Målløst og planløst for Ørn

BETENKTE: Både Ørn-trener Vidar Evensen (t.h.) og keepertrener Steinar Medalen var betenkte etter en målløs og litt skuffende seriestart. 0-0 mot Sandar var svakere enn forventet. FOTO: JAN-ROLF LUDVIGSEN

BETENKTE: Både Ørn-trener Vidar Evensen (t.h.) og keepertrener Steinar Medalen var betenkte etter en målløs og litt skuffende seriestart. 0-0 mot Sandar var svakere enn forventet. FOTO: JAN-ROLF LUDVIGSEN

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

SANDEFJORD Ingen grunn til jubel for Ørns innsats i seriepremieren mot Sandar lørdag. Det ble 0-0 på kunstgresset på Virik, og det var lite som tydet på at bruntrøyene har umiddelbare planer om å melde seg på i opprykkskampen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Snarere var det vel slik at den kjedelige kampen ble preget av nokså planløse tilfeldigheter. Alt i alt var nok Ørn det beste laget, men vi må være ærlige nok til å si at seriepremieren ble en skuffelse.
– Jeg er enig i at dette var altfor dårlig, innrømmer Ørn-trener Vidar Evensen.
– Det virket ikke som spillerne var mentalt klare for kampen om seriepoengene. Gjennom hele kampen sliter vi med store avstander mellom lagdelene, og det var bare i noen perioder at vi klarte å bruke løpsstyrken til å sette Sandar under virkelig press. Jeg synes at vi tross alt har sjanser nok til å avgjøre kampen, men vi blir dessverre for puslete i de avgjørende duellene, sier Evensen.

Ørns innledning var spesielt puslete. På det raske kunstgresset slet Hortens-laget med å spille seg framover på banen, og det var bare Alen Patros på høyrekanten som våget å utfordre hjemmelaget. Det gikk 22 minutter før Ørn klarte å avslutte et angrep. Sven Pollen Solbakkens fine heading ble mesterlig - nesten akrobatisk - reddet av Sandar-keeper Kjell Johannessen.
Ørn hadde et nokså markant overtak det siste kvarteret før pause, men da skapte Sandar de farligste sjansene på friske kontringer. Fredrik Eikanger skjøt utenfor etter å ha fosset gjennom et litt ukonsentrert Ørn-forsvar, og hjemmelaget fikk dessuten en scoring annullert for hårfin offside. De etterfølgende protester ble etter hvert så heftige at Sandars trener måtte se andreomgangen fra tribuneplass med streng marsjordre fra dommer Odd Olsen fra Runar.

De siste 45 minuttene ble handlingsfattige inntil det rent kjedsommelige. Ørn håpet at innbytterne Evan Patros og Jarle Belaska skulle skape noe mer driv framover på banen, men Ørn ble i stedet enda mer puslete og tafatte. Periodevis manglet både vilje og konsentrasjon. Sven Pollen Solbakken hadde Ørns eneste store målsjanse i sluttomgangen, men Ørn-veteranen var ikke helt venn med ballen i sesongpremieren. Sandar kontret seg til et par muligheter, som Ørn-keeper Christian Sando parerte med trygg inngripen.

Ørn burde ha spillere med teknikk og driv nok til å føre kamper som dette i et langt høyere tempo. Seriestarten ble i stedet preget av halvhjertete tilfeldigheter. Den kolossale løpsstyrke som trener Vidar Evensen adviserte i vårt fotballmagasin, så vi fint lite til. Resepten var "lange ballær mot Pollen" - og det er neppe godt nok til å bringe Ørn tilbake til 2. divisjon med ekspressfart.
Vi synes Alen Patros var en klar ener på et ellers litt pregløst mannskap. Den tidligere Falk-spilleren skaper muligheter med sober teknikk og overraskende løsninger. Vi savner imidlertid noe mer hissighet i avslutningene.

Kampfakta:
Sandar - Ørn Horten 0-0 (0-0)
3.div. avd. 9
Virik kunstgress
100 tilskuere - (de fleste fra Horten)
Dommer: Odd Olsen, Runar
Ørns lag: Christian Sando, Stian Nilsen, Ørjan Boge, Marius Thorkildsen, André Jacobsen, Alen Patros, Rune Larsen, Henrik Arnesen (Evan Patros 45 min), Kristoffer Silberg, Joakim Sedevy (Jarle Belaska 46 min), Sven Pollen Solbakken (Espen Teigen 15 min)
Stjerner: Alen Patros 3, Stian Nilsen 2, Marius Thorkildsen 1.

Artikkeltags