Historiens første futsal-hjemmekamp

HJEMMEFAVORITTER: Alen Patros og resten av Horten Futsal spiller mot Sandefjord i Holtanhallen søndag.
FOTO: SONDRE TOFTEBERG

HJEMMEFAVORITTER: Alen Patros og resten av Horten Futsal spiller mot Sandefjord i Holtanhallen søndag. FOTO: SONDRE TOFTEBERG

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Lagidrett på eliteserienivå har ikke vært sett i Horten siden 60-tallet. Søndag vender den tilbake.

DEL

Så vidt Gjengangerens sportsjournalister kan huske er futsalkampen mellom Horten og Sandefjord i Holtanhallen det første eliteseriearrangementet for lagidrett i Horten siden Ørn var i 16-klubbserien i 1962. Falk håndball var i eliteserien i 1966/67, men spilte sine kamper i Jotunhallen i Sandefjord siden Holtanhallen ikke var bygget ennå.
– Vi gleder oss veldig til kampen, sier Horten-trener Jan Eddie Hansen, og lover folk en fartsfylt opplevelse.

Hansen kom inn som trener for Horten Futsal til denne sesongen, og har ført laget til en andreplass på tabellen. Nå sikter de på medalje.
– Vi er kanonfornøyd med sesongen så langt. Vi har surret bort noen poeng som gjør at førsteplassen er utenfor rekkevidde, men i en tøff eliteserie har vi gjort det veldig bra, sier den erfarne treneren, og legger til:
– Vi har fire kamper igjen av sesongen, og vi går for medalje. Vi kan avgjøre selv om det blir medalje eller ikke. Uansett synes jeg det er stort det vi har prestert. Vi har ikke den rekrutteringsmuligheten som det lagene fra Bergen, Trondheim og Oslo har.

Første steg på veien er Horten Futsals første hjemmekamp noensinne, et tøft vestfoldderby mot Sandefjord Futsal.
– Vi møtte de så seint som forrige helg (seier 5-4), og veit at de kommer til å kline til selv om de allerede har rykket ned, sier Jan Eddie Hansen.
Horten Futsal må klare seg uten Kjell André Thu og landslagsspiller Stian Johnsen. Sistnevnte har fått futsalnekt av fotballklubben sin Mjølner.
– Det er synd å miste han, og jeg er veldig glad for at vi har et flott samarbeid med Ørn, sier Hansen.
Jan Eddie Hansen håper folk kommer og ser futsalkampen søndag.
– Futsal er en fartsfylt idrett. Det er sjelden under 20-30 målsjanser i en kamp, og det skjer noe hele tiden. Spillerne må være pinlig nøyaktig i organiseringen, og man blir fort straffet for feil. Slurv er lik baklengsmål, sier Jan Eddie Hansen, som lover mye underholdning og tre poeng til Horten søndag.
 

Artikkeltags