Tre minutter før slutt ledet Falk 28-23, og Falk-tilhengerne var klare til å bokføre gullet. Sluttminuttene var imidlertid preget av tøylesløs Hawaii-håndball, og bergenserne kuttet ned på forspranget i et tempo som fikk tilreisende hortensere til å tvinne skjerf og flagg i ren desperasjon. Ekstra dramatisk ble det da Filip Svele et drøyt minutt før slutt pådro seg en nokså halsløs utvisning. Ett minutt før slutt var Falk-ledelsen skrumpet til 28-26.
Da Christer Aasheim klinte inn Falks 29. mål var imidlertid saken klar. Jubelen runget i Spektrum. Det var klart for "Seier'n er vår", uhemmet jubel, omfavnelser og gledestårer.

Det var altså en jevn og tett kamp fra første kast. Falk hadde initiativet gjennom mesteparten av kampen, og Fyllingen ledet bare to ganger: 1-0 og 8-7. Gjennom store deler av kampen slet imidlertid Falk med å få vanlig flyt i angrepsspillet, og laget klarte altså aldri riste av seg et velvoksent Bergenslag med mange gode enkeltspillere.
Christer Aasheim scoret Falks første Spektrum-mål, og blåtrøyene slet seg flere ganger til tomålsledelse i den jevne førsteomgangen. Fyllingen skapte imidlertid store problemer med sitt offensive og utgrupperte forsvar, som helt brakte Simen Heyerdahl ut av kurs og rytme. Ti minutter før sidebyttet var stillingen 8-8, men de siste ti minuttene før hvilen foretok Falk det rykket som i praksis ble avgjørende. Andreas Ingebrigtsen, Axel Foyn Bruun og Filip Svele sørget for 15-12 før lagene ruslet i garderoben.

Axel Foyn Bruun dundret inn 16-12 rett etter sidebyttet, og gjennom hele andreomgangen hadde Falk en slags kontroll over begivenhetene. Et kvarter før slutt var ledelsen 20-15, men Fyllingen hadde kuttet forspranget til tre usikre mål da åtte minutter gjensto. I en periode da tingene stoppet litt opp for blåtrøyene tok imidlertid Patrick Aasheim ansvar. "Junior" scoret to viktige mål i avslutningsfasen, og da Kenneth Strandenes plusset på til 28-23 tre minutt før slutt, virket altså saken helt grei.

Håndball er imidlertid en underlig idrett, og et litt overmodig Falk-lag skapte uventet spenning i sluttminuttene med klønete avslutninger og litt rufsete forsvarsarbeid. Heldigvis vartet keeper Simon W. Johansen opp med et par kvalifiserte kantredninger nettopp som Falk trengte dem mest, og da Christer Aasheim kontret inn Falks 29. Spektrum-scoring var det altså klart for jubel og gulldrakter.
Axel Foyn Bruun ble Falks toppscorer i Spektrum, og han fikk også juryens bestemannspremie. Den var fortjent nok, selv om vår stemme i så henseende denne gang går til målvakt Simen W. Johansen. På et lag med mange helter synes vi også det er grunn til å nevne Andreas Ingebrigtsen, som også denne gang scoret viktige mål. Den omskolerte målvakten har en særegen teft for returer og spektakulære scoringer og noterte seg denne gang for fem mål. Filip Svele var Falks viktigste spiller før pause, men bandt seg litt for mye etter sidebyttet og misbrukte da to-tre veldig klare målsjanser.