Gå til sidens hovedinnhold

Skal løfte konseptet

Artikkelen er over 5 år gammel

Debutarrangementet Horten Bytri var en stor suksess. Oppfølgeren blir enda bedre lover Truls-Petter Green Strøm.

– Jeg lærte utrolig mye av fjoråret. Det er kjempe mye jobb, men veit du hva – i år synes jeg det er lettere og det kjennes ut som jeg har bedre kontroll, sier initiativtakeren og arrangøren av Horten Bytri, Truls-Petter Green Strøm.

Noen endringer

Han melder om stor interesse for årets bytriatlon, som arrangeres lørdag 6. juni.

– Vi ligger bra an med påmeldinger, som vi for øvrig stenger onsdagen før arrangementsdagen. Jeg får også mye spørsmål om hva som er lurt å tenke på i forberedelsene og så videre, sier han.

Målet hans er at rittet skal heves noen hakk fra fjoråret.

– Det blir en del nytt. Lagkonkurransen har Gjengangeren allerede omtalt. I tillegg så legger vi opp til barnetriatlon, eller micro tri som vi kaller det. Også har vi ny leverandør av tidtaking. De leverer mellomtider på alle distanser, og tiden man bruker i svømming og løping og runder på sykkel, sier Green Strøm.

Bedrer sikkerheten

Det er også gjort noen grep i løypa.

– Det er for å heve sikkerheten, og for å bedre logistikken. Det blir nytt mønster i skiftesonen hvor man løper gjennom i år og ikke inn og tilbake. Løpeløypa har vi snudd slik at man løper motsatt vei fra i fjor, sier han.
Det meste forblir likevel uendret, som at publikum guides gjennom konkurransen av Hortens eget speakerfenomen, Espen Idås.

Egentlig er det kun en ting som mangler.

– Vi trenger flere frivillige til å hjelpe til arrangementsdagen. Jeg håper de som kan og vil melder seg til meg, sier Truls-Petter Green Strøms, henviser til nettsiden hortenbytri.no for mer informasjon.

Mange lokale sponsorer

En av grunnen til at Horten Bytri blir et bedre arrangement mener Truls-Petter Green Strøm er at han så å si bare har lokale sponsorer. De fleste stiller opp med stands under arrangementet og bidrar på mer enn en måte.

– Jeg har vært veldig heldig, og det som er ekstra morsomt et at flere av dem stiller lag i stafetten også, sier Green Strøm.

– For oss er det bare moro, og da prestene kom med utfordringen tidigere i våres nølte vi ikke. Deres utfordring sender vi med glede videre ut i næringslivet i Horten, sier Espen Halvorsen i Trimhuset.
Kiwi Grønligata stiller ikke bare med lag, men gjør en veldedig innsats også.

– Vi kommer til å løpe, og samtidig samle inn penger til UNICEF. Vi håper å nå 25.000 kroner, sier Mats Gundersen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.