Julian Kristoffersen er solgt til FC København

FC København har satt seg som mål å gjøre Julian Kristoffersen til en internasjonal toppspiller.

FC København har satt seg som mål å gjøre Julian Kristoffersen til en internasjonal toppspiller. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Julian Kristoffersen har gjort sin siste opptreden i brunt. Etter sommerferien melder han seg til tjeneste for FC København.

DEL

Etter fem dager, hvor Julian trente med FC Københavns U17- og U19-lag, var danskene overbevist. De ønsket seg 16 år gamle Julian Kristoffersen. I går var alle parter enig, og overgangen fra FK Ørn Horten til FC København en realitet.


– Dette er veldig kult, en drøm som går i oppfyllelse, og jeg var aldri i tvil om at dette var en sjanse man ikke sier nei til, sier Julian, som dermed følger i fotsporene til fire andre Ørn-”produkter” og får kontrakt i utlandet. De fire er Per Bredesen, Trym Bergman, Jørgen Jalland og Daniel Moen Hansen.

– Ville si ja på flekken

Han hadde lyst til å si ja på flekken da tilbudet om en plass i FC Københavns akademi og en treårskontrakt ble lagt på bordet. Fullt så lett er det ikke i toppfotballen. Forhandlingene mellom Julians agent Morten Wivestad og FCK, og Ørn og FCK har tatt litt over en uke.


– Jeg ble litt utålmodig for jeg var klar med en gang, men jeg er veldig takknemlig for jobben Morten har gjort, sier 16-åringen, som i kontrakten er sikret skoleplass, leilighet i Danmark, samt noe lønn.

Julian var veldig fornøyd med hvordan prøvespillingen gikk.


– Det var et veldig høyt nivå, bedre enn jeg trodde. Det er bare gode spillere der, både på U17- og U19-lagene. Jeg følte jeg holdt følge, og det kan jeg takke A-lagstreningene i Ørn for. Hadde jeg vært på et guttelag eller juniorlag de to siste årene hadde det blitt vanskelig for meg på FCK-treningene, sier 16-åringen, som også har fått igjen for mye egentrening. I snitt trener han to økter om dagen.

LES OGSÅ: Julian dropper idrettslinja

Internasjonal toppspiller

Julian Kristoffersen er fullstendig klar over at det blir knallhard jobbing hver eneste dag når han begynner i FCK.


– Spillerne der hadde et helt annet fokus på treningene enn jeg har sett tidligere. Hver dag, hver trening er en konkurranse, det er vanskelig å slå helt igjennom. Jeg må, og skal, stå på hele veien, for jeg vet at jeg har fått en unik mulighet. De tar nesten ikke inn utlendinger i akademiet, forteller Julian, som har blitt fortalt hva FCK tenker om ham.


– De sier målet deres er å gjøre meg til en internasjonal toppspiller, forteller han.


Og det har danskene erfaring med. Torsdag sist uke solgte de Andreas Cornelius (20) til Cardiff for 79 millioner kroner. Han har gått gradene FCKs akademi.

LES OGSÅ: Dette sier FCK-sjef om Julian

– Moden spiller

Styreleder i Ørn Horten, Kjetil Ramberg, er glad på Julian Kristoffersens vegne og mener har gjør det helt rette ved å ta denne muligheten.


– Julian er en holdningssterk og moden spiller for alderen, og han har flotte foreldre i Rose og Kjetil som følger ham opp. Julian har vært flink å trene og jobbe hardt for å lykkes. Denne sjansen han får nå er et signal til andre om at står du på, så er det mulig, sier Ramberg, og fortsetter:


– Jeg sa før han dro at jeg mente Julian var og er en spiller som har forutsetninger for å ta nivået. Det viste han under treningsoppholdet, og jeg tror han kommer til å markere seg fra start av i FKC.

I litt over en uke har han forhandlet med danskene.


– De har vært meget ryddige og seriøse, sier han.

Får overgangspenger

Ørn har forhandlet seg fram til en avtale som i første rekke gir de en overgangssum, i andre rekke en ny sum hvis Julian kommer på FCKs A-lag og i tredje rekke prosenter ved videresalg.


– Vi har fått en god avtale, både på kort sikt og lang sikt, sier Ørn-lederen, som ikke ønsker å kommentere overgangssummen.


Etter det Gjengangeren erfarer er det snakk om en meget god avtale i norsk sammenheng for en 16-åring.

Uavhengig av forhandlingene om Julian har Kjetil Ramberg også diskutert muligheten for å sende Ørn-trenere på studietur til FCK.


– Vi jobber med vårt akademi, og kan helt klare lære mye av FCK og hvordan de jobber. I tillegg ønsker vi å følge Julian, så en kontakt med danskene i tiden framover vil vi ha, sier han.

Både danske Extra Bladet  og Sporten.dk har omtalt Julians overgang til storklubben. Sporten.dk omtaler Julian  som en Andreas Cornelius-klone. Cornelius har gått gradene i FCK og er nå er solgt til Cardiff for 79 millioner kroner.
 

Artikkeltags