Kjemper om en halv million

TRE KJEKKE GUTTER: Steinar Gran(t.v.) og Geir Flåten har et godt tak i Haugestad Spretten noen dager før Norsk Travkriterium. Søndagen blir en ytterst spennende dag for kretsen rundt 3-åringen. FOTO : VIDAR KALNES

TRE KJEKKE GUTTER: Steinar Gran(t.v.) og Geir Flåten har et godt tak i Haugestad Spretten noen dager før Norsk Travkriterium. Søndagen blir en ytterst spennende dag for kretsen rundt 3-åringen. FOTO : VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Søndag blir en ytterst spennende dag for kretsen rundt Haugestad Spretten som reiser til Bjerke for å være med i kampen om en halv million kroner, laurbærkrans, seriersdekken og flotte ærespremier.

DEL

– Jeg må innrømme det pirrer litt i magen allerede, ler Steinar Gran på Nykirke. Han eier halvparten i 3-åringen og er med i sitt første klassiske løp som eier.
Steinar har vært med i sporten en årrekke og hadde suksess med kaldblodsen Kon Troll midt på 90-tallet.
– Kon Troll gjorde det bra etpar sesonger og tjente totalt 270.000 kroner. Jeg har ennå hengende Gjengangerens seiersdekken i stallen som mestvinnende hest i Horten & Omegn Travforening et år, og det var selvsagt stas, fortsetter nykirkemannen, som har ventet en stund på nye sportslige framganger.
– Jeg var med på ei lovende hoppe i form av Mindy Ås, men hun var vanskelig å holde hel og endte opp som avlshoppe med 50.000 på kontoen. De øvrige er ikke noe å skrive om.

Kjøpte to

Tore Bakke i Våle hadde to unghester etter suksesshingsten Elding som han skulle selge som føll, og Steinar Gran endte som medeier i begge.
– Geir Flåten, som har begge hestene i trening, er kamerat med Tore, og de tipset meg om føllene. Det var meningen at jeg skulle hjelpe til med å finne en ordning hvor begge ble stående i trening hos Geir Flåten, og til slutt endte jeg opp som medeier både i Haugestad Spretten og Haugestad Vinter, noe jeg er veldig glad for i dag. Alf Moe fra Tønsberg og en advokat fra Oslo eier en firedel hver i Haugestad Spretten, og vi er alle selvsagt veldig fornøyde med å ha en kriteriehest. Det er tross alt kun 12 3-åringer som kommer til finalen, og det er lite som skal til for å mislykkes.

Skadet rivalen

Det er av sine egne man skal ha det. Haugestad Spretten sørget selv for å kvitte seg med en konkurrent ved å skade stallkamerat Haugestad Vinter i luftegården. Vinter`n har hele tiden vært et hestehode foran og hadde etter all sannsynlighet også han vært i finalen søndag. Foruten Steinar, er to av onklene til Geir Flåten medeiere i Haugestad Vinter.
– Det var selvsagt veldig ergerlig. Spretten og Vinter`n har lekt og trent seg sammen i luftegården siden de var føll, men i sommer var uhellet ute ved at Vinter`n fikk et spark og skadet griffelbåndet. Han ble til slutt operert, men rakk ikke å komme tilbake i form til kriteriet. Det er slikt som skjer, og det ser ut som operasjonen har gått bra. Haugestad Vinter kommer helt sikkert sterkt tilbake, tror Steinar.

Håper på trippelplass

– Hesteiere er jo evige optimister, og jeg har tro på at det kan bli en fin premie på Bjerke. Geir har valgt 9.spor bak bilen for at hesten skal roe seg ned fra start. Går han feilfritt, håper jeg på en 3.- 4.premie. Spretten leverte jo et sterkt løp ved å trave først i 2.spor hele veien i kvalifiseringen og ble slått på målfoto. Hesten er veldig sterk og bør dra nytte av det, sier en svært spent Steinar Gran.

Artikkeltags