Mange misbrukte sjanser, høyt tempo, perioder med meget godt spill, feil dommeravgjørelser, spenning til siste minutt og ikke minst stor stemning i en nesten fullsatt hall. Det siste fortjente Falk. Kampen var rett og slett utrolig god PR for håndballen i Horten.

Størst av alle på banen var Anton Blickhammer. Han tok ansvar i de periodene hvor Falk trengte det mest. Flott blikk for de rette lukene, kjapt fotarbeid, fysisk styrke og en skuddarm som prikket inn åtte mål. En herlig innsats som smittet over på resten av laget.
For mens målvaktspillet til Falk ikke var all verden i første omgang, så ble virkelig Nikolai Solbakken en matchvinner etter pause. Det endte opp med 11 redninger. Spesielt de fire første i andre omgang var direkte avgjørende for at Falk klarte å snu 13–14 til ledelse 17–14.


Det virket som om Falk hadde full kontroll på kampen. Men da kampuret viste 10 minutter igjen å spille, startet VIF Håndball opphentingen. En hjemmeledelse på 22–18 ble med fire kjappe VIF-mål til uavgjort 22–22.
Men så samlet Falk seg til en durabelig sluttspurt. Ballen gikk for fort, og Falk-beina beveget seg for raskt for bortelaget. I tillegg hadde Falk Nikolai Solbakken.
Og da laglederen til VIF-Håndball kastet inn kortet for time-out sekundet før gjestene banket ballen i nettet bak Nikolai Solbakken, ble det taktikkprat i stedet for scoring for VIF-Håndball. Der var det bare å konstatere at poengene ble igjen i Horten.

Midt i sluttomgangen måtte Falks gode danske Jeppe Søllingvraa ut med skade. Han laget sju mål totalt, og fra 13–14 til 17–14 prikket Søllingvraa inn fire på rad, de fleste fra venstre kant.