Strålende seiling i Tyskland

GOD I TYSKLAND: Lars Johan Brodtkorb har hevet seg en klasse fra i fjor og seiler nå jevnt med de beste i Europa. FOTO: VIDAR KALNES

GOD I TYSKLAND: Lars Johan Brodtkorb har hevet seg en klasse fra i fjor og seiler nå jevnt med de beste i Europa. FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Hortensgutten Lars Johan Brodtkorb har levert en topprestasjon i tyske Travemünde denne uka der junior-EM for europajoller ble avviklet.

DEL

Junior-EM er for seilere opp til 20 år. Med sine 16 år, var Lars Johan en av de yngste i feltet og holder dermed junioralderen i mange år enda.

Del på Facebook

Før gullfinalen, der de 45 beste møttes i totalt fire seilaser torsdag og fredag, lå hortensseileren på 4. plass, helt oppe i ryggen på de tre ledende svenskene.
Disse hevdet seg helt i toppen også i finalen, og bakfra kom ytterligere en svensk båt og passerte Lars Johan i de siste løpene.


Vant gjorde Emil Bengtson med 31 poeng. Sølv- og bronsevinnerne hadde begge 38 poeng, nr. 4 43 mens Lars Johan endte på 58.

– Hadde noen sagt jeg skulle bli nummer 5 før mesterskapet, hadde jeg blitt veldig overrasket og glad. Det er en plassering jeg i utgangspunktet hadde vært strålende fornøyd med. Siden jeg åpnet så godt, kunne det vel ikke bli dårligere enn plasseringen jeg fikk, så jeg hadde kanskje håp om medalje, sier 16-åringen på telefon fra Tyskland og fortsetter: – Jeg seilte ikke dårlig i gullfinalen der jeg hadde plasseringene 19–5–11 og 10, men konkurransen var knallhard. Der møttes alle de beste, og det var mange som seilte fort.

Når du er blant de aller beste i EM, gjør du ikke mange feil, og hortensgutten synes da også han hadde gjort mye riktig i mesterskapet.

– Jeg er veldig fornøyd med startene mine. I de aller fleste var jeg veldig godt med da skuddet gikk, og det er da også uhyre viktig om du skal være med i toppen. I et internasjonalt mesterskap er de beste så gode at det ikke nytter å knipe noe på båtfarten.
I tillegg seiler jeg veldig godt på lensen (medvind, journ.anm.) og har også den egenskapen at jeg aldri gir opp selv om jeg ligger litt bak i feltet. Men du kan jo bli bedre i alt.

Neste oppgave for den lokale toppseileren er senior-VM i Italia der han regner med å møte svært mange av dem han seilte mot i Travemünde.

– Det blir nok mange av de samme, ja, men også en del som valgte å stå over EM og heller satse på VM. Flere norske kommer til Italia, og jeg regner også med at hjemmebåtene vil gjøre seg mer bemerket, tror Lars Johan, som reiser til Italia allerede i dag, lørdag.

– Mesterskapet starter først om en uke. Kommende uke er det såkalt “Open week”, der seilere som ikke er forhåndskvalifisert har en mulighet til å seile seg inn i mesterskapet med gode resultater.


Selv om det gikk bra i EM, har jeg ikke satt meg noen mål for VM. Det blir å starte på nytt og gjøre så godt du kan hele tiden. Jeg er ganske god til å holde konsentrasjonen når jeg seiler, og det er spesielt viktig når du seiler mesterskap der det er lite som skiller de beste, sier europajolleseileren til Gjengangeren.

VM går for øvrig av stabelen i småbyen Gravedona, som ligger 80 kilometer nord for Milano. Seilingen skal foregå på Lake Como.

Foruten Lars Johan, var Horten Seilforening også representert ved Nathalie Gjertsen. Hun er svært fersk i klassen, men har sikkert lært svært mye i sitt første større mesterskap i europajolla. Vi finner hortensseileren som nummer 26 i sølvfinalen, noe som betyr 64. plass totalt.
Beste norske jente ble Katrine Johansen fra Svelvik Seilforening på en flott 7. plass.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken