Først ved at flere sentrale Falk-spillere jublet høylytt hver gang ballen ikke gikk Nøtterøys vei. De tilreisende fra Horten var lettere å høre enn gjestene fra Larvik.

Del 

– Det er jo sånn de er, og jeg er glad jeg ikke er en del av det. Men jeg hadde aldri tillatt mine spillere å holde på sånn i andre lag sine kamper, sier Nøtterøy-trener Geir Erlandsen.

Hevder Falk jukser

Nøtterøy Håndball har fått merke hatet fra Horten gjennom forum og nettkommentarer, hvor noen også har utgitt seg for å være Nøtterøys daglige leder Frank Pedersen.

Ingenting av dette kommer likevel opp mot det som skjedde lørdag.

Neste helg møtes de to lagene til derby i Tønsberghallen. Nøtterøy hadde gitt Falk beskjed om at det var reservert 100 billetter til Falk-supporterne på kampdagen, samt at de solgte 200 forhåndsbilletter på kampen mot Fram lørdag. Av disse var det to typer billetter, blå for Falk og rød for Nøtterøy.

– Privat initiativ

Én representant fra Falk utga seg for å være fra Nøtterøy og kjøpte 120 av de røde billettene. Dette bekreftes også på Falks offisielle Facebook-side:

– Noen av gutta er i Tønsberghallen og har kjøpt 120 billetter til Nøtterøy-Falk. Selges i (Holtan) hallen i morgen. Vi skal eie Tønsberghallen 4. desember, skriver Falk-leder Øyvind Tomter der.

Til Tønsbergs Blad avviser han likevel at dette skjedde i klubbens regi.

– Jeg var ikke på kampen selv, men det jeg vet er at noen av spillerne kjøpte billetter til venner og kjente for det de hadde råd til å legge ut for. Vår arrangementsansvarlig tok tidligere i uken kontakt med Nøtterøy for å høre om det var mulig å kjøpe flere billetter enn de hundre som er reservert, fordi det er flere enn 100 fra Horten som har lyst til å se kampen, sier Tomter.

– Vi ønsker selvfølgelig at så mange Hortens-folk som mulig kommer og støtter oss på kampen, og jeg oppfordrer dem til å dra tidlig til Tønsberg på lørdag, legger han til.

– Usportslig

Falk-lederen sier videre at klubben ikke har bedt noen av deres representanter om å utgi seg for å være fra Nøtterøy.

– Dette kjenner jeg ikke til, så dette må være et privat initiativ, sier han.

I Nøtterøy-leiren er de ikke overraskende lite begeistret for stuntet. Dette skriver de på sin offisielle Facebook-side:

– Når man oppgir seg for å være Nøtterøy-supporter og kjøper røde billetter så vitner det om en holdning som savner sidestykke, og en usportslig opptreden som vi hadde vært flau over om det hadde skjedd i vår klubb.

Leder Frank Pedersen i Nøtterøy Håndball sier de hadde slått kraftig ned på dette om en fra Nøtterøy hadde gjort det samme.

– Vi ga dem muligheten til å kjøpe billetter, og de kunne bare sagt de var fra Falk. Men når de ljuger om hvem de kjøper på vegne av så er det både utidig og usportslig.

– Hadde dette vært noen fra NIF så hadde vi tatt det skikkelig. Vi skal aldri falle ned på det nivået, sier Pedersen.

Vurderer sanksjoner

Han og Nøtterøy vurderer nå å trekke tilbake de 100 billettene som i utgangspunktet var reservert til Falk neste lørdag.

– Det kan fort bli konsekvensen ja. Nå har de jo allerede fått over 100 billetter.

 Bli tilhenger av Gjengangeren.no på Facebook: