Ordnet pokalen

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Smasher Royal sørget for at Arne Flåten fikk 3.napp i Gunnar Lensberg-pokalen på Jarlsberg lørdag, og dermed blir det gedigne sølvtrofèet stående på Nykirke for alltid.

DEL

Travforeningene i Horten og Tønsberg arrangerte lokalkjøring lørdag, og Lensberg-pokalen ble gitt til travforeningene som vandrepokal i 1981 da Big Club vant for Hans Bø.

Odel og eie

Den kunne vinnes til odel og eie om samme hesteier tok tre napp, og etter 21 år kunne altså Arne Flåten kvittere ut premien etter at Smasher Royal leverte et flott løp for Geir Flåten i den kraftige blåsten.
Det som er ekstra spesielt er at sønnene til Arne Flåten har kusket samtlige tre ganger. I 1982 vant The Champ for Gunnar Flåten, etter det vi kunne huske tidlig tetkjenning og hard jobbing av Gunnar i sulkyen den siste runden. 12 år senere var det superhoppa og Smasher Royals mor, Lido Royal, som gikk til topps for Geir Flåten, og lørdag fikk som sagt Geir gleden av å vinne pokalen til odel og eie for familien Flåten.

Sterk innsats

– Vi meldte Smasher med tanke på å vinne Lensbergpokalen, og gledelig nok fungerte 4-åringen veldig bra, ja faktisk enda bedre enn da han vant Widdingløpet, forteller Geir Flåten og fortsetter: – Jeg tok det litt rolig fra start og havnet i rygg i 2.spor. På siste bortre angrep vi og gikk til tet, og senere var det greit. Vinnertiden ble såpass bra som 18.0/2100a, og det var solid. Hesten kjentes veldig bra ut, og det blir spennende videre utover våren.
3-årsløpet for varmblods ble vunnet av Lean And Mean på 22-tallet. I de kalde 3-åringenes oppgjør møtte kun to hester til start. Haugestad Spretten vant enkelt for Geir Flåten, som avsluttet siste 500 i 36-fart.

Artikkeltags