Falks herrelag gikk greit videre i cupen etter 44-30-seier over Vestfossens i gårsdagens 2. rundekamp på bortebane. I 3. runde skal Falk møte Nøtterøy hjemme.

AV JAN-ROLF LUDVIGSEN

Kampen mot 2. divisjonslaget Vestfossen ble nærmest for en treningsøkt å regne for Falk. Torbjørn Klingvall ledet laget for første gang fra sidelinjen, og den rutinerte svenske treneren rullerte på laget gjennom store deler av kampen. Det gikk først og fremst ut over forsvarsspillet, hvor intensiteten egentlig ikke var så mye å skryte av. Tredve baklengs mot et lag som Vestfossen er definitivt for mye.
Anført av Jeppe Søllingvraa og Andreas Ingebrigtsen tok Falk tak i kampen fra start. Blåtrøyene ledet 11-5 midtveis i 1. omgang, men så kladdet det i en periode, og Buskerud-laget var ubehagelig nær på stillingen 15-13. Et par pene redninger av Nicolai Solbakken og viktige scoringer av Morgan Lunde og Kjetil Røyneberg fikk Falk noenlunne på skinner igjen. Ledelsen ved pause var 23-15.
Det ble mest fokus på angrep også etter pause. Falk øket ledelsen jevnt og trutt, og 44 scoringer er naturligvis bra av et lag med mange nye spillere. Av nykommerne ble vi nok mest imponert over Johannes Johnsson, som er nettopp hjemvendt med svensk bronsemedalje fra Ungdoms-VM i Argentina. Den venstrehendte 20-åringen fra Syd-Sverige har alle muligheter til å bli en av mange nye Holtanhall-helter denne sesongen. Gode og aggressive var også danske Jeppe Søllingvraa og Ole Cato Holden - nykommeren på strek.
Falk-scoringene: Jeppe Søllingvraa 11, Ole Cato Holden 6, Johannes Johnsson 6, Andreas Ingebrigtsen 6, Patrick Thomassen 5, Simen Heyerdahl 3, Roar Forbord 2, Morgan Lunde 2, Patrick Egeland 1, Glenn Vestergaard 1, Kjetil Røyneberg 1.
3. runde i NM er allerede satt opp, og Falk får da sjansen til å revansjere seg mot Nøtterøy i Holtanhallen. Den kampen skal spilles innen 14. september.
Vi merker oss forøvrig at Falks 2. divisjonskolleger Sandefjord ble slått ut av 2. divisjonslaget Urædd i en dramatisk 2. rundekamp i Porsgrunnshallen tirsdag.