Gå til sidens hovedinnhold

Gamle skøyter med fulle seil ved Indre havn

Artikkelen er over 10 år gammel

Mimring om gamle dager med flotte seilskuter for fulle seil.

Et imponerende og vakkert syn utover Indre havn lørdag middag. Seilskøyteklubben Colin Archer arrangerte sin årlige regatta. Denne gang var Horten valg ut som utgangspunkt for regattaen. Medarrangør var Solviken Båtforening.
– Vi gleder oss til regattaen. Det er ikke så ofte vi har samlet en så stor flåte av gamle seilskuter i på et brett. Været er fantastisk, og dette kommer til å bli en fin dag, sa skipper Svein Erik Øya om bord på seilskøyta "Nordlys". Båt og besetning representerer Gokstad Kystlag i Sandefjord.
Seilskøyteklubben Colin Archer ble stiftet i 1972 av båtentusiaster rundt om i Oslofjorden. Klubben teller nå 180 medlemmer og 90 fartøyer. Klubben ønsker å fremme interessen for tradisjonelle seilskøyter, både gjennom restaurering, nybygging og aktiv bruk.
– Vår skøyte er en ombygd fiskebåt. Med full seilføring må vi i alle fall være tre mann om bord, sa skipper Svein Erik Øya.
Flere av redningsskøytene som i tidligere tider reddet mange i storm og uvær langs kysten deltok. Seilskuta "Colin Archer" var et eksempel.
Med solgangsbrisen økte vindenbra på ut over lørdagen. Vi startområdet rett utenfor innseilingen til Indre havn var det ganske daut tidlig på dagen, og i alle fall for seilskuter som er bygd for stormkast.
– Regattaen går mellom Gullholmen på østsiden av Oslofjorden og Hortenskrakken, sa Svein Erik Øya, før mannskapet kastet trossene og "Nordlys" putret med en motor som laget god, gammel lyd ut til startstedet.
Etter seilasen var det premieutdeling, grilling og hyggelig samvær i "Sælavika".

Kommentarer til denne saken