Grevlingene i beste sendetid

KRAFTIG TAKLING: Det blir ikke lagt noe i mellom når Stig Jensen skal takles på mini-grevlingenes treninger på Kanalbanen. Helena Rønning og fotograf Igor Tratkovski har laget innslag til Norge Rundt, og dermed går Horten Rugbyklubb spennende fredager i møte utover høsten.

KRAFTIG TAKLING: Det blir ikke lagt noe i mellom når Stig Jensen skal takles på mini-grevlingenes treninger på Kanalbanen. Helena Rønning og fotograf Igor Tratkovski har laget innslag til Norge Rundt, og dermed går Horten Rugbyklubb spennende fredager i møte utover høsten. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I løpet av høsten blir Horten Rugbyklubbs mini-grevlinger TV-stjerner. Tidligere denne uken var nemlig et NRK-team på plass for å lage Norge Rundt-innslag fra treningen på Kanalbanen.

DEL

Det er Helena Rønning fra NRK Vestfold som er ansvarlig for innslaget, og det er kanskje ikke så underlig at hun har fattet interesse for Horten Rugbyklubbs unike prosjekt for aktive småtasser. Helena Rønning, som nå bor i Åsgårdstrand, har nemlig tidligere vært medlem av Horten Rugbyklubb og hun har også vært kaptein på det norske rugbylandslaget.

– Men det er noen år siden, gliser hun, og gir tips og instrukser til kameramann Igor Tratkovsi.

Han følger åtte-ti unger på nært hold ute på gressmatta, mens hovedtrener Stig Jensen viser og forklarer med humør og stor tålmodighet.

– Vi har vært i sving med dette tilbudet til aldersgruppen 3-6 år siden i fjor høst, forteller Stig Jensen.

– Vi kaller gruppa for Honey Badgers, som egentlig er et nokså blodtørstig familiemedlem av vår egen grevling. Våre mini-grevlinger er imidlertid av det ytterst fredsommelige slaget. Vi møtes to ettermiddager i uka til lek, moro og rugby-relaterte øvelser med avlang ball. Drikkepausene er mange og vi serverer litt frukt som belønning etter en slitsom treningsøkt.

LES OGSÅ: Framgang tross stort tap

NRK-innslaget som ble tatt opp tidligere denne uken, skal vises i Norge Rundt på en fredag i løpet av høsten.

– Akkurat når det kommer, er ikke så godt å si, opplyser Helena Rønning.

– Vi er veldig glad for all reklame vi kan få, smiler Ninni Jonsson, som også var på plass på Kanalbanen.

Hun er generalsekretær i Norges Rugbyforbund.

– Prosjektet som Horten Rugbyklubb her har fått i gang, er ganske spesielt. Rugby blir av de fleste oppfattet som en tøff sport for tannløse mannfolk, men her ser vi at vår idrett – av mange kalt verdens ærligste – også har en mykere side. Det er tydelig at det jobbes godt her i Horten, sier Ninni Jonsson.

Artikkeltags