufte er gode venner og konkurrenter, men mens hortensgutten har internasjonale medaljer i fleng, kan svensken kun se tilbake på 6. plass som best i VM og OL.

DEL

– Jeg har som regel ligget tett opp mot en A-finale i VM og OL og ble nr. 6 i Beijing, og det var selvsagt både noe overraskende og morsomt å slå Olaf på hjemmebane, smiler en fornøyd 35-åring og fortsetter: – Tiden 5.49,8 er også bedre enn jeg hadde håpet på forhånd. Målet var å ro ned mot 5.52, som jeg vet Olaf har presterte tidligere i år.
Karonen, med bopel i Uppsala, har hatt to år der han ikke har satset alt på roingen, men kan godt tenke seg tøff satsing fram mot London i 2012.
– Jeg liker både å sykle og gå på ski og har ikke hatt full fokus på roingen de siste sesongene. Rent treningsmessig vet jeg at jeg har en del å gå på og tror jeg kan heve meg om jeg velger et hardere opplegg framover. Det er imidlertid ikke en avgjørelse jeg kan ta alene. Når du har familie, er det flere hensyn å ta. Vi må ha et familieråd på hvor mye jeg eventuelt skal satse videre framover, sier den sympatiske svensken til Gjengangeren.

Olaf Tufte holdt lenge godt følge med Karonen, men hadde ikke noe å sette inn da svensken satte inn sluttspurten.
– I dag var Lassi rett og slett bedre enn meg, sa en ikke altfor skuffet bonde, som måtte se seg slått med fire sekunder.
Ingen av de beste tok dette uoffisielle norske mesterskapet særlig alvorlig, heller ikke vår doble OL-vinner.
– Jeg tenkte ikke på konkurransen før det var halvannen time til start. Jeg kommer rett fra Gardermoen der jeg holdt et foredrag tidligere på dagen. Når det er snakk om et NM, som i tillegg går på hjemmebane, er det klart jeg stiller. Det skylder alle vi beste arrangørene. Når jeg først sitter på maskinen, er det alvor selv om jeg ikke har forberedt meg noe som helst med å prøve og heve formen. Da jeg så at jeg ikke kunne holde følge med Lassi, måtte jeg konsentrere meg om å holde de øvrige bak meg.

Tufte forteller ikke hele sannheten om løpet i det nye flotte idrettsbygget på Bakkenteigen. I dag, mandag, setter han kursen for Seiser Alm i Italia der det venter et tre ukers høydeopphold, noe som de beste roerne har benyttet seg av i en årrekke. Tufte er livredd for å bli sjuk i forkant av et høydeopphold, noe som kan ødelegge for en ytterst viktig treningsperiode. Derfor gikk han heller ikke i kjelleren for å utforde Lassi Karonen. Han valgte også å stå over den etterfølgende stafetten.
– Når du tømmer kroppen helt, har du mindre motstandskraft med hensyn til sykdommer, og derfor så du ikke en utmattet Tufte etter konkurransen, sier Tommy Sagvik, rosjef i Horten Roklubb, som også kunne konstatere at Kjetil Borch var sjanseløs i kampen om bronsen mot dobbeltscullermakker Nils Jakob Hoff fra Fana Roklubb.
– Kjetil var for feig på tusenmeteren midt i løpet. Han "safet" rett og slett for mye, og det benyttet Hoff seg av.
Nils Jakob Hoff ble slått av Tufte med kun 1.9 sekunder og var den eneste i teamet som perset.
Resultater senior: 1. Lassi Karonen 5.49,8, 2. Olaf Tufte 5.53.8, 3. Nils Jakob Hoff 5.58.1, 4. Kjetil Borch 5.58.1, 5. Truls Albert, Kristiansand 6.05,8 6. Bjørn Jostein Singstad 6.10,9.


 

Artikkeltags