Solid travsportsår

HOLDBAR: Roland, her med Lasse Ødegården selv i sulkyen, har vist seg som en svært holdbar og nyttig traver.
ARKIVFOTO

HOLDBAR: Roland, her med Lasse Ødegården selv i sulkyen, har vist seg som en svært holdbar og nyttig traver. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

HORTEN: Nesten 1,2 millioner kroner innkjørt i 2004 og 33 seirer er fine tall å slå i bordet med for Horten & Omegn Travforening.

DEL

Travsporten står fortsatt sterkt i distriktet. Det satses stadig på nye unghester, og lokale travere hevder seg godt rundt om på østlandsbanene. Riktignok har vi for tiden ingen stjernetravere, men de kommer igjen, ingen tvil om det.
Fillippo Jenta var den eneste hesten som travet inn over 200.000 kroner i fjor, med 500 kroners margin.
I tillegg var Roland og Super Rolly over 100.000. Roland økte grunnlaget med flotte 189.350 kroner, og Metsgar-sønnen til Lasse Ødegården og Kari Agerlie vant også flest løp av foreningens hester. Fire ganger strøk Roland før over mål og tok i tillegg hele sju 2.premier.
– Jeg er selvsagt strålende fornøyd over fjoråret når det gjelder Roland, sier Lasse Ødegården, som drev som profesjonell travtrener på Jarlsberg for noen få år siden. Nå har han imidlertid satt bort Roland til Atle Gustav Hoel, noe han ikke har hatt grunn til å angre på.
Vinterhest
– Grunnen til at han ble satt bort, var at jeg var i varmere strøk om vinteren og ikke fikk trent selv. Det er jo i den kalde årstiden at Roland tjener penger. Om sommeren går han nesten ikke i det hele tatt. Da blir de kun trening og lading av batteriene, fortsetter Lasse, som mener Roland helst ønsker seg kuldegrader og hard bane.
– Det er iallfall da han går best. Nå om dagen er det i mildeste laget, så jeg håper på skikkelig vinter.
Både Hoel og Ødegården er opptatt av å holde humør i hesten, og er bevisste på ikke å starte for ofte.
– Nå har jo Roland snart tjent 700.000 kroner, og det å eie en hest som makter å hevde seg år etter år er jo det alle drømmer om. Jeg håper og tror vi skal ha glede av hesten flere år enda. Roland har iallfall vist at han henger flott med i stadig høyere grunnlag.
Toer i Sverige
For en uke siden startet Roland på Romme travbane i Sverige der han hentet seg en sterk 2.premie verdt 19.000 kroner. Nå håper eieren på finaleplass på Solvalla.
– Løpet var en kvalifisering til noe svenskene kaller "Dobbeltcupen". Det går en serie løp som munner ut i en finale på selveste Solvalla i mars. Siden Roland vippet over 700.000 svenske kroner i grunnlag, får han ikke starte i flere kvalløp, men de mente poengene vi fikk for 2.premien skal holde til finaleplass.
Lasse har valgt ikke å kjøre løp selv, men lar treneren bestemme det.
– Det er liten vits i å forandre på noe som fungerer. Siden jeg ikke trener selv, er det bedre å bruke kusker som kjører løp hver dag. Det er imidlertid ikke umulig jeg prøver meg en gang igjen, jeg har tross alt vunnet noen løp med Roland jeg også, smiler deleieren.
Lovende unghester
Både Låhne Klang og Milomen gjorde det bra som 3-åringer, og kan fort få en god derbysesong. Milomen, der bl.a. Morten Wivestad, Kjetil Kristoffersen og Kjell Johansen er medeiere, vant et unghestløp på Drammen for kort tid siden og travet inn 66.000 på få starter. Låhne Klang kvalifiserte Geir Flåten til kriteriefinalen, men ble strøket grunnet skade.
I tillegg har hester som Ulving(66.500 kroner), U.S. Cherokee(85.000) og Sirgorda(80.000) hatt gode sesonger. U.S. Cherokee er årets klart hurtigste da han travet knallfine 13.2 etter 10-åpning på Biri i september. Senere har det gått tråere for indianerhesten til Thor Johansen, som også er en typisk vinterhest.
Vinneren av Gjengangerens seiersdekken, Fillippo Jenta, vil vi presentere ved en senere anledning.

Artikkeltags