Rett før straffesituasjonen, der Rune Skytøen ble tatt hardt, gjorde nøtterøytrener Geir Erlandsen en genistrek ved å punktmarkere både Filip Svele og Simen Heyerdahl, Falks to viktigste angrepsvåpen.

Del

Da ledet Falk 27-24, og laget maktet aldri å putte en avgjørende 28. scoring. Nøtterøys gode islandske målvakt, David Svansson, plukket ned Heyerdahls straffe, og i motsatt ende av banen maktet ikke Falk å demme opp for hjemmelagets angrep. NIF scoret direkte etter straffekastet, og i fire mot firesituasjonen ble Falk tafatte og lite gjennombruddshissige.


Simen Westby Johansen kunne fort blitt dagens falkhelt da han reddet et skudd med tomålsledelse til Falk, men returen sikret NIFs André Fevang seg og knappet ytterligere inn på Falks forsprang. Falk hadde fortsatt ballen og var i angrep da det gjensto 30 sekunder.

Axel Foyn-Bruun ble offer for en fatal dommeravgjørelse da han mistet ballen ut over sidelinjen etter å ha blitt dyttet av en nøtterøyspiller. Istedenfor frikast til Falk, fikk Nøtterøy en tidlig julegave i form av innkast.

I kampens siste angrep fikk Falks Morgan Henrik Andersen en nokså tvilsom utvisning etter å ha tatt et godt tak i Nøtterøys nyervervelse og playmaker, Johnny Jensen. Da gjensto det kun 13 sekunder, men det var mer enn nok til at Jonas Rennemo fikk ladet kanonen og ble dagens NIF-helt da han sikret ett poeng i sluttsekundene.

Mens nøtterøyspillerne feiret som om kampen var vunnet, hang falkspillere og trenerteam med hodet som om laget hadde tapt. Det er enkelt å forstå begge lags reaksjoner.


På forhånd var Nøtterøy klare favoritter, og det at Falk sikret seg poeng i Tønsberghallen, er det bare å applaudere for. Laget viste nok en gang at de kan spille jevnt med de beste i divisjonen.


I falkgarderoben var stemningen trykket, og selv om falktrener Are Ruud var svært skuffet etter kampen, var det tid for trøst og ros.


– Selvsagt er vi alle skuffet sånn umiddelbart etter å ha hatt to poeng på gaffelen. Når vi får det hele litt på avstand og får tenkt oss om, har vi faktisk spilt uavgjort mot Nøtterøy. I fjor tapte vi begge kampene, og nå er vi fullt på høyde med dem. Vi fortsetter å ta poeng fra topplagene og har vist stor framgang siden i fjor.


Ruud ville ikke henge poengtapet på dommerne, men var ikke enig i avgjørelsene som avgjorde kampen.


– Axel skulle klart hatt innkast eller frikast, og det var mye surr rundt situasjonen der Morgan Lunde ble utvist. I tillegg var vi heller ikke gode nok i fire mot fire de siste minuttene. Vi skulle vært langt mer aggressive og gått på mål for eventuelt og fått frikast.
– Uansett gjør guttene en heroisk innsats etter en kjempesvak start. Det er Falk som er laget, og vi spiller utrolig bra i 58 minutter, avrunder Are Ruud.


Og det så slett ikke bra ut de første minuttene av kampen. Et puslete falklag lå snart under 4-0, og det meste tydet på at hjemmefavorittene skulle få en enkel reise mot seier. En nøtterøyutvisning ble imidlertid effektivt forvaltet av Falk, som scoret to ganger.

Laget hadde igjen en svak periode midtveis i omgangen der Nøtterøy gikk opp til 8-4.
En ytterst frustrert Are Ruud forlangte time-out, og den siste halvdelen av omgangen var det Falk, anført av en glitrende opplagt Filip Svele, som styrte. Falk av i ledelsen 12-10 etter tre strake scoringer av holmestrandingen, men det var Nøtterøy som avsluttet best til ettmålsledelse ved pause.

Sluttomgangen var stor fra Falk, helt til de siste omtale minuttene. Lagene fulgte hverandre med Falk ett til to mål foran etter at Axel Foyn-Bruun hadde dunket inn ledelse 16-15 til Falk. Filip Svele scoret de seks siste målene til Falk og virket helt ustoppelig.

Den tidligere proffen og landslagsspilleren, Johnny Jensen, fikk en tøff mottakelse av falkforsvaret, og han dominerte aldri som forventet. Mulig at en smell i kneet tidlig satte han litt ut av spill, men det var ikke verre enn at han stort sett spilte hele kampen.

Bli tilhenger av Gjengangeren.no på Facebook.