Over 2 mill. innkjørt

VANT STORLØP: Geir Flåten vant storløpet Johan Widdings Minneløp med Smasher Royal. ARKIVFOTO

VANT STORLØP: Geir Flåten vant storløpet Johan Widdings Minneløp med Smasher Royal. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Hestene i Horten & Omegn Travforening har hatt en ny, solid sesong og har travet inn over 2 millioner kroner til sine eiere i inneværende år.

DEL

Selvom travsporten i 2002 har vært preget av mange negative oppslag, og da tenker vi i første rekke på alt rundt Atle Hamre og dopingsaker, har det igjen vært et svært positivt år sett med lokale øyne. Riktignok har hester tilknyttet Horten & Omegn Travforening "kun" vunnet ca.25 løp, men i pengeveien har det likevel blitt strålende med drøyt 2 millioner innkjørt.
Flinkest i så måte har Djengis Attack vært med 333.000 kroner innkjørt på kun 11 starter. Ex.dansken til Geir Pedersen har også i år kampert hos Stig H. Johansson i Sverige, en av verdens aller beste trenere og kusker. Vi kommer tilbake med en nærmere presentasjon av hesten under utdelingen av Gjengangerens seiersdekken.

Ni over 100.000

Hele ni hester har tjent mer enn 100.000 kroner i år, og det må regnes som meget bra i en såpass liten forening som Horten & Omegn tross alt er.
Geir Flåten har fire av disse i trening og har hatt en klart godkjent sesong, selvom det har gått i bølger. Det startet imidlertid veldig bra da han noe overraskende vant Johan Widdings Minneløp for 4-årige norskfødte hester med pappa Arnes Smasher Royal allerede i begynnelsen av mars.. 1.premien var på hele 100.000 kroner i tillegg til sølv og laurbær, og bedre kunne ikke travåret startet for nykirkegutten. For Smasher ble det imidlertid en amputert sesong. Den flotte hingsten rakk kun å starte 4 ganger før han ble borte p.g.a. skader.
– Seieren i Widdingløpet var vel det morsomste jeg var med på i år om jeg må velge èn ting, sier Geir, som imidlertid trekker fram flere hester som har gledet.
– Haugestad Spretten har vært bedre enn jeg hadde håpet, og 4.plassen i kriteriet og 226.000 kroner på kontoen er veldig bra. Hesten ga meg imidlertid også den største nedturen da han galopperte seg bort i det svenske kriteriet. Da var han i toppform og kunne fort endt helt i toppen. Han rettet opp inntrykket med seier i et 3-årsløp i V75 i Bergen og skal bli spennende å følge neste sesong.
– Både Haugestad Vinter og Arna Frøkna har også tjent over 100.000, og Frøkna har overrasket positivt. Dessverre ble Haugestad Vinter skadet før kriteriet og var på den tiden nok bedre enn Haugestad Spretten, fortsetter Geir, som totalt kjørte inn ca.600.000 på stallen.

Vant flest

Roland var med 5 seirer den traveren som gikk til topps flest ganger. 5-åringen til Lasse Ødegården og Kari Agerlie har hatt en flott sesong med 240.000 innkjørt.
– Vi er veldig fornøyd med året for Rolands del, sier Kari, som har sendt samboer Lasse på ferie til Thailand. – Nå får hesten ridetrening og en litt rolig periode før vi setter han opp for løp igjen. Vi håper og tror han skal kunne følge opp i grunnlaget og hevde seg godt også i år.
5-åringens beste prestasjon var seier i V75 på Biri verdt 60.000 kroner. Hesten vant også to ganger i Dagens Dobbel.

Fest i Bergen

Delicious Rhythm stod i Frankrike tidlig på året der hoppa vant ett løp med 75.000 kroner i 1.premie. Her hjemme ble det en flott triumf i Festspilløpet i Bergen der 1.premien var 80.000 kroner Hoppa tjente 288.000 kroner og er sammen med Djengis Attack hurtigste lokale hest etter å ha travet 13.5.
Det som ikke var spesielt hyggelig for kretsen rundt 5-åringen, var dommen for brudd på karenstiden da hoppa var 3 år. Det betydde at en 1.premie på 100.000 må betales tilbake til Det Norske Travselskap. Også Geir Flåten måtte sone for for tidlig melding av Cleanwood i samme situasjon.

Jevne og gode

Også Becky`s Coffee og U.S.Cherokee har hatt gode sesonger med h.h.v. 168.000 og 118.000 på kontoen. Sistnevnte har travet såpass kjapt som 14.1a og vunnet 3 løp på kun 14 starter. Becky`s Coffee skadet seg dessverre på Bjerke i den siste starten og får i bestefall et lengre løpsopphold. Den flotte hoppa til Finn Jansen skal fortsatt ha mye å hente i løpsbanen.

Artikkeltags