Risikerer å miste seriestarten

SÅ RØDT: Arnar Førsund. ARKIVFOTO

SÅ RØDT: Arnar Førsund. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Arnar Førsund ble utvist, to spillere ble skadet og Ørn tapte 0-4...

DEL

Førsund fikk direkte rødt kort for en stygg felling på overtid av kampen mot KFUM Oslo på Ekeberg lørdag. Dommerens rapport vil avgjøre om midtstopperen blir tilskuer i seriepremieren hjemme mot Gjøvik/Lyn 18. april.

Ørn-Horten ble satt skikkelig på plass av KFUM Oslo i lørdagens treningskamp på KFUM Arena på Ekeberg. 0-4 gir dessverre et nokså riktig bilde av kampforløpet.

- Det sto 0-2 ved pause, men fram til et kvarter ut i andreomgangen kan du vel si at vi hang sånn noenlunde med, oppsummerer Ørn-trener Morten Rom. - Inntil da sto det 3-3 i sjanser. Den siste halvtimen var imidlertid alt annet enn bra fra vår side. Da kom vi rett og slett til kort mot en mye bedre motstander.
 

– Sentral svikt

KFUM Oslo radet opp ti kvalifiserte målsjanser den siste halve timen, og scoret altså på to av dem.
- Vi svikter på flere sentrale punkter, sukker Morten Rom.

- Intensiteten blir for dårlig og vi forflytter oss ikke raskt nok - verken med eller uten ball. Vi taper dueller offensivt, og vi feiler stygt i dueller bakover.

Dermed ble lørdagens kamp en liten vekker for Ørn, som sist helg vant 3-1 over høyst ordinære Larvik Turn fra 3. divisjon. 2. divisjonskollegene fra Oslo har styrket stallen vesentlig og gjør ingen hemmelighet av at de nå satser på opprykk. KFUM Oslo har hele 29 spillere i A-stallen, flere av dem med solid erfaring fra Eliteserien.
 

Manglet noen

Ørn manglet også denne gang noen av sine sikreste kort - blant annet Thomas Knutsen og Elvis Dzinic.

- Men heller ikke «Kåffa» hadde med alle sine beste kort, så vi skal ikke bruke det som noen unnskyldning, konstaterer Morten Rom.

- Vi må ta signalene fra lørdagens kamp på alvor og bruke erfaringene fra Ekebergsletta som en referanse og rettesnor. Det begynner å bli mange gode lag i 2. divisjon nå.
Neste oppgave for Ørn blir Sprint/Jeløy, som er i samme 2. divisjonsavdeling som Ørn.

- Det blir en kamp som vil vise nivået i vår avdeling, og da må vi virkelig vise muskler og henge med helt inn, sier Morten Rom, som også denne gang inkluderte en del «lånte» spillere i oppstillingen:

Sandefjords Marius Berntzen var keepervalg, og en annen SF-spiller - Markus Olsen - prøvde seg med brukbart hell som sideback. Han spilte stort sett fast på Sandefjords 2. lag (3. divisjon) i fjor. I forsvar brukte Ørn også den tidligere VIF- og Fyllingsdal-spilleren Ahmed El-Amrami, som har trenet med laget i det siste.
 

Tidligere stortalent scoret tre for KFUM

KFUMs mål ble for øvrig scoret av Torstein Andersen Aase (3) og Christoffer Dahl. Mange vil huske førstnevnte som Norges» forrige Martin Ødegaard», da han debuterte for Stabæk i en alder av 15 år. Nå er han tilbake igjen etter noen år utenfor rampelyset.

Christoffer Dahl spilte en rekke kamper for Hønefoss i Eliteserien i 2012-sesongen.


Ørns lag mot KFUM-Oslo lørdag:
Marius Berntzen, Ahmed El-Amrami, Markus Olsen (Selim Muho i 10 min), Arnar Førsund, Christoffer Darabi, Evan Patros (ble skadet og erstattet av Adnan Hadzic siste timen), Kjell Andre Thu, Kristoffer Silberg (Lars Rustad i 20 min), Thomas Utter Jensen, Jarle Belaska, Alexander Teklemariam i 1. omg (Tobias Hem, som ble skadet og erstattet av Sander Nordbotten i 38 min).


 

Artikkeltags