Isløs - men like optimistisk

FORMANN I 33 ÅR: Reidar Gjerstad har sittet med lederklubba i jubilerende Hortens Skøiteklub i 33 av 100 år. Skøytelegenden Hjalmar Andersen var hedersgjest på jubileumsmiddagen onsdag, hvor også ordfører Nils Henning Hontvedt og Knut Ludahl fra Norges Skøyteforbund var blant gjestene. FOTO: TOM ARILD DAHL

FORMANN I 33 ÅR: Reidar Gjerstad har sittet med lederklubba i jubilerende Hortens Skøiteklub i 33 av 100 år. Skøytelegenden Hjalmar Andersen var hedersgjest på jubileumsmiddagen onsdag, hvor også ordfører Nils Henning Hontvedt og Knut Ludahl fra Norges Skøyteforbund var blant gjestene. FOTO: TOM ARILD DAHL

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Onsdag markerte Hortens Skøiteklub sitt 100-årsjubileum. Jubileet ble markert med brask og bram og rundt 50 inviterte gjester på Fishland.

DEL

Ordfører Nils Henning Hontvedt og skøytelegenden Hjalmar “Hjallis” Andersen var festmiddagens toppseede par, mens tidligere Gjenganger-redaktør Hans-Chr. Oset hadde ansvaret for både startpistol og rundeanvisninger under festmiddagen.


Den ble innledet med Osets egen prologhyllest til en klubb med rik historie, solide tradisjoner og ukuelig optimisme i isløse tider.

Knut Ludahl hilste jubilanten fra Norges Skøyteforbund. Den markante skøytelederen fra Larvik understreket de gode relasjoner som alltid har hersket mellom Fram og Horten – ettersom mange av HSKs løpere på 70- og 80-tallet hadde kunstisen på Torstrand som sin naturlige hjemmebane.


Trist nok ser det nokså bedrøvelig ut for kunstisen på Frambanen akkurat nå. Banen lider under Larvik kommunes anstrengte økonomi og må mest sannsynlig overføres til skøytehistorien for godt.

Ordfører Nils-Henning Hontvedt kunne i sin hilsen fra Horten kommune avsløre at også han har fortid som habil skøyteløper, – faktisk i den grad at han som 14-åring ble uttatt til Landsskøytestevnet på Bislett.


– Dramatisk nok kolliderte Bislett-stevnet med et obligatorisk frammøte i Hedenstad kirke under de pågående konfirmasjonsforberedelsene, kunne ordføreren smilende fortelle.


– Dermed måtte jeg velge, og etter noen tids anfektelser valgte jeg Bislett. Norsk skøytesport ble neppe spesielt bedre av min opptreden der, men det var i alle fall en utrolig morsom opplevelse. Konfirmasjonen ble for øvrig gjennomført uten forstyrrende feilskjær året etter, fortalte han.


– Kunstisbane er naturligvis en nødvendighet om skøytesporten i Horten skal ha noen framtid. Jeg har tro på at vi skal få det. Kommunestyret har allerede gitt klare føringer som gir grunn til optimisme for dem som venter på skøyteis i Lystlunden, og 1,5 millioner kroner er investert i Moloveien energisentral, som Skagerak Energi skal betjene, sa han videre.


Også Roar Jalland – leder i Horten Idrettsråd – understreket at en kunstisbane på den gamle grusbanen i Lystlunden vil være en vinn-vinn-situasjon for både sommer- og vinteridretter.


– Vi får aldri en oppvarmet fotballbane i Horten uten at vi får kunstis i Lystlunden, understreket Jalland.


Reidar Gjerstad har vært leder i Hortens Skøiteklub i utrolige 33 år, og på onsdagens jubileumsmiddag fikk han naturlig nok mange og fortjente godord.


For Gjerstad og alle andre skøyteinteresserte i Horten vil nok det prosjekterte kunstisprosjektet være den viktigste jubileumspresangen. KIGE-utvalget, som samordner planene om bruk av fjernvarme til stålis i Lystlunden, presenterte sitt prosjekt for forsamlingen, som dermed kunne avrunde en usedvanlig vellykket skøytekveld med kaffe og bløtkake.


Det var skøytehistorisk sus over kvelden – ikke minst takket være Hjalmar Andersens utallige anekdoter både fra indre og ytre bane.


 

Artikkeltags