Gå til sidens hovedinnhold

Dette ønsker idretten seg mest

Artikkelen er over 8 år gammel

En ny idrettshall er det Horten kommune trenger aller mest på anleggsfronten.

Mandag kveld møttes Horten Idrettsråd. Agenda for møtet var å lage en liste over hvilke idrettsanleggprosjekter idretten selv ønsker seg mest.


– Vi ble faktisk ganske kjapt enig, sier Harald Røed, leder av Horten Idrettsråd.

Fem prioriterte prosjekter

Listen, eller uttalelse og prioritering av idrettsanleggsprosjekter for perioden 2014–17 som den heter på kommunespråk, er et innspill til kommuneadministrasjonens arbeid med budsjett og økonomiplanarbeid for årene framover.


– Vi har tatt stilling til de fem prosjektene som har vært oppe i dagen det siste året, sier Røed, og presenterer følgende liste i prioritert rekkefølge:

* En ny idrettshall ved Granly skole. En såkalt flerbrukshall eller treningshall.

* En flerbrukshall som tilfredsstiller kravene Norges Håndballforbund stiller til eliteseriekamper.

* Et forprosjekt for kunstisbane i Lystlunden. Det såkalte KIGE-prosjektet.

* Kaldhall på Nykirke.

* Idrettshall i Åsgårdstrand.


– Listen er ganske lik den vi laget i fjor. Hallbehovet har vært diskutert i mange år nå, og det må tas på alvor, både breddebehovet og elitebehovet, sier Harald Røed.


Hallbehovet, og spesifikt Granlyhallen, har blant annet fått støtte fra Vestfold Idrettskrets, gjennom et brev organisasjonssjef Bjørn Lauritzen sendte ordfører Børre Jacobsen i mars.

3,9 millioner

– I tall fra kommunen viser det seg nå at merkostnaden på en flerbrukshall kontra en 400 kvadratmeter stor gymsal er på 3,9 millioner kroner. I det totale utgiftsbildet for en ny Granly skole er dette en veldig liten prisøkning, og det vil løse et stort problem i Horten mener vi, sier idrettsrådslederen om deres førsteprioritering.


Når det gjelder en hall som tilfredsstiller eliteseriekravene i håndball utredes det av en egen gruppe oppnevnt av kommunen.

Når det gjelder kunstisbanen i Lystlunden ønsker Horten Idrettsråd at det gjennomføres et forprosjekt.


– Vi trenger litt mer kjøtt på beinet. Det er mange som i lang tid har gjort en imponerende jobb med KIGE-prosjektet, men vi og flere savner mer detaljer rundt spesielt driftskostnadene av anlegget. Det er et viktig punkt, og derfor ber vi om mer utredning. Samtidig er dette et flott byutviklingsprosjekt som passer godt inn i folkehelseperspektivet, sier Harald Røed.

Eneste uten kunstgress

Når det gjelder kaldhallen på Nykirke sier han at det er viktig å tenke på at Nykirke nå er den eneste idrettsplassen i Horten uten kunstgress.

Horten Idrettsråd er glade for at de tas med på råd når Horten kommune legger sine planer for framtiden.


– Vi ser også veldig fram til at vi igjen får en tekstdel i en kommunedelplan. Det har ikke idretten hatt siden helt i starten på 2000-tallet, sier Harald Røed.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.