Solid år for travforeningen

PREMIER:Lars Romtveit(f.v.), Torulf Gjedrem og Kjell Roar Hansen mottok premier for 2007-sesongen fra leder Truls Roar Wivestad(t.h.). FOTO: VIDAR KALNES

PREMIER:Lars Romtveit(f.v.), Torulf Gjedrem og Kjell Roar Hansen mottok premier for 2007-sesongen fra leder Truls Roar Wivestad(t.h.). FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

HORTEN: Truls Roar Wivestad ble gjenvalgt som leder i Horten og Omegn Travforening på årsmøtet.

DEL

Vår lokale travforening driver sporten sin seriøst og godt. Nesten hvert eneste år har foreningen kvalifisert hester til årgangsløpene, og nåløyet for å være med i kriterie- og derbyfinaler er lite. Årsberetningene vitner om stor aktivitet innen løpssammenheng samtidig som det de siste par årene har vært anlagt en ei 5 km lang treningsløype på Lørge på Skoppum. Og nettopp treningsanlegget kommer til å være en sterkt medvirkende årsak til at det kommer stadig nye, gode unghester fra Horten i årene framover.
Torulf Gjedremhar hatt en utrolig sesong med sin tre 4-åringer. Etter hvert endte alle i trening i Sverige hos Jan-Olov Persson, eier, trener og kusk av verdens beste kaldblodshest, Jærvsøfaks. Stjerne Faks, Tonar og Rei Spika kjørte inn hele 665.000 kroner, og Stjerne Faks vant sågar Svensk Kallboldsderby. Rei Spika ble knapt slått til 2. premie i hoppenes oppgjør samme dag, og 8. juni 2007 er sikker en dato hardsatsende Gjedrem kommer til å huske med spesiell glede.
Stjerne Faks ble da også kåret som både "Årets 4-åring" og "Årets hest" for 2007.
Totalt sett tjente hestene i travforeningen flotte 1.643.000 kroner, og det er 60.000 kroner mer enn i 2006.
Utmerkelsenfor "Årets prestasjon" gikk også i 2007 til trener og hingsteholder, Lars O. Romtveit. Mens en hortenshest tok seg av det svenske kaldblodsderbyet, var det en lokal trener i form av Romtveit som vant det norske kaldblodsderbyet. Dermed var Horten & Omegn Travforening med på å dominere to av de mest prestisjefylte løpene i fjor.
Andelshesten Gulltyra ble "Årets 3-åring" etter å ha travet inn gode 120.500 kroner.
Truls Roar Wivestad er en aktiv leder i foreningen, og den tidligere brannmannen var godt fornøyd med hvordan foreningen hadde taklet 2007.
– De sportslige prestasjonene har gledet, og da spesielt at vi igjen hadde hester i de store årgangsløpene. En derbyseier henger høyt, og det var utrolig morsomt at Stjerne Faks gikk til topps i Sverige og at Lars O. Romtveit bekreftet hvilken god kaldblodstrener han er ved å vinne det norske derbyet med Tangen Scott, sier Wivestad, som selvsagt også framhever det nye treningsanlegget.
– Årets gledeligste nyhet var at travforeningen fikk 100.000 kroner i investeringstilskudd og 21.000 kroner i driftstilskudd fra det Norske Travselskap til treningsanlegget på Lørge. Disse bevilgningene har, i samarbeid med grunneierne Lars O. Romtveit og Jon Erik Hansen, vært med på å heve kvaliteten på treningsanlegget betydelig. Dette til stor glede for alle de hesteeierne som er tilknyttet anlegget.
Etter årsmøtet var det sosialt samvær med mat og drikke. Til stede var også æresmedlemmene Harry Bjerke og Arne Flåten.

Artikkeltags