Med interesse for hest

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

SKOPPUM: Det ble en ytterst trivelig lørdag ettermiddag på Lørge på Skoppum. Lars O. Romtveit og Horten og Omegn Travforening innbød til auksjon og ellers hyggelig samvær med travsporten som samlingspunkt.

DEL

Et drøyt hundretall personer fant veien til Lørge Hestalsgard der travforeningen hadde rigget til gratis servering med nystekte vafer, diverse kaker, grønnsaksuppe og kaffe.
I stallene var det jevnt sig av folk som gikk gårdens firbente nøyere etter i sømmene for å se om det kanskje kunne være interessant å legge inn bud på noen av de fintstammede unghestene. Travle stalljenter gjorde klart til visning, mens dyrlegen undersøkte om en av avlshoppene, Lady Sack, etter tre forsøk var blitt drektig med selveste Gidde Palema.
– Det gikk dessverre ikke, vi får se hvilken hingst vi satser på neste år, sa en noe skuffet Romtveit, som imidlertid kunne opplyse om at P.J. Peppy til våren skal nedkomme med føll etter nettopp Gidde Palema.
Flink nabo
For øvrig er det ikke nødvendig for Romtveit å gå over bekken etter vann. Noen få kilometer unna hos Wibecke Jegard på Adal står avlshingsten Staro Showbiz, og han er en kløpper med damene.
– Jeg har to hopper drektige med Staro Showbiz. Hingsten har utrolig god sædkvalitet og er fin å bruke på hopper som ellers er vanskelige å få drektige, forteller Romtveit.
Morten Antonsen er en kjent person innen hestemiljøet, og det var stor interesse for demonstrasjon av pulsmåler, utstyr for måling av melkesyre i blodet og programmer for trening av hest.
Satt langt inne
Presentasjonen av hestene i auksjonen foregikk i sandgropa. Den er ideell for formålet på den måten at publikum får se hestene trave. Det var da også mange spenstige føll som fulgte sine stolte mødre med lette løpesteg i sanden.
Alt som ble frambudt på Lørge var til salgs, men budene satt langt inne.
– Ingen av hestene ble solgt der og da, men føllene etter Moe Odin og noen av løpshestene var det interesse for. Det er ikke utenkelig at disse forsvinner i løpet av kort tid, forteller Romtveit etter endt arrangement.
– Nå er det da heller ingen krise om jeg ikke selger noen på selve dagen. Det hele er mer en markedsføring av de hestene jeg har, og det ofte til at folk kommer tilbake når de har fått tenkt seg litt om. Totalt sett var det en kjempefin dag med full klaff med været og en fin ramme om det hele som travforeningen sto for. Det er absolutt verdt jobben jeg legger ned, og jeg håper at vi kan fortsette mange år framover.
Fin opptakt
Helgen startet på aller beste måte for Romtveit. Fredag vant nemlig hans egen Tufte Huldra V5-løp på Jarlsberg med flotte 16.000 kroner i 1.premie. Hesten ble også bydd fram på auksjonen.
– Det er absolutt interesse for å kjøpe løpsrettighetene til hoppa, og det var ordentlig moro at hun fikk klaff på Jarlsberg. Hesten vant sitt tredje løp for året og fikk opplegget hun ønsket seg med tet fra start til mål.Artikkeltags