Det høres kanskje litt for enkelt ut, men faktum er det noen ganger sånn at forklaringen er enkel.


- For enkle baklengsmål, og for enkle skuddforsøk. Det er ingen heksekunst å forklare tapet i dag, sa en skuffet Falk-trener Torbjørn Klingvall etter at Falk hadde tapte 31-26 mot Bækkelaget i Ekeberghallen.

– Valgte panikkavslutninger

Klingvall synes egentlig at laget hans gjorde mye bra spill i gårsdagens eliteseriekamp i håndball.


- Vi gjør mye riktig, og skaffer oss gode muligheter for skudd, men forsøkene blir dessverre alt for ofte i dag ikke gode nok. Det passer dårlig når vi ikke er spesielt tette bakover heller, sier han.


- Litt tilbake til gamle synder?


- Ja, dessverre. Samtidig så er Bækkelaget gode, og det viste de, sier Klingvall, som sier alle Falk-spillerne var veldig innstilt på å gjøre en god opptreden på bortebane i går.


- Det var planen, men etter hvert ble vi for jagende og valgte panikkavslutninger. Nå får vi i stedet se framover. Neste søndag (mot ØIF Arendal) har vi et nytt forsøk til å gjøre en god opptreden på bortebane, sier Falk-treneren.

LES HELE KAMPREFERATET HER

Ser framover

Strekspiller Ole Cato Holden oppsummerte gårsdagens kamp med ett ord.


- Frustrerende.


Holden synes naturlig nok kampen ble alt annet enn gøy.


- Vi får ikke tak i de bakover på banen, og i angrep har vi nok av sjanser til å vinne denne kampen. Kombinasjonen god keeper og svake avslutninger er ødeleggende for oss, sier han.


Holden lar seg ikke knekke av tapet i går, og ser allerede framover mot ØIF Arendal neste søndag.


- Bækkelaget ligger på tredjeplass, og er et godt lag. Nå er vi ferdig med denne kampen, og jobber videre. Der kommer til å smelle i Arendal neste søndag, sier han.

Tre poeng til trygg grunn

Simen Heyerdahl delte Ole Cato Holdens frustrasjon etter kampen.

- Ja, men det er fordi jeg synes vi gjør en god kamp. Jeg sitter ikke med en følelse av at vi har vært dårlig nå, men vi er veldig uheldig med avslutningene i dag. Marginene var ikke med oss i denne kampen, sier han.


Falk var under med fire til pause. Det ble raskt økt til seks i 2. omgang, og forspranget ble større før Falk fikk kuttet det ned igjen. Men de kom aldri nærmere enn fire, og det endte med femmålstap.


- Vi hadde tro på at vi kunne hente inn dem i pausen, og skulle ta en ball av gangen, men til slutt ble vi for jagende og fikk aldri til noen opphenting, sier Simen Heyerdahl.


Mens Falk tapte i går vant Nøtterøy over Drammen. Dermed er det tre poeng opp til trygg grunn for Falk, og bare tre kamper og seks poeng igjen å spille for. Poenget over Nøtterøy ligger ØIF Arendal, som Falk altså møter borte neste søndag.